LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλλία: Πανικός στο αεροδρόμιο Ορλί ‑ Ένας νεκρός

Εξτρεμιστής μουσουλμάνος ο δράστης

Δημοσίευση 18/3/2017 | 10:26

Γαλλία: Πανικός στο αεροδρόμιο Ορλί ‑ Ένας νεκρός

Πανικός και πυροβολισμοί στις 08:30 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Γαλλίας) στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι, το οποίο έχει εκκενωθεί.

Ένας άντρας αποπειράθηκε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη. Ο στρατιώτης πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά.

«Ένας άντρας υφάρπαξε ένα όπλο από έναν στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ενώ όπως διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή δεν υπήρξαν τραυματίες.

Η γαλλική Αστυνομία ενημέρωσε μέσω Twitter ότι εκτυλίσσεται επιχείρηση στο χώρο και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν το αεροδρόμιο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμό σε ξεχωριστό περιστατικό βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στο αεροδρόμιο έσπευσαν η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID» και πυροτεχνουργοί για να διασφαλίσουν το ότι ο άνδρας δεν ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και δεν βρέθηκε τίποτα.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως επρόκειτο για το ίδιο άτομο και στα δυο περιστατικά. Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας. 

Εξτρεμιστής μουσουλμάνος ο δράστης

Σύμφωνα με τα όσο έγιναν γνωστά, πρόκειται για έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών. Σύμφωνα με τη γαλλική «Le Figaro» ο άνδρας ήταν αρχικά γνωστός στις αρχές για εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών ενώ στη συνέχεια είχε τεθεί υπό παρακολούθηση γιατί υπήρχαν υποψίες ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή. Ωστόσο όπως επισημαίνει η εφημερίδα η παρακολούθησή του διεκόπη κάποια στιγμή χωρίς να έχει γίνει γνωστό γιατί και πότε συνέβη αυτό.


Αυτόπτης μάρτυρας: Κρατούσε από το λαιμό μια γυναίκα στρατιωτικό - Απειλούσε άλλους δύο

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού περιγράφει στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro όσα είδε και άκουσε. «Άκουσα φωνές και είδα στρατιωτικούς να κινούνται. Ένας άντρας κρατούσε μια γυναίκα στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό και απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς με το όπλο της. Ήταν σοβαρό. Αμέσως μετά εμείς απομακρυνθήκαμε, κατεβήκαμε τις σκάλες και άκουσα πυροβολισμούς», λέει ο άντρας. Μάλιστα προσθέτει πως πριν φύγουν, πρόσεξε μια τσάντα στην μέση της αίθουσας: «Δεν ξέραμε τι είχε μέσα».

Tην ίδια ώρα νωρίτερα το πρωί ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε βόρεια του Παρισιού στη διάρκεια οδικού ελέγχου από τον ίδιο άντρα όπως επιβεβαιώνει η Αστυνομία και το υπ. Εσωτερικών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι 17.04.2024
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα Χτες
Τα χαλάσματα του κτιρίου καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό

Βραζιλία: Τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου... επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ έκαναν σeξ

Κόσμος Χτες
Ο δράστης ομολόγησε πως εκνευρίστηκε από το δάγκωμα στο δάχτυλο του χεριού του

Η ομιλία Μητσοτάκη στη διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Πολιτική Χτες
Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην προστασία των ωκεανών

Τρόμος στην Κοπεγχάγη: Εργάτες σώζονται τελευταία στιγμή από τη φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Πολιτιστική καταστροφή στη Δανία από την πυρκαγιά στο εμβληματικό κτίριο

Βρετανία: Πήραν «κατά λάθος» διαζύγιο ‑ Το τραγικό λάθος των δικηγόρων

Κόσμος Χτες
Το διαζύγιο για το ζευγάρι στη Βρετανία που μετρούσε 21 χρόνια κοινής ζωής, οριστικοποιήθηκε 21 λεπτά αφού πραγματοποίησαν την αίτηση

Φρίκη στη Βραζιλία: Ψαράδες εντόπισαν βάρκα με τουλάχιστον 20 σορούς σε προχωρημένη αποσύνθεση

Κόσμος Χτες
Οι νεκροί πιθανότατα προέρχονται από την Καραϊβική

Η EasyJet αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ έως τα τέλη Οκτωβρίου

Κόσμος Χτες
Νεότερη ενημέρωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, για τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, στον απόηχο της ανάφλεξης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Αποκαΐδια έγιναν 400 χρόνια ιστορίας στην Κοπεγχάγη – Συγκλονιστικές εικόνες

Κόσμος Χτες
Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί