LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 προβλήματα υγείας του καλοκαιριού και πως να τα λύσετε μέσα από τη διατροφή σας

Θωρακίστε τον οργανισμό σας για να ευχαριστηθείτε τις διακοπές σας

Δημοσίευση 22/6/2016 | 00:26

5 προβλήματα υγείας του καλοκαιριού και πως να τα λύσετε μέσα από τη διατροφή σας

Τώρα που το καλοκαίρι ήρθε, μαζί του θα έρθουν και μερικά από τα κλασσικά προβλήματα υγείας που προκύπτουν αυτήν την εποχή κάθε χρόνο. Δεν πρόκειται φυσικά για κάτι υπερβολικά σοβαρό, αλλά για θέματα αντιμετωπίσιμα με συμβουλές από τον φαρμακοποιό σας. Αντί όμως να βρεθείτε σε αυτήν την θέση και να δυσκολέψετε τις διακοπές σας, διαβάστε με ποιες τροφές μπορείτε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για την εμφάνιση αυτών των εκνευριστικών θεμάτων.

Κυστίτιδα: Ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην θεραπεία της κυστίτιδας και την πρόληψη της ουρολοίμωξης είναι τα κράνμπερις, χάρη στο οξύ που περιέχουν, αλλά και την ουσία τανίνη, η οποία εμποδίζει τα μικρόβια να κολλήσουν στον επιθηλάκιο ιστό των οργάνων του ουροποιητικού συστήματος. Η δεύτερη λύση είναι τα θαλασσινά οστρακοειδή, όπως τα στρείδια, τα μύδια και τα καβούρια, λόγω του ψευδαργύρου που περιέχουν και που λειτουργεί σαν αντιβακτηριακό.

Ημικρανίες: Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να πίνετε πολύ νερό, καθώς μια βασική αιτία των πονοκεφάλων είναι η αφυδάτωση. Από τροφές, προτιμήστε μπανάνες, σπανάκι, αμύγδαλα και brazil nuts, οι οποίες περιέχουν μαγνήσιο, μια ουσία που αν λείπει από τον οργανισμό ευθύνεται για την εμφάνιση χρόνιων πονοκεφάλων. Μια άλλη ουσία που μπορεί να βοηθήσει στη λύση αυτού του προβλήματος είναι η βιταμίνη B2 ή ριβοφλαβίνη, που υπάρχει στο τυρί, το κοτόπουλο (στήθος), το συκώτι και στη μαγιά της μπίρας. Επιπλέον και το τζίντερ ή αλλιώς πιπερόριζα μπορεί να σας σώσει.

Έρπης: Το κοτόπουλο αποτελεί μια καλή λύση για αυτό το πρόβλημα, καθώς περιέχει ουσίες όπως η λυσίνη, ένα αμινοξύ που καταπολεμά ιώσεις σαν αυτή του έρπη, οι οποίες μπορούν να "φουντώσουν" από την έκθεση στον ήλιο. Άλλες τροφές που περιέχουν αρκετή ποσότητα αυτής τους ουσίας είναι η γαλοπούλα, το τυρί και τα κινέζικα όσπρια mung beans. Μια καλή εναλλακτική είναι τα πορτοκάλια και οι κόκκινες πιπεριές, που περιέχουν βιταμίνη C, η οποία αδρανοποιεί τον ιό του έρπη.

Εγκαύματα: Εδώ χρειάζονται τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε, όπως τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι και το ελαιόλαδο, αλλά και όσες περιέχουν αρκετό ψευδάργυρο, όπως το κοτόπουλο και τα στρείδια. Και οι δυο αυτές ουσίες συμβάλουν στην ανάπλαση του δέρματος, ενώ η βιταμίνη Ε προλαμβάνει τυχόν φλεγμονές από τα εγκαύματα. Διαφορετικά, μπορείτε να προτιμήσετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και σε πρωτεΐνες, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, οι φράουλες, οι κόκκινες πιπεριές, αλλά και να τρώτε καθημερινά κρέας ή ψάρι, γιαούρτι και αβγά.

Αλλεργική ρινίτιδα: Οι τροφές που πρέπει να καταναλωθούν σε αυτήν την περίπτωση, είναι όσες έχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, σαν τα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τα μούρα και τις κόκκινες πιπεριές. Εκτός από όλες τις θρεπτικές ουσίες που περιέχουν αυτά τα προϊόντα, μειώνουν και τα επίπεδα της ισταμίνης στον οργανισμό, κάτι που οδηγεί στην πρόληψη της ρινικής καταρροής. Διαφορετικά φάτε μήλα, τα οποία διαθέτουν την ουσία κερσετίνη, που είναι γνωστή για την αντιισταμινική της δράση και η οποία βρίσκεται και στο μπρόκολο και τα κόκκινα κρεμμύδια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο