LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός για τις επιστολές βόμβες

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας

Δημοσίευση 17/3/2017 | 08:38

Συναγερμός για τις επιστολές βόμβες

«Τρομο-πακέτα» πέρασαν «αόρατα» από τους ελέγχους και ταξίδεψαν με προορισμό τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενδεχομένως και άλλες χώρες, καθώς οι ελληνικές Αρχές εκτιμούν ότι η αποκάλυψη «παγιδευμένων δεμάτων» δεν αποκλείεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» εκτιμάται ότι επιχειρεί μια επανάληψη του 2010, όταν είχε στείλει μαζικά «τρομο-δέματα». Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για ύπαρξη και άλλων κινητών βομβών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ως αποστολείς θα εμφανίζονται Ελληνες πολιτικοί και ότι στόχοι θα είναι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (ενδεχομένως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή κάποιου άλλου θεσμού). Όπως συνέβη το 2010 έτσι και τώρα, τα «τρομο-πακέτα», σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορεί να αποκαλύπτονται ένα ένα, καθώς δεν φτάνουν στον παραλήπτη ταυτόχρονα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» κατάφεραν για ακόμα μία φορά να αποδομήσουν τα μέτρα ασφαλείας και να εκθέσουν τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Χθες αποκαλύφθηκε ότι οι τρομοκράτες εμφάνιζαν ως αποστολέα του παγιδευμένου φακέλου με στόχο τον Πόουλ Τόμσεν τον εκπρόσωπο Τύπου και πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, με διεύθυνση αποστολής το παλιό πολιτικό του γραφείο στην οδό Ακαδημίας.

Τα διάτρητα μέτρα ασφαλείας έχουν προκαλέσει την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μόλις μία ημέρα νωρίτερα είχε ενημερωθεί ότι οι τρομοκράτες εμφάνιζαν ως αποστολέα του τρομο-δέματος στον Σόιμπλε τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική, ο παγιδευμένος φάκελος που εστάλη στον Πόουλ Τόμσεν τοποθετήθηκε σε «ταχυδρομικό πρακτορείο» (κιβώτιο απόθεσης δεμάτων) στο κέντρο της Αθήνας.

Ο φάκελος περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελείτο από 31 γραμμάρια πυρίτιδας (όμοια με αυτή που περιέχουν τα βεγγαλικά), καλώδιο και μανταλάκι που λειτουργεί ως μηχανισμός πυροδότησης για όποιον ανοίξει το φάκελο.

Ίδιος ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός στο δέμα που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με παραλήπτη τον Σόιμπλε. Χθες, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Γκίντερ Κρινγκς ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές τη σύλληψη των δραστών. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε και επίσημα η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κάτι που αναμένεται να γίνει και στην περίπτωση του τρομο-πακέτου στον Τόμσεν. Στο Παρίσι ο φάκελος εντοπίστηκε χθες το πρωί από διοικητική υπάλληλο του ΔΝΤ που επιχείρησε να τον ανοίξει και τραυματίστηκε σοβαρά.

Δηλώσεις Νίκου Τόσκα

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Νίκος Τόσκας είπε μάλιστα ότι ήταν μικρή ποσότητα από υλικό που χρησιμοποιούμε στα πυροτεχνήματα, παρομοιάζοντάς τα με πασχαλιάτικα βαρελότα.

Κατά τον υπουργό παρά τον συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ύπαρξη και άλλων τέτοιων δεμάτων “δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν φύγει άλλα”.
Όπως ανέφερε ο Νίκος Τόσκας “οι δύο περιπτώσεις συνδέονται, προφανώς είναι από την ίδια πηγή, από την οποία δεν έχει γίνει τελική ανάληψη ευθύνης”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες