E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Fesival Capoeira: 1η συνάντηση Capoeira Angola

Ένας μήνας δωρεάν μαθήματα γνωριμίας με την Capoeira για παιδιά και ενήλικες!

Δημοσίευση 19/11/2016 | 00:05

Fesival Capoeira: 1η συνάντηση Capoeira Angola
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 25/11/2016 έως 27/11/2016
ΝΟE 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Παρασκευή 25 έως Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 / Μαθήματα από τις 9.00 έως τις 20.00.
DANCE CULTURAL CENTRE Studio Χορού Capoeira: Πειραιώς 75, Κεραμεικός, www.dancce.gr

Κρατήσεις θέσεων απαραίτητες
Τηλ. : 6972-074689 Email: [email protected]
Για το αναλυτικό πρόγραμμα φεστιβάλ : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208576871911897&set=gm.917322155040459&type=3&theater & https://www.facebook.com/groups/885401404899201/

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Για συμμετοχή μόνο στο μάθημα χορού samba / afro : 20 ευρώ

Η ομάδα Capoeira N'golo ia Muanda, διοργανώνει το πρώτο φεστιβάλ της παραδοσιακής πολεμικής τέχνης της Capoeira στην Αθήνα, με σεμινάρια αφροβραζιλιάνικης κουλτούρας όπως Capoeira, αφροβραζιλιάνικου χορού και samba. Με αναγνωρισμένους Βραζιλιάνους δασκάλους από Γερμανία και Αγγλία, η ομάδα N'golo ia Muanda με έδρα της τη σχολή DAN.C.CE στον Κεραμεικό και δάσκαλο τον Marcelo Finco, έχει σαν απώτερο σκοπό τη διάδοση της παραδοσιακής κουλτούρας της Βραζιλίας. Μέσα από την εκμάθηση της πολεμικής τέχνης της Capoeira, της παραδοσιακής samba de roda, του αφροβραζιλιάνικου χορού, αλλά με έμφαση στη μουσική, τον ρυθμό αλλά και τα μουσικά όργανα, σκοπός του φεστιβάλ είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων των capoeιristas αλλά και η επαφή με ανθρώπους που δεν έχουν εξασκήσει ποτέ αυτήν την πολεμική τέχνη.

Δύο μέρες με χορό, Capoeira και πολλή μουσική, μια καλή ευκαιρία γνωριμίας για όποιον δεν έχει δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω είδη αλλά τον συναρπάζει ο βραζιλιάνικος πολιτισμός!

Προσκεκλημένοι δάσκαλοι του Φεστιβάλ:

Ο Boneco de Sousa κατάγεται από την Fortaleza της Ceará. Τα τελευταία 16 χρόνια ζει στην Αγγλία, όπου και εργάζεται ως δάσκαλος της πολεμικής τέχνης Capoeira, κυρίως με την ομάδα “Grupo de Capoeira Angola Menino Quem Foi Seu Mestre”. Επίσης, διοργανώνει και υλοποιεί δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά και νέους.

Ο Mestre Perna προέρχεται από οικογένεια μουσικών και μεγάλωσε στα περίχωρα της βραζιλιάνικης μητρόπολης του São Paolo. Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την αφροβραζιλιάνικη κουλτούρα και κυρίως με την Capoeira και τη Samba. Έγινε μαθητής του Mestre Marrom, ο οποίος ίδρυσε με τον πατέρα του Mestre Baixinho την ομάδα “Grupo de Capoeira Angola Irmãos Guerreiros”, στο πνεύμα και την παράδοση της οποίας κινείται και η δουλειά του μέχρι σήμερα, που επικεντρώνεται στην ενίσχυση και την προώθηση της αβροβραζιλιάνικης παράδοσης και της Capoeira Angola. Είναι ένας χαρισματικός δάσκαλος που καταφέρνει να διεγείρει τον ενθουσιασμό των μαθητών του, προκαλώντας και υποστηρίζοντάς τους. Στη δουλειά του, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα μουσικά στοιχεία της Capoeira Angola, τα κρουστά και το τραγούδι. Ασχολείται, επίσης, με τη διδασκαλία άλλων εκφάνσεων της αφροβραζιλιάνικης κουλτούρας, όπως Tambor de Crioula, Makulelê, Samba/ Pagode. Από το 2002, οι “Irmãos Guerreiros” δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Αυστρία και τη Νορβηγία.

Μαζί με τους προσκεκλημένου, διδάσκουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ και έμπειροι καθηγητές σε παιδιά και ενήλικες, Marcelo Finco και Στέλλα Σπύρου.

Mαθήματα Capoeira στην Αθήνα

Ελάτε να εξερευνήσετε τη βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη που δυναμώνει σώμα και πνεύμα με την έμπειρη διδασκαλία και καθοδήγηση του Marcelo Finco και της Στέλλας Σπύρου.

Για τους ενδιαφερόμενους, προσφέρεται ένας κύκλος δωρεάν μαθημάτων για ενήλικες και παιδιά διάρκειας ενός μήνα!

Λίγα λόγια για την Capoeira

Η Capoeira είναι μια πολεμική τέχνη εμπλουτισμένη με χορευτικές κινήσεις και με κινήσεις αποφυγής και επίθεσης, χωρίς να υπάρχει η πρόθεση επαφής με τον συναθλητή-capoeirista. Συνοδεύεται από παραδοσιακή μουσική και απαιτεί ομαδικό πνεύμα και συντονισμό σώματος και νου.

Η Capoeira γεννήθηκε στη Βραζιλία και πλέον είναι μία πολύ διαδεδομένη πολεμική τέχνη σε ακαδημίες και σχολές χορού σε όλον τον κόσμο.

Ο μαθητευόμενος ταυτίζεται από την αρχή με την Capoeira μέσα από τον αυθορμητισμό της διαδικασίας εκμάθησης, που ουσιαστικά προσφέρει πολιτιστική, μουσική, αθλητική εκπαίδευση, καθώς και καλλιέργεια ομαδικής συνύπαρξης, εκπαίδευση κοινωνικής συμπεριφοράς, αξιών, ιεραρχιών και σεβασμού ως προς τον δάσκαλο και τους συνανθρώπους.

Οι ακροβατικές και χορευτικές κινήσεις ενισχύουν τον ενθουσιασμό των αθλητών και τη θέληση για προπόνηση, ενώ οι κινήσεις επίθεσης και άμυνας ενισχύουν την αυτοπεποίθησή του, τον σεβασμό προς τον συναθλητή του όπως και τον απόλυτο έλεγχο του σώματος και της συμπεριφοράς, δεδομένου ότι στην Capoeira δεν πρέπει να υπάρξει χτύπημα ή επαφή, αλλά μόνο πρόθεση χτυπήματος. Μέσα από την προπόνηση Capoeira, o μαθητής έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση, την ευλυγισία και την ισορροπία του, χωρίς να χρειαστεί να επικεντρωθεί σε αυτό.

Η κινησιολογία της πολεμικής αυτής τέχνης βασίζεται στις κινήσεις των ζώων και σε κινήσεις που εκτελούμε αυθόρμητα στην καθημερινότητά μας, όπως για παράδειγμα το βασικό βήμα της Capoeira (ginga), που είναι μια παραλλαγή ενός φυσιολογικού βηματισμού ή η αμυντική κίνηση (esquiva), που προσεγγίζει κινησιολογικά αρκετά το σκύψιμο.

Μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της Capoeira είναι η μουσική. Οι αθλητές μαθαίνουν να παίζουν τα παραδοσιακά όργανα (έγχορδα και κρουστά) και να τραγουδούν στα

Πορτογαλικά τραγούδια που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα , τοποθεσίες και πρόσωπα της Capoeira και της Βραζιλίας.

Η μουσική, η φυσική άσκηση, η εκμάθηση τεχνικών, η κοινωνικότητα, η ομαδικότητα και ο σεβασμός είναι τα πιο βασικά στοιχεία που μπορεί καθένας να προσκομίσει από αυτή την πολεμική τέχνη. Όλα αυτά σε συνδυασμό χρησιμοποιούνται σε μια Roda de Capoeira, τις περισσότερες φορές στο τέλος της προπόνησης, δηλαδή σε έναν κύκλο όπου κάποιοι κάνουν Capoeira με εναλλαγές, ενώ κάποιοι άλλοι παίζουν τα όργανα και τραγουδούν ρυθμικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική