E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσακαλώτος: ο Μητσοτάκης θέλει 2% πλεόνασμα κι εγώ την Scarlett Johansson

Δεν υπάρχει καμιά διαφωνία με τους δανειστές για μέτρα και αντίμετρα, εγώ και ο Ντάισελμπλουμ λέμε τα ίδια πράγματα, τόνισε ο Τσακαλώτος.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2017 | 20:21

Τσακαλώτος: ο Μητσοτάκης θέλει 2% πλεόνασμα κι εγώ την Scarlett Johansson

Με μια απίστευτη ατάκα απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Σταμάτης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για να λάβει την απάντηση του κ. Τσακαλώτου που άφησε του πάντες άφωνους, «όντως ο κ.Μητσοτάκης έχει πει 2% όπως κι εγώ θα ήθελα να βγω για κοκτέιλ με την Scarlett Johansson. Να με συμπαθάτε. Πολλά πράγματα μπορεί να θέλουμε στη ζωή. Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι στη συνάντηση με την Μέρκελ ζήτησε εκεί 2% ΑΕΠ; Να ρωτήσω την Δευτέρα τον Σόιμπλε αν συμφώνησε με τον κ.Μητσοτάκη 2%».

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης είπε ότι «θα είναι μια συμφωνία με δυσκολίες αλλά και θετικές εκπλήξεις και αν ανοίξει, υπό όρους, δρόμο για το QE –που είμαι αρκετά αισιόδοξος- θα δώσει χώρο στην κυβέρνηση και τη χώρα να επιστρέψει η ανάπτυξη και αυτή να είναι βιώσιμη».

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει συζήτηση για όλο το πακέτο (μέτρα, αντίμετρα, δημοσιονομικό μετά 2018, χρέος ) για να έχουμε κάποια οριστική συμφωνία για όλα τα θέματα στο Εurogroup στις 7 Απριλίου. «Αυτός είναι ο στόχος και νομίζω είναι εφικτός», επεσήμανε.

Όπως ενημέρωσε χθες και σήμερα έγιναν τηλεδιασκέψεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων, οι οποίες θα έχουν έως σήμερα βράδυ ή αύριο πρωί.

«Στόχος είναι να κλείσουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για να πάμε στο Eurogroup με ελάχιστα ζητήματα ανοικτά. Η καλύτερα εκδοχή είναι ότι στις 20 Μαρτίου να έχουμε συνολική λύση για σχεδόν όλα τα θέματα», είπε

Ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμιά αμφισημία στη Συμφωνία των Βρυξελλών ξεκαθαρίζοντας πως αυτό το οποίο ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είναι ακριβώς το ίδιο, «η Συμφωνία είναι ότι αν είμαστε εντός των στόχων τότε περνούν και τα καλά και τα κακά μέτρα».

Με βάση αυτό, ως δεδομένο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι ακριβή, καθώς υποστήριξε ότι θα ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα μόνον εφόσον υπάρξει υπέρβαση των στόχων.

«Δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θέλω να το κάνω θέμα ότι μίλησε για υπέρβαση των στόχων. Μπορώ όμως να σας εγγυηθώ υπεύθυνα ότι και αυτό που λέω και εγώ και ο Ντάισελμπλουμ είναι ακριβώς το ίδιο. Αν είμαστε εντός των στόχων θα μπουν και τα καλά και τα κακά μέτρα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Στο τέλος του 2018, θα υπάρχει μία πρόβλεψη για το 2019. Ας πούμε ότι αυτή η πρόβλεψη είναι 3,5%. Τότε θα πάνε και τα καλά και τα κακά μέτρα. Επειδή είμαστε στον στόχο θα πάρουμε 2% αναπτυξιακά μέτρα, 2% υφεσιακά μέτρα, κατά κάποιο τρόπο, οπότε πρέπει να είναι μηδενικό το αποτέλεσμα για τους πολλαπλασιαστές» είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος προσέθεσε πως ο κ. Ντάισελμπλουμ, αναφέρει ότι και τα κακά μέτρα θα ληφθούν έτσι κι αλλιώς και παρατήρησε ότι κι ο ίδιος αναφέρει ότι όταν θα φτάσουμε στο 3,5% πλεόνασμα -αφού είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι έχουμε όλοι τις ίδιες προβλέψεις- το 2018 και το 2019 θα έχουμε 5,5% πλεόνασμα.

«Γιατί αφού είναι 3,5% συν τα 2% τα μη αναπτυξιακά μέτρα, άρα δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για τα καλά μέτρα», εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πως έφτασαν Pfizer και Moderna στα δικαστήρια

Κόσμος 24.04.2024
Μάχη δισεκατομμυρίων

Ο πολιτικός φορέας Κόσμος ζητά την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης

Πολιτική Χτες
Με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας Έκθεσης για το κλίμα της Ευρώπης το 2023

Η Αφρικάνική σκόνη έστειλε πολύ κόσμο στα Επείγοντα: Οι οδηγίες των πνευμονολόγων

Ελλάδα Χτες
Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, ποια τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης

Ελλάδα Χτες
Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Αφρικανική σκόνη: «Πορτοκαλί» ουρανός και στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει τον Αττικό ουρανό

Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ»

Καιρός Χτες
Σχολίασε συναδέλφους του που επιχειρούν να κάνουν μακροπρόθεσμες προγνώσεις

Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε 5χρονη στις τουαλέτες σχολείου: «Δεν έκανα κάτι κακό»

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα περιγράφει σοκαρισμένη όσα συνέβησαν στο σχολείο με την καθαρίστρια και την κόρη της

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Nεκρός άνδρας που έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο

«Έπεσε» το Χ

Tech + Science Χτες
Προβλήματα σε αρκετές περιοχές του πλανήτη παρουσιάζει η πλατφόρμα «Χ»

Γάζα: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στο νοσοκομείο Νάσερ ‑ Διαψεύδει το Ισραήλ

Κόσμος Χτες
«Ο ισχυρισμός ότι ο ισραηλινός στρατός έθαψε πτώματa Παλαιστινίων στερείται βάσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού