LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Η τρομοκρατική επίθεση άφησε πίσω της 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Δημοσίευση 23/3/2017 | 14:35

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε επισήμως την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Amaq που πρόσκεται στην οργάνωση.

Ο δράστης της επίθεσης έξω από βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, μετέδωσε το AMAQ επικαλούμενο "πηγή ασφαλείας".

Βρετανός και γνωστός στις αρχές ο τρομοκράτης του Λονδίνου

Βρετανική υπηκοότητα είχε ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο, ο οποίος μάλιστα ήταν γνωστός στις αρχές της MI5 για τις εξτρεμιστικές του απόψεις, ανακοίνωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός στην ομιλία της στη Βουλή.

Ο δράστης ήταν γεννημένος στη Βρετανία και είχε ερευνηθεί σε σχέση με βίαιο εξτρεμισμό απο την MI5, όμως δεν ήταν αυτή την περίοδο στο στόχαστρο ερευνών. Τον χαρακτήρισε μάλιστα «περιθωριακή φιγούρα» αναφορικά με τη σύνδεσή του με την τρομοκρατία. Ο άνδρας αυτός εμπνεύστηκε από την ισλαμιστική ιδεολογία, είπε χαρακτηριστικά η Μέι, σημειώνοντας ότι διενεργείται έρευνα από την αντιτρομοκρατική για το περιστατικό, ενώ έγιναν έρευνες σε έξι διευθύνσεις και οκτώ συλλήψεις σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ.

Όπως πρόσθεσε, το βράδυ της Τετάρτης προήδρευσε της Επιτροπής Cobra, ενώ τόνισε πως η χώρα θα παραμείνει στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλη απειλή.

«Πιστεύεται ακόμη ότι ο δράστης ενήργησε μόνος του κα η αστυνομία δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι υπάρχει η απειλή νέων επιθέσεων. Η ταυτότητά του είναι γνωστή στην αστυνομία και στην ΜΙ5. Το όνομά του θα δοθεί στη δημοσιότητα αλλά όταν το επιτρέψει η ασφάλεια του επιχειρησιακού σχεδίου. Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για άνδρα που γεννήθηκε στη Βρετανία ο οποίος πριν από κάποια χρόνια τελούσαν υπό έρευνα από την ΜΙ5 σε σχέση με εξτρεμισμό και βία. Ηταν όμως μια περιφερειακή φιγούρα. Δεν έχει απασχολήσει τις μυστικές υπηρεσίες, ούτε υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδίαζε επίθεση. Μέχρι στιγμής το σενάριο που εξετάζουμε είναι ότι ο δράστης έχει «εμπνευστεί» από την Ισλαμική ιδεολογία. Εντείνουμε τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλες τις πόλεις στη χώρα».

Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της Βρετανίας (MI5) ανέφερε πως το επιχειρησιακό δυναμικό της κινητοποιήθηκε πλήρως σε υποστήριξη της αστυνομίας μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο. "Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας της αστυνομίας, θρηνώντας για την απώλειά τους ενώ χαιρετίζουμε επίσης την επαγγελματική αρτιότητα της απόκρισής τους", ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής της MI5, Άντριου Πάρκερ. Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως έχει συλλάβει οκτώ ανθρώπους στο πλαίσιο της έρευνας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγιοι Ανάργυροι: «Την αγαπώ την Κυριακή, πώς γίνεται να το έκανα εγώ αυτό»

Ελλάδα Χτες
Τα πρώτα λόγια του 39χρονου δολοφόνου στους γιατρούς

Τι θα γίνει εάν εκλεγεί ευρωβουλευτής o Φρέντι Μπελέρης

Πολιτική Χτες
Η πίεση στην Αλβανία για να αποφυλακιστεί

Ευρωεκλογές: Και επίσημα ο Φρέντι Μπελέρης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Χτες
Σείστηκε η αίθουσα από τις επευφημίες, το μήνυμά του

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Τώρα καταλαβαίνω γιατί η κυρία Αδειλίνη με έστειλε για προσευχές

Ελλάδα Χτες
Οργή για την επιστροφή των κατηγορουμένων των Τεμπών στα εργασιακά τους καθήκοντα

Ευρωεκλογές 2024: Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια με τη ΝΔ

Πολιτική Χτες
Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση

«Βόμβα» Έλον Μασκ: «Η Ελλάδα βιώνει πληθυσμιακή κατάρρευση»

Ελλάδα Χτες
Δραματική μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα έως και 1,5 εκατ. μέχρι το 2050 - Τι γράφει σε ανάρτηση του ο Έλον Μασκ

Αγριο ξύλο βουλευτών on camera στο κοινοβούλιο της Γεωργίας

Κόσμος Χτες
Τεταμένο το κλίμα για το νομοσχέδιο που ενισχύει την επιρροή της Ρωσίας στη χώρα

Πανικός από φωτιά σε αυλή σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης

Ελλάδα Χτες
Επιχείρησαν 6 άνδρες με 2 οχήματα της πυροσβεστικής

Φωτιά σε όχημα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Το όχημα εξετράπη της πορείας του

Σίδνεϊ: Πιστοί πήγαν να λιντσάρουν τον δράστη που μαχαίρωσε ιερέα

Κόσμος Χτες
Εκτεταμένα επεισόδια έξω την εκκλησία του Σίδνεϊ, όπου μαxαιρώθηκε ιερέας την ώρα που λειτουργούσε