E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δήμαρχος Ρότερνταμ: Ο Ερντογάν μας «παραπλάνησε»

Συνέντευξη σε ολλανδικά μέσα για την επίσκεψη της Τουρκάλας υπουργού

Δημοσίευση 13/3/2017 | 15:06

Δήμαρχος Ρότερνταμ: Ο Ερντογάν μας «παραπλάνησε»

Ο Αμπουταλέμπ, ο πρώτος μουσουλμάνος, μετανάστης δήμαρχος της Ολλανδίας είπε ότι το τουρκικό προξενείο είπε ψέματα σχετικά με τα αίτια επίσκεψης της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων. 

Nέα τροπή ενδέχεται να πάρουν οι εξελίξεις στο διπλωματικό «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας, με την τουρκική ηγεσία, δια στόματος Ερντογάν, Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου να απειλεί... θεούς και δαίμονες και να καταθέτει αλλεπάλληλα διαβήματα, με αφορμή πρωτίστως την απαγόρευση προσγείωσης του αεροσκάφους του Τούρκου ΥΠΕΞ στο Ρότερνταμ και δεύτερον με την απέλαση της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά το βράδυ του Σαββάτου.

Σε συνέντευξή του σε ολλανδικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, κατηγορεί το τουρκικό προξενείο, πως ευθύνεται αποκλειστικά για το... μπάχαλο που προκλήθηκε με την Τουρκάλα υπουργό, καθώς τον «παραπλάνησε». Ο Αμπουταλέμπ, μουσουλμάνος, που μετανάστευσε στην Ολλανδία στα 15 του και έγινε ο πρώτος δήμαρχος στην Ολλανδία, που είναι και μετανάστης και μουσουλμάνος, είπε πως το τουρκικό προξενείο του είπε ψέμματα σχετικά με την επίσκεψη της Καγιά στην πόλη του. «Μου είπαν, όχι ότι έρχεται για μια πολιτική ομιλία που αφορά το επερχόμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία, αλλά για μία επίσκεψη», είπε ο επί 8ετία δήμαρχος του Ρότερνταμ σε συνέντευξη στο δίκτυο TR724.

Συνεχίζοντας την ανάλυσή του, Αμπουταλέμπ, σχολίασε ότι είναι ενάντια στη συμμετοχή της πόλης του, στα παιχνίδια προπαγάνδας των Τούρκων πολιτικών, εν όψει του πολύκροτου δημοψηφίσματος στην Τουρκία, στις 16 Απριλίου. Πιθανώς γι' αυτό το τουρκικό προξενείο να τον «παραπλάνησε» και γι' αυτό τα αίματα να άναψαν στη συνέχεια, με Τούρκους, να δημιουργούν επεισόδια έξω από το κτίριο του προξενείου της πόλης. Μάλιστα η κατάσταση εκτραχύνθηκε την Κυριακή, όταν Τούρκος κατέβασε την ολλανδική σημαία από την πρεσβεία της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη και ανέβασε την τουρκική.

Όσο αφορά στα σκληρά λόγια με τα οποία μίλησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, ο οποίος αποκάλεσε «απομεινάρια των Ναζί και φασίστες» τους Ολλανδούς, αλλά και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως μία συγγνώμη από τους Ολλανδούς δεν φτάνει και πως θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις, αποκαλώντας τη χώρα «πρωτεύουσα του φασισμού», ο Αμπουταλέμπ υπενθύμισε πως οι κάτοικοι του Ρότερνταμ υπέφεραν τη βάναυση στρατιωτική επέλαση της Luftwaffe, όταν η πόλη βομβαρδίστηκε και ισοπεδώθηκε το 1945 από τους Ναζί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μείωση εισοδημάτων και αύξηση των ανισοτήτων έφερε η οικονομική κρίση

Οικονομία 24.04.2024
Ποιοι πληρώνουν το 80% των άμεσων φόρων

Ηράκλειο: Νεαροί ξυλοκόπησαν άγρια 19χρονο και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο

Ελλάδα 24.04.2024
Eίχαν δώσει ραντεβού όλοι για να λύσουν τις διαφορές τους

Για ποιες συναλλαγές με POS αλλάζουν οι προμήθειες τραπεζών

Οικονομία 24.04.2024
Οι νέες χρεώσεις και οι κλάδοι

Λούκα Βιλντόζα: Διέρρηξαν το σπίτι του στην Κηφισιά

Ελλάδα 24.04.2024
Οι δράστες άρπαξαν λεφτά και ένα πανάκριβο Rolex

Κάμερα σε κουδούνι σπιτιού κατέγραψε καρέ‑καρέ την αρπαγή γυναίκας

Κόσμος 24.04.2024
Ανατριχιαστικό βίντεο - «Παρακαλώ βοηθήστε με» ούρλιαζε η γυναίκα λίγο πριν απαχθεί

Πως έφτασαν Pfizer και Moderna στα δικαστήρια

Κόσμος 24.04.2024
Μάχη δισεκατομμυρίων

Ο πολιτικός φορέας Κόσμος ζητά την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης

Πολιτική Χτες
Με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας Έκθεσης για το κλίμα της Ευρώπης το 2023

Η Αφρικάνική σκόνη έστειλε πολύ κόσμο στα Επείγοντα: Οι οδηγίες των πνευμονολόγων

Ελλάδα Χτες
Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, ποια τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης

Ελλάδα Χτες
Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα