LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Γιακουμάκη: Ένταση με Κούγια στα Ιωάννινα

Αναταραχή προκλήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων

Δημοσίευση 25/10/2016 | 18:00

Δίκη Γιακουμάκη: Ένταση με Κούγια στα Ιωάννινα

Αναταραχή προκλήθηκε σήμερα (Τρίτη) στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, όπου συνεχίστηκε η δίκη για τις ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του κατηγορουμένου πρώην διευθυντή της Σχολής, ισχυρίστηκε ότι ο μάρτυρας Νίκος Δάβρης (σπουδαστής στη Σχολή) μπορεί να ανέπτυξε σχέσεις με το περιβάλλον της οικογένειας του Βαγγέλη, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα όσα είπε στο δικαστήριο. Μάλιστα, ο κ. Κούγιας άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι μπορεί να πλήρωσαν τα έξοδα του σπουδαστή για να έρθει στην Ελλάδα από τη Βραζιλία και να παραστεί στο δικαστήριο. Ρώτησε δε έναν μάρτυρα για το κατά πόσο γνωρίζει τις σχέσεις του κ. Τσούκαλη με το Δάβρη και το κατά πόσο ξέρει ποιος πλήρωσε το εισιτήριό του για να έρθει στην Ελλάδα. Ο Νίκος Δάβρης την περασμένη Παρασκευή είχε καταθέσει ότι είχε ενημερώσει για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης τόσο τον διευθυντή όσο και την υπεύθυνη της Εστίας δίνοντας λεπτομέρειες για τα όσα είχαν συμβεί όταν ακόμα φοιτούσε στη Σχολή.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Τσούκαλης, εκπρόσωπος της οικογένειας Γιακουμάκη, αρνείται τις κατηγορίες του κ. Κούγια και αναφέρει ότι «κανείς δεν πλήρωσε τα έξοδα του Δάβρη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει άρση απορρήτου στο κινητό μου τηλέφωνο για να αποδειχθεί ότι ούτε καν είχε μιλήσει με τον σπουδαστή. Όλα αυτά είναι ψέματα».

Οι καταθέσεις μαρτύρων

Σήμερα, εξετάστηκαν ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένας σπουδαστής που φοίτησε στην Γαλακτοκομική Σχολή, την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, καθώς και η υπεύθυνη της εταιρείας, που είχε αναλάβει την φύλαξη της Σχολής.

Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είπε, πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου και πως άλλοι σπουδαστές του είχαν πει, ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν δύο φορές πρόβλημα στον άτυχο νέο. Στις ερωτήσεις της Έδρας, αλλά και του συνηγόρου υπεράσπισης του διευθυντή, Αλέξη Κούγια, ο μάρτυρας είπε, πως ο Βαγγέλης ποτέ δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014, ενώ όπως ανέφερε, ήταν κλειστός στον εαυτό του.

Η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης κατέθεσε στο Δικαστήριο, ότι υπήρχε ένα τετράδιο συμβάντων όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ό,τι συμβαίνει στην Σχολή κάθε 24ωρο και ότι στη συνέχεια, το πρωί, λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής. Μάλιστα, κατέθεσε πως στην αντίληψή της δεν είχε πέσει κάτι σε βάρος του σπουδαστή, αλλά ούτε και οι υπάλληλοί της είχαν αντιμετωπίσει ή αντιληφθεί κάποιο συμβάν.

Η μάρτυρας επίσης κατέθεσε, ότι τον Μάρτιο του 2014, ο διευθυντής της Σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και της συνέστησε καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη στο χώρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρήνος στα Γρεβενά: Το τελευταίο αντίο στον αστυνομικό που καταπλακώθηκε από κτίριο στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα 20.04.2024
Κάλυψαν το φέρετρο με την ελληνική σημαία και ο κόσμος φώναζε «αθάνατος»

Στον τελικό της Ευρώπης οι πολίστριες του Ολυμπιακού, 16‑12 την Ματαρό ‑ 7 γκολ η Ελευθεριάδου

Αθλητισμός 20.04.2024
Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Κυριακή (15:00) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη με την Σαμπαντέλ

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Πολιτική 20.04.2024
Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Ελλάδα 20.04.2024
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Αθλητισμός 20.04.2024
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

Αθλητισμός 20.04.2024
Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο ‑ «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Ελλάδα 20.04.2024
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός 20.04.2024
Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Ελλάδα 20.04.2024
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη