LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πλήγμα 17 δισ. στη Samsung μετά τα κινητά που πήραν φωτιά

Βαρύ το τίμημα για την νοτιοκορεάτικη εταιρεία

Δημοσίευση 11/10/2016 | 14:03

Πλήγμα 17 δισ. στη Samsung μετά τα κινητά που πήραν φωτιά

H εταιρεία ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της παραγωγής του συγκεκριμένου smartphone αφού πρώτα είχε καλέσει τους κατόχους του να το κλείσουν ή να το ανταλλάξουν

Τέλος στην παραγωγή του Galaxy Note 7 βάζει η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Samsung Electronics μία ημέρα αφότου σταμάτησε τις πωλήσεις της δημοφιλούς συσκευής παγκοσμίως κι αφότου η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους χρήστες να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους για να αποφύγουν τυχόν ατυχήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως σταματάει την παραγωγή προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές μετά τα συνεχόμενα νέα κρούσματα ανάφλεξης των συγκεκριμένων συσκευών ακόμα και όσων αντικαταστάθηκαν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η εν λόγω απόφαση πρόκειται να προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην εταιρεία η οποία αρχικά σχεδίαζε να αντιτάξει το συγκεκριμένο smartphone απέναντι στο iPhone 7 αφού μπορεί να της κοστίσει ακόμα και 17 δισ. δολάρια. Αναλυτές μιλούν πλέον ανοιχτά για κρίση στην Samsung που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Samsung προβαίνει στην ανάκληση του Galaxy Note 7 αφού στις αρχές του Σεπτέμβρη ανακοίνωσε πως ανακάλεσε 2,5 εκατομμύρια συσκευές έπειτα από αναφορές πως τα τηλέφωνα είχαν πιάσει φωτιά.

Σταματά τις πωλήσεις

Η εταιρεία που σταματάει τις πωλήσεις ή την ανταλλαγή συσκευών αξίας 882 δολαρίων ζήτησε επίσης νωρίτερα από τους χρήστες να απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνά τους. Μάλιστα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Δευτέρας κάλεσε όσους έχουν Galaxy Note 7 είτε την αρχική συσκευή είτε συσκευή-«αντικαταστάτη» την οποία πήραν μετά την πρώτο κύκλο ανάκλησης smartphones να αναζητήσουν επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή για άλλα κινητά τηλέφωνα.

Καθώς η εταιρεία περιμένει τα αποτελέσματα από τις έρευνες των ρυθμιστικών αρχών ασφαλείας των ΗΠΑ, ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές προβλέπουν ότι η Samsung μπορεί να καταργήσει εντελώς το Galaxy Note 7 και να προχωρήσει σε διάδοχα μοντέλα για να περιορίσει την οικονομική της βλάβη αλλά και τη φήμη της.

Πόσα κινητά τηλέφωνα θα μείνουν στα ράφια

Αν όμως το Samsung σταματήσει την πώληση του Galaxy Note 7 αυτό θα οδηγήσει σε απώλεια πώλησης έως και 19 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων.

Όσον αφορά τα αίτια της ανάφλεξης των συσκευών, όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας εντοπίστηκε μια νέα βλάβη στο Galaxy Note 7 χωρίς να δίνονται όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το τι αφορά αυτή τη βλάβη. Αρχικά πάντως η Samsung είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από μπαταρίες ενός συγκεκριμένου προμηθευτή διαβεβαιώνοντας τους καταναλωτές ότι κατά τα άλλα η συσκευή ήταν ασφαλής και προσθέτοντας ότι το πρόβλημα έχει λυθεί με την τοποθέτηση μπαταριών από άλλο προμηθευτή.

Η Samsung καλείται να αντιμετωπίσει ήδη αγωγές, από τουλάχιστον δύο καταναλωτές οι οποίοι ζητήσουν αποζημίωση για τα ελαττωματικά smartphone.

Η εταιρεία έλαβε 92 αναφορές για υπερθέρμανση των μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων 26 εκθέσεων για εγκαύματα και 55 αναφορές για υλικές ζημιές, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ κατά την ανάκληση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα 16.04.2024
Τα χαλάσματα του κτιρίου καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό

Βραζιλία: Τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου... επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ έκαναν σeξ

Κόσμος 16.04.2024
Ο δράστης ομολόγησε πως εκνευρίστηκε από το δάγκωμα στο δάχτυλο του χεριού του

Η ομιλία Μητσοτάκη στη διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Πολιτική 16.04.2024
Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην προστασία των ωκεανών

Τρόμος στην Κοπεγχάγη: Εργάτες σώζονται τελευταία στιγμή από τη φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 16.04.2024
Πολιτιστική καταστροφή στη Δανία από την πυρκαγιά στο εμβληματικό κτίριο

Βρετανία: Πήραν «κατά λάθος» διαζύγιο ‑ Το τραγικό λάθος των δικηγόρων

Κόσμος 16.04.2024
Το διαζύγιο για το ζευγάρι στη Βρετανία που μετρούσε 21 χρόνια κοινής ζωής, οριστικοποιήθηκε 21 λεπτά αφού πραγματοποίησαν την αίτηση

Φρίκη στη Βραζιλία: Ψαράδες εντόπισαν βάρκα με τουλάχιστον 20 σορούς σε προχωρημένη αποσύνθεση

Κόσμος 16.04.2024
Οι νεκροί πιθανότατα προέρχονται από την Καραϊβική

Η EasyJet αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ έως τα τέλη Οκτωβρίου

Κόσμος 16.04.2024
Νεότερη ενημέρωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, για τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, στον απόηχο της ανάφλεξης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Αποκαΐδια έγιναν 400 χρόνια ιστορίας στην Κοπεγχάγη – Συγκλονιστικές εικόνες

Κόσμος 16.04.2024
Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί