E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά καφέ για ποδηλάτες και ένα ελληνικό

Σύμφωνα με τον κορυφαίο ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet

Δημοσίευση 23/5/2016 | 12:44

Στα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά καφέ για ποδηλάτες και ένα ελληνικό

Ο κορυφαίος διεθνούς φήμης ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet ανέδειξε τα δέκα καλύτερα cafes για ποδηλάτες στην Ευρώπη, και ανάμεσά τους συμπεριέλαβε και ένα ελληνικό.  Με το ποδήλατο να αποκτά τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς, μετατρέποντας το δίκυκλο μέσο σε βασικό μέσο μεταφοράς τους από συνειδητή στάση ζωής και λιγότερο ως ακόλουθοι των trends, ολοένα και περισσότερα στέκια ποδηλατών κάνουν την εμφάνισή τους, δίνοντάς τους αυτό ακριβώς που χρειάζονται: χώρο και υπηρεσίες.  Εξωτερική άποψη του La Velocite στη Λισαβόνα  

Ανάμεσα στις προτάσεις, λοιπόν, του Lonelyplanet συγκαταλέγονται τέτοια στέκια ποδηλατών στη Λισαβόνα, το Μιλάνο, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ, το Παρίσι, τη Στοκχόλμη κ.α. τα οποία ξεχώρισαν τόσο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους όσο και για την προτίμηση που τους δείχνει το αντίστοιχο κοινό, και όχι μόνο, επιλέγοντάς τα για το καθιερωμένο coffee break μετά ή κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με το ποδήλατο. Σχεδόν όλα από αυτά χαρακτηρίζονται ως πολυχώροι, με διττή "προσωπικότητά" καθώς λειτουργούν και ως ποδηλατάδικα, ενώ δεν είναι λίγα εκείνα που διοργανώνουν και διάφορα events με την αντίστοιχη θεματολογία.

Στη δεύτερη θέση του top 10, λοιπόν, συναντάμε και ένα ελληνικό στέκι ποδηλατών, το οποίο μας κάνει πολύ υπερήφανους. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα στέκια της περιοχής. Με λονδρέζικες αλλά και ποδηλατικές αναφορές στη διακόσμησή του –εντύπωση προκαλούν οι σέλες ποδηλάτων στα σκαμπό του μπαρ– χαλαρή ατμόσφαιρα και φιλική διάθεση είναι «κρυμμένο» σε ένα μικρό σοκάκι και σερβίρει χορταστικό λονδρέζικο πρωινό και παγωμένες μπύρες.  

Ο λόγος για το The Handlebar στου Ψυρρή, που αποτελεί προέκταση του ποδηλατάδικου VCA και δημιουργήθηκε με σκοπό να εξυπηρετεί κυρίως τους bikers που επισκέπτονταν το VCA. Πλέον, αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα σημεία αναφοράς, όχι μόνο των λάτρεων του ποδηλάτου αλλά και των θαμώνων της περιοχής.  Αν το επισκεφτείτε, μάλιστα, βράδυ, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για αγαπημένο bike cafe με τα αμέτρητα ποδήλατα στον εξωτερικό του χώρο. Σημειώστε ότι πρόκειται για το πρώτο cycle cafe-bar της πόλης. Φυσικά, δεν απευθύνεται μόνο στους οπαδούς του ποδηλάτου, αλλά είναι ανοιχτό για όλους. Στα δυνατά χαρτιά του οι προσιτές τιμές και το οικονομικό μενού για τους vegetarians. Στα συν και το γεγονός ότι διοργανώνει live events και ποικίλα happenings ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα