E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος εποχής: Σήμερα στα περίπτερα το τελευταίο φύλλο για Τα Νέα

Τι αναφέρει άρθρο που ανέβηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα του Βήματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2017 | 21:35

Τέλος εποχής: Σήμερα στα περίπτερα το τελευταίο φύλλο για Τα Νέα

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη μετά τη δικαστική απόφαση αλλά και τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που έγινε νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

Στη συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν αύριο το τελευταίο φύλλο για Τα Νέα και εν συνεχεία να δηλώσουν αδυναμία έκδοσης. Κάποιοι μίλησαν για ένα τελευταίο πρωτοσέλιδο-έκπληξη.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των “Νέων” αυτό που αποφασίστηκε από τους λίγους πλέον εναπομείναντες είναι να συνεχιστεί η επαφή της επιτροπής εργαζομένων με τα κόμματα για να πειστούν να ψηφιστεί η τροπολογία για ενδιάμεση χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων ΜΜΕ η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Νόμου για τα κόκκινα δάνεια.

Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν απογοητευμένοι και προς το τέλος της συνέλευσής τους υπήρξε ένταση.

Παράλληλα αρκετοί παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM, ο ένας μετά τον άλλο (Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Γιάννης Πετρίδης, Κακά κορίτσια, Κοσμάς Βίδος, Πέπη Ραγκούση κ.ά.), ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και από μικροφώνου. Τον ίδιο δρόμο επιλέγουν και αρκετοί συντάκτες των εφημερίδων οι οποίοι αποχωρούν οριστικά από τον Οργανισμό.

Ο Σήφης Πολυμίλης έγραψε πριν λίγο στην ιστοσελίδα tovima.gr τα εξής:

Είναι δυνατόν να διαγράφεται με την απόφαση ενός πρωτοδίκη και με τη συνενοχή των τραπεζών βεβαίως, μια ιστορία 95 χρόνων; Στην Ελλάδα των πολιτικών κυνομαχιών και της γενικής απαξίωσης φαίνεται ότι όλα επιτρέπονται. Η δημοσιογραφία ήταν πάντα μια δύσκολη περιπέτεια. Είχες πάντα την αγωνία, για όσους τουλάχιστον σέβονταν τη δουλειά τους και τους αναγνώστες τους, τι θα σου ξημερώσει. Σήμερα, στην Ελλάδα της... αριστερής μας τραγωδίας έχει εξελιχθεί σε μάχη ζωής ή θανάτου.

Θύμα αυτής της άνισης μάχης, το "Βήμα", τα "Νέα", οι εργαζόμενοι τους και μαζί η πολυφωνία, η ελευθερία, η ανεξαρτησία του Τύπου και εν τέλει η Δημοκρατία. Θα ακούσουμε πάλι κάποια λόγια συμπαράστασης, κάποιες φωνές αγανάκτησης, ενώ δεν θα λείψει και ο γνωστός συρφετός από τσιράκια της εκάστοτε εξουσίας που θα πανηγυρίζουν γιατί μπήκε τέλος στο άντρο της διαπλοκής...

Η συγκινητική συμπαράσταση του πνευματικού κόσμου, των αναγνωστών, δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει τις δρομολογημένες στο παρασκήνιο εξελίξεις. Γιατί η εξουσία, οι τράπεζες, η αδέκαστος Δικαιοσύνη ακόμα και ο εκδότης, δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να μπει λουκέτο σε δύο εφημερίδες που άφησαν βαθιά τα ίχνη τους στην πολιτική, κοινωνική, πνευματική ζωή, στην ιστορία της χώρας.

Το σχέδιο κυοφορείται εδώ και καιρό. Το ακούγαμε,το μαθαίναμε από πρόθυμους διαμεσολαβητές, το βλέπαμε να έρχεται. Η πρώτη φορά αριστερά δεν αντέχει την κριτική, δεν αντέχει την πολυφωνία. Με πρότυπο την... αίθουσα προπαγάνδας που έχει στήσει στην ΕΡΤ θέλει πρόθυμους υπηρέτες της εξουσίας, θέλει λιβανωτούς και όχι εξάψαλμους. Άλλωστε όπως έλεγαν ορισμένοι από την παρέα του Μαξίμου δεν πειράζει να κλείσουν και για 10-20 μέρες το "Βήμα " και "ΤαΝέα". Μπορεί τώρα να αισθάνονται υπερήφανοι που πέτυχαν το στόχο τους...

Η ασφυξία λοιπόν επιβλήθηκε. Η σιωπή κάποιων ενοχλητικών κατακτήθηκε. Μένει να δούμε το υπόλοιπο μέρος του σχεδίου να ξεδιπλώνεται. Ας ξέρουν όμως ότι μερικές φορές η ιστορία εκδικείται. Κι ότι κι αν κάνουν, ότι κι αν σχεδιάζουν η ιστορία του "Βήματος " και των "Νέων", όσο και να μην τους αρέσει, είναι πολύ μεγάλη, υπερβαίνει δημοσιογράφους και εκδότες, για να γίνεται έρμαιο στα καιροσκοπικά τους παιγνίδια.

Η συνέλευση των εργαζομένων έγινε μετά από τη δικαστική απόφαση απαγόρευσης διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ. Το δικαστήριο ουσιαστικά απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων να μην «σφραγιστεί» ο λογαριασμός του Οργανισμού, για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων τους, που είναι απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες, όπως ανέφερε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των «Νέων» νωρίτερα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media 25.04.2024
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid 25.04.2024
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του

Tabloid 25.04.2024
Η εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε πού θα γίνει ο γάμος

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό»

Tabloid 25.04.2024
Ο γνωστός σχεδιαστής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της σε πασαρέλα ‑ Δείτε το βίντεο

Tabloid 25.04.2024
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα εξώπλατο λευκό φόρεμα, με πολλά σκισίματα

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Ποζάρει γυμνή στο Instagram

Tabloid 25.04.2024
Η αποκαλυπτική φωτογράφιση

Σε ποιες χώρες υπάρχουν οι περισσότεροι φαλακροί

Παράξενα 25.04.2024
Η θέση της Ελλάδας σε αυτή τη περίεργη έρευνα