E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Ανοιξε το πρώτο κέντρο φιλοξενίας για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες

Ένα μεγαλύτερο θα ανοίξει σε λίγο καιρό στο Βερολίνο

Δημοσίευση 2/2/2016 | 09:24

Γερμανία: Ανοιξε το πρώτο κέντρο φιλοξενίας για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες

Ένα κέντρο φιλοξενίας που προορίζεται για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες άνοιξε τη Δευτέρα στη Νυρεμβέργη, πρώτη φορά στη Γερμανία, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 8 ανθρώπους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μίκαελ Γκλας, υπεύθυνος της οργάνωσης που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εκπόνηση αυτού του σχεδίου.

Αυτό το κέντρο είναι το πρώτο αυτού του είδους που άνοιξε στη Γερμανία, ωστόσο ένα άλλο, μεγαλύτερο, αναμένεται να ανοίξει τον Φεβρουάριο στο Βερολίνο.

«Κανείς δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί, ωστόσο πρόκειται για ζήτημα μίας ή δύο ημερών, οι χώροι είναι έτοιμοι», εξήγησε ο Γκλας, ηλικίας 55 ετών, υπεύθυνος της οργάνωσης «Fliederlich».

«Στην παρούσα φάση, 4 άνθρωποι που προέρχονται από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Αιθιοπία υπέβαλαν αίτημα» διαμονής στο κέντρο αυτό, που στεγάζεται σε «μία μικρή διώροφη κατοικία» και μπορεί συνολικά να φιλοξενήσει 8 ανθρώπους, όπως διευκρίνισε ο ίδιος.

«Οι προκαταλήψεις δεν εξαφανίζονται μόλις διασχίσει κανείς τα σύνορα», υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ εξήγησε ότι οι ομοφυλόφιλοι που δέχονται απειλές στη χώρα τους λόγω του σeξουαλικού τους προσανατολισμού αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση στα κέντρα προσφύγων στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, η οργάνωση «Fliederlich» επικοινώνησε με περίπου 20 πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση και ζήτησαν βοήθεια. Οι μισοί εξ αυτών επιθυμούσαν τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου για να μείνουν.

Στο Βερολίνο, το κέντρο φιλοξενίας, που θα διαθέτει περίπου 120 θέσεις, αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί «την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου», εξήγησε στην εφημερίδα «Neues Deutschland» ο Μάρτσελ ντε Γκρουτ, υπεύθυνος της οργάνωσης Schwulenberatung, που θα αναλάβει τη λειτουργία του χώρου.

Κανένα στατιστικό στοιχείο δεν είναι διαθέσιμο στη Γερμανία σχετικά με εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των σeξουαλικών μειονοτήτων στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.

Σύμφωνα με την οργάνωση ομοφυλόφιλων και λεσβιών του Βερολίνου-Βραδεμβούργου (LSVD), το διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2015 95 άνθρωποι ζήτησαν βοήθεια από την οργάνωση αυτή, καταγγέλλοντας περιστατικά επιθέσεων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος 26.04.2024
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα 26.04.2024
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Ελλάδα 26.04.2024
Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Πολιτική 26.04.2024
Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Ελλάδα 26.04.2024
Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Ελλάδα 26.04.2024
«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»