LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαχαιρίτσας: Χωρίς τον καιρό της Ελλάδας... θα είχαμε αυτοκτονήσει ομαδικά!

Ο γνωστός τραγουδοποιός σε μία συνέντευξη στο aixmi.gr

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 6/3/2012 | 00:00

Μαχαιρίτσας: Χωρίς τον καιρό της Ελλάδας... θα είχαμε αυτοκτονήσει ομαδικά!

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μιλά στο aixmi.gr εκφράζοντας την άποψή του για την πολιτική κατάσταση στην χώρα, τα ψέματα των κομμάτων, τους μισθούς και τον Αλέξη Τσίπρα!

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

- Σε προηγούμενη συνέντευξη είχατε πει, μεταξύ άλλων, πως «είμαστε όλοι σε κατάθλιψη και έχουμε πετάξει λευκή πετσέτα». Μήπως, προτού, μας σήκωσαν, ή σηκώσαμε μόνοι μας το «κόκκινο πανί»;

Κόκκινο πανί εννοείτε, προφανώς, αυτό που σηκώνεται και πάει ο ταύρος καταπάνω… Δεν σήκωσε κανείς κανένα κόκκινο πανί. Αυτή την εντύπωση έχω. Δεν νομίζω να μας υπολογίζει κανείς για να κάνει τέτοια πράγματα. Είμαι πεπεισμένος πια ότι δεν μας φοβάται κανείς. Κανείς. Αυτό είναι το φοβερό. Κανείς από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις δεν φοβάται τον κόσμο πια. Ειδικά μετά το γεγονός ότι πάνε να βάλουν χέρι στις συλλογικές συμβάσεις και στον ιδιωτικό τομέα, πέθαναν οι βάσεις ολοσχερώς. Eδώ δεν έχουμε να κάνουμε πια με το αν το κράτος δεν έχει λεφτά ή αν έχουμε σωθεί. Παραμύθια της Χαλιμάς. Δεν μπορεί το μοναδικό μέσο που έχει το κράτος, δηλαδή τον κόσμο, να το «χαρατσώνει», να το «κόβει στη μέση», γιατί θέλει να πάρει λεφτά. Καταλαβαίνετε τη σχιζοφρένεια που μας πουλάνε; Δηλαδή δεν έχουμε λεφτά και κόβουμε; Εντάξει, να κόψουμε από το δημόσιο τομέα, το καταλαβαίνω. Κόβουν από τα του οίκου τους. Όταν λέμε περικοπές και μείωση δαπανών σημαίνει ξεκινάμε από τους μισθούς. Δεν ξεκινάμε από τη μείωση των 300 στη Βουλή, γιατί 300 άνθρωποι είναι, δεν είναι και 100.000. Ξεκινάμε, λοιπόν, από τη μείωση το δαπανών. Διώξε τους όλους λοιπόν. (Λέω εγώ τώρα…) Για να μαζέψει το κράτος λεφτά αφού δεν έχει. Από πού να τα μαζέψει τα υπόλοιπα, για πείτε μου; Ποιοι είναι οι άλλοι πόροι για να μαζέψεις λεφτά; Εγώ π.χ. έχω δύο άτομα στη δουλειά μου, τους δίνω από 1.000 ευρώ και πληρώνω στην εφορία 400 ευρώ. Eκεί έχουμε φτάσει, τους παίρνει κοντά στο 20%. Αν λοιπόν τους δίνω 200 ευρώ το μήνα, το κράτος θα παίρνει το χρόνο 50 ευρώ απΆ τον καθένα. ¶ρα, από πού θα εισπράξει το κράτος; Επομένως, δεν τους νοιάζει να εισπράξουν λεφτά. Το πρόβλημά τους είναι να μην έχει ο κόσμος λεφτά. Δεν θέλουν να έχει ο κόσμος λεφτά. Τελεία και παύλα! Θέλουν να μαζέψει πάλι το χρήμα ένα συγκεκριμένο ποσοστό κόσμου. Να μην το έχει όλος ο κόσμος. Ο κόσμος να έχει plasma τηλεόραση, 100 iPod, 100 iPad κλπ, τα οποία θα τα πληρώνει –για τα παιδιά του και για τον ίδιο, μια και υπερκαταναλωτισμός λειτουργεί συνέχεια, δεν έχει σταματήσει– μέχρι να πεθάνει. «Να μην έχει στη μπάντα φράγκο». Αυτό θέλουν.

- Τι είναι η Αριστερά σήμερα; Σας ρωτώ, γιατί αρκετοί λένε ότι η κριτική της Αριστεράς είναι αδιέξοδη, καθότι δεν προτείνει άλλο, ρεαλιστικό δρόμο. Νιώθετε αριστερός;

Ότι δεν υπάρχει ένα κόμμα που αν π.χ. ήταν ενωμένη η Αριστερά θα είχε ένα 20% ποσοστό, είναι δεδομένο, δεν είναι να το συζητάμε. Είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αλλά δεν υπάρχει και καμιά άλλη πολιτική. Δεν υπάρχουν πολιτικές, δεν υπάρχει τίποτα. Οι πιο ανθρώπινες πολιτικές που κοιτάς «πηγαίνουν» προς τα εκεί. Εγώ συμφωνώ με κάποια πράγματα που λέει η Αριστερά διότι είναι οι μοναδικοί που λένε την αλήθεια, οι άλλοι λένε ψέματα. Είναι του συστήματος άνθρωποι και λένε ψέματα, πάει και τελείωσε. Είναι δεδομένο. Οπότε, μοιραία, ποιον θα ψηφίσεις; Θα επιλέξεις αυτούς που νομίζεις ότι δεν σου λένε ψέματα. Λοιπόν, η Αριστερά δεν λέει ψέματα. Μπορεί η μισή να είναι ρομαντική, η άλλη μισή να είναι αλλιώς, πάντως δεν λέει ψέματα. Εγώ δεν βλέπω να λέει κανένα παραμύθι ο Τσίπρας. Τι θα πει «δεν έχει ρεαλιστική θέση»; Ποια είναι η ρεαλιστική θέση; Η «ρεαλιστική» άποψη που έχει επικρατήσει είναι «μην τυχόν δεν πάρουμε τη δόση». Ποια δόση; Εδώ μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Από δόση σε δόση πάμε και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας είμαστε.

- Αν οι συνθήκες το έφερναν έτσι και αναγκαζόσασταν να φύγετε απΆ την Ελλάδα, τι θα επιλέγατε να πάρετε μαζί σας;

Τον ήλιο, τι άλλο; Ο καιρός της Ελλάδας είναι αυτός που μας κρατάει και δεν έχουμε αυτοκτονήσει ομαδικά…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!