E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Απογοήτευση από την κυβέρνηση

Δημοσίευση 13/3/2017 | 21:28

Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Δεύτερη δημοσκόπηση μέσα λίγες μόλις ημέρες καταγράφει εικόνα έντονης δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία δείχνει να προηγείται με double score και συγκεκριμένα με 17 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ 15,5%, Χ. Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%, ΑΝΕΛ 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2%, Ποτάμι 1,5%.

Δεν είναι ωστόσο το ποσοστό της διαφοράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση το εντυπωσιακό στοιχεία του νέου γκάλοπ που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, αλλά τα ποιοτικά στοιχεία που εμφανίζουν ολοένα και μειούμενη την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την κυβέρνηση.

Στο ερώτημα «Είστε ικανοποιημένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ποσοστό 87% απάντησε «Όχι», ενώ μόλις 7% απάντησε θετικά.

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει πως το άνοιγμα της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση τώρα συνιστά αποπροσανατολισμό (δύο στους τρεις ψηφοφόρους γνωμοδοτούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από πιο σημαντικά ζητήματα), ενώ στο ερώτημα «τι κυβέρνηση θα θέλατε να προκύψει μετά από εκλογές» το 39% απαντά κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, το 19% κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 13,5% οικουμενική κυβέρνηση.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος με 37% έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης το προβάδισμα της ΝΔ είναι συντριπτικό με 73%.

Παρά το πλεονέκτημα της ΝΔ, η δημοσκόπηση φανερώνει εκ νέου τη συνολική απογοήτευση του εκλογικό σώματος με τον πολιτικό κόσμο. Πάνω από 71 στους 100 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κάτι να προσφέρει πλέον στη χώρα, αλλά συνάμα το 61% εκτιμά ότι ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά. Το 86% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση εδώ

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll 

Υπενθυμίζεται ότι εικόνα κατάρρευσης παρουσίαζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, που δημοσίευσε την Κυριακή ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 16,5 ποσοστιαίες μονάδες, με double score από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα.

Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και πολύ χαμηλά ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% και φαίνεται πως αυτά τα τρία κόμματα έχουν εξασφαλίσει την άνετη είσοδό τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα, οριακά εμφανίζονται η Ενωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσύα. Το Ποτάμι στο 1%.

Ακόμη, στο ερώτημα ποια είναι άποψή σας για την κυβέρνηση, το 68,9% δήλωσε αρνητική, το 11,8% μάλλον αρνητική, το 8,2% μάλλον θετική και το 8,7 θετική. Ένα ποσοστό 2,4% δεν απάντησε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλακιάς κατά Φλέσσα για τα Τέμπη: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο»

Ελλάδα 25.04.2024
Η αρχή της θεραπείας είναι να μην μας εκπροσωπούν άτομα σαν εσένα πουθενά, γράφει ο πατέρας που έχασε τα παιδιά του στα Τέμπη

Παρίσι: Έπεσαν τα φτερά του Moulin Rouge

Κόσμος 25.04.2024
Αγνωστη η αιτία

Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία

Ελλάδα 25.04.2024
Ο τροχονόμος διακομίστηκε προληπτικά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ελλάδα 25.04.2024
Σε ηλικία 79 ετών

Αφρικανική σκόνη: Πώς δημιουργήθηκε το πορτοκαλί απόκοσμο χρώμα στον ουρανό

Tech + Science 25.04.2024
Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης που τράβηξε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα για άνδρα που έκλεβε χαλκό

Ελλάδα 25.04.2024
Ο άνδρας συνελήφθη μετά από μισή ώρα επικίνδυνων κινήσεων

Βουλή: Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος ‑ Καρέ καρέ το κεφαλοκλείδωμα στον Γραμμένο

Ελλάδα 25.04.2024
Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Βενεζουέλα: H πιο αποτυχημένη απόδραση ‑ Έσκαψαν τούνελ και έπεσαν σε αστυνομικούς

Κόσμος 25.04.2024
Συνολικά 20 οι κρατούμενοι που προσπάθησαν να αποδράσουν - 30 οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν

Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Κόσμος 25.04.2024
Η χορήγηση της έκδοσης μεγάλου βεληνεκούς του οπλικού συστήματος βάζει τέλος σε μια μακρά διαφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Κιέβου