LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ελληνίδα αστυνομικός που... μαγειρεύει παραμύθια!

Ο `Τυροκοφτερός` και η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

Δημοσίευση 22/7/2016 | 00:57

Η Ελληνίδα αστυνομικός που... μαγειρεύει παραμύθια!

Μια αστυνομικός διαφορετική από τους άλλους. Μια ζωή που χωρίζεται στα δύο - πραγματικότητα και φαντασία! Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου μας μιλά για το νέο της βιβλίο.

Φωτεινή ο τίτλος του βιβλίου σου και όλη η ιστορία είναι πραγματικά πάρα πολύ πρωτότυπη! Πώς ακριβώς συνέλαβες την ιδέα του "Τυροκοφτερού";

Η ιστορία του "Τυροκοφτερου" ξεκίνησε καπως διαφορετικά απο τη σημερινή της μορφή. Ο "Τυροκοφτερος" ως χαρακτήρας υπήρχε σε ενα αρχικό κείμενο, που ειχα ξεκινησει κάποια στιγμη έμπνευσης, αλλα του έκαναν παρέα και αλλα τρόφιμα. Ίσως ο πιο έντονος χαρακτήρας του, που αναδείχθηκε τελικά μεσα απο εκείνους τους πρώτους διαλόγους, σε σχέση με τους συμπρωταγωνιστές του, με προκάλεσε να τον απομονώσω και χρησιμοποιώντας το ιδιο στυλ γραφής να φτιάξω τη δικη του ιστορια. Σταρ άλλωστε, μην ξεχνιόμαστε. Τώρα όσον αφορά τον τίτλο ειναι τοσο πολυ σούπερ τύπος και εχει τόσες δεξιότητες που αν μη τι αλλο ενα τόσο κοφτερό μυαλό θα έπρεπε να αποτελεί μέρος του τίτλου.

Είναι η δεύτερη φορά που το βιβλίο σου έχει βοηθητικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με ποια κριτήρια αποφασίζεις ποιος θα είναι ο επόμενος... στόχος βοήθειάς σου;

Ξερεις τι συμβαίνει. Αν μου έλεγες τι με ενοχλεί στην καθημερινότητα μου, θα σου έλεγα η αγνωμοσύνη και η αδικία. Για το πρώτο δεν μπορώ να κανω κάτι. Για την αδικία που βλέπουμε ολοι να υπάρχει σε διάφορες μορφές πιστεύω οτι μπορώ σε ενα μικρό ποσοστό και αυτο κάνω. Δεν υπάρχει προτεραιότητα. Ένα ένα τα συνδέω με το αντικείμενο του εκάστοτε βιβλίου μου και δίνω ό,τι και  όσο μπορώ. Αυτο το κάτι το μικρό το δικο μου, πολλαπλασιασμένο με τη δύναμη των παιδιών μπορεί να κανει περισσότερα καθε φορά.

Μόλις το Δεκέμβριο διαβάσαμε το προηγούμενο βιβλίο σου, και ήδη κυκλοφορεί το επόμενο! Ποια τα επόμενα πλάνα σου; Είμαστε σίγουροι πως κάτι γράφεις!

Αλήθεια ειναι αυτο! Όσον αφορά τον "Τυροκοφτερο" όμως ήταν στη συγγραφική μου φαρέτρα απλά εκδόθηκε μετα τη "Μια Ζαχαρένια Συνταγη". Υπάρχουν κι αλλα τετοια κείμενα και αλλα που γράφονται. Θα ερθει και η σειρά τους. Σαν να αλληλοεπιλέγονται με τον χρόνο, τη στιγμή και τον σκοπό που επιλέγουν για να βοηθήσουν.

Από τη μία αστυνομικός, από την άλλη συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Νιώθεις καμιά φορά μοιρασμένη σε 2 ζωές;

Ωραία ερώτηση. Κάποιες φορές ναι το νιώθω. Οταν η φαντασία με τσιγκλάει στην επαγγελματική μου καθημερινότητα. Ή όταν η καθημερινότητα αναστατώνει προς στιγμήν τη φαντασία μου. Τα επαναφέρω και τα δυο άμεσα. Είτε κρατώντας μια σημείωση στην πρώτη περίπτωση είτε βάζοντας να ακούσω μια ταξιδιάρικη μελωδία στη δεύτερη.

Tα media σε έχουν αγκαλιάσει! Πώς βιώνεις αυτή την αλλαγή στην καθημερινότητά σου που γέμισε συνεντεύξεις και δημοσιότητα;

Δεν εχει αλλάξει τιποτα δραματικά. Ίδιοι φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα. Ίσως να αναγκάστηκα να αναπτύξω το αισθητήριο μου σε σχέση με τους καινούργιους ανθρώπους που μπήκαν στη ζωη μου. Αλλα κι αυτό επιπλέον εφόδιο είναι. Θετικά λοιπόν, ακόμη κι αν κάποιοι διαπίστωσα οτι δεν ήρθαν γι' αυτο που κάνω, αλλα γι' αυτό που φαίνεται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μιλάει για τον δίσκο που περιμένει να επιστρέψει στη Record Store Day

ΝΕΑ 20.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

ΝΕΑ 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Προχτές
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Προχτές
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση