E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρύζι τρικολόρε: Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

Kαι πεντανόστιμο και φαντεζί!

Δημοσίευση 25/5/2016 | 00:12

Ρύζι τρικολόρε: Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

Το ρύζι αποτελεί το δεύτερο πιο κλασσικό συνοδευτικό πιάτο για τα γεύματα, μιας και είναι νόστιμο και χορταστικό. Επίσης, με πολλές παραλλαγές μπορεί να γίνει ακόμα πιο γευστικό και ιδιαίτερο και να απογειώσει το τραπέζι σας. Έχετε ακούσει όμως ποτέ για το ρύζι τρικολόρε; Πρόκειται για μια συνταγή με... χρωματιστά αποτελέσματα, που ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι και θα κάνει τους πάντες να ξετρελαθούν! Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε.

Υλικά:
2½ φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας* (βλ. παρακάτω)
½ φλιτζάνι pesto* (βλ. παρακάτω)
6-7 ίνες από κρόκο Κοζάνης, τριμμένες και διαλυμένες σε 3 κουτ. σούπας νερό
αλάτι, πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας:

¾ φλιτζανιού χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
1 φύλλο δάφνης
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για το pesto:

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ή άνηθο χοντροκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ξεκινάτε βράζοντας το ρύζι μέσα σε πέντε φλιτζάνια νερού για 12-15 λεπτά και έπειτα. αφού κλείσετε τη φωτιά ρίχνετε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύετε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει σπυρωτό. Μόλις δείτε ότι παίρνει τη σωστή μορφή, το αφήνετε στην άκρη και περνάτε στην παρασκευή των σαλτσών. Για την σάλτσα ντομάτας, θα ρίξετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και θα τα αφήσετε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, ενώ μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα θα βγάλετε το φύλλο δάφνης. Για το pesto, θα ρίξετε όλα σας τα υλικά στο μίξερ και θα τα χτυπήσετε, μέχρι αυτά να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός. Στη συνέχεια, μοιράζετε το ρύζι σας σε τρία μέρη, από τα οποία, στο ένα ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, στο άλλο το pesto και στο τρίτο κρόκο Κοζάνης, για να πάρει κίτρινο χρώμα. Τα ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα η ποσότητα του καθενός και μετά παίρνετε μια στρόγγυλη φόρμα και στρώνεται πρώτα το ρύζι με το pesto, πιέζοντας το, μετά το ρύζι με τον κρόκο, με τον ίδιο τρόπο και τέλος, αυτό με την ντομάτα. Το αφήνετε όπως είναι μέσα στη φόρμα, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος, όπου το τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα και το γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του