LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Έλληνες επώνυμοι που έχουν δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλοι

Από τον Φώτη Σεργουλόπουλο στον Χρήστο Σιμαρδάνη

Δημοσίευση 11/1/2016 | 00:08

Οι Έλληνες επώνυμοι που έχουν δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλοι

Θέμα συζήτησης έχει γίνει, το τελευταίο διάστημα, η ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών με τις αντιδράσεις να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Με αφορμή το παραπάνω, δες τους εγχώριους celebrities και εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου, που με το θάρρος της γνώμης τους, παραδέχτηκαν δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο Κώστας Φαλελάκης. Ο ηθοποιός μίλησε με το δικό του τρόπο για την ανάγκη του συμφώνου συμβίωσης, έπειτα από την τραγική του εμπειρία με το θάνατο του συντρόφου του, Μηνά Χατζησάββα.

«Γνωριστήκαμε με το Μηνά το 1991 και ερωτευτήκαμε όταν μου διάβασε ένα ποίημα της Κικής Δημουλά. Τον Μηνά δεν θα το θάψουμε, θα τον θυμόμαστε για πάντα. Ήταν απίστευτο, πάντως, αυτό που έζησα στο νοσοκομείο όταν πήγα για να πάρω τη σορό του και αυτό είναι ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό για το σύμφωνο συμβίωσης. Ήμουν ο άνθρωπος του τα τελευταία 25 χρόνια και όμως δεν ήταν αυτονόητο ότι μπορούσα να πάρω εγώ τη σορό του», είπε.

Από τους αγαπημένους παρουσιαστές της μικρής οθόνης και του κοινού, ο Φώτης Σεργουλόπουλος δεν έχει σχολιαστεί μόνο για το γεγονός ότι έγινε πατέρας με παρένθετη μητέρα αλλά και για το ότι έχει μιλήσει δημοσία για την προσωπική του ζωή. «Για την προσωπική μου ζωή έχω πάρει ένα δρόμο, ποτέ δεν ήθελα να πω ψέματα. Είχα συντρόφους στο παρελθόν, πάρα πολύ καλούς, τους αγαπούσα… Οι άνθρωποι στη ζωή τους πρέπει να ελεύθεροι και να αποφασίζουν να ακολουθούν έναν δρόμο. Βεβαίως και υπάρχει τίμημα για αυτό. Το θέμα είναι τι αντέχεις να πληρώσεις», δήλωσε στο παρελθόν.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Χρήστος Σιμαρδάνης. Αν και χαμηλών τόνων, ο ηθοποιός σε συνέντευξή του το 2010, προτίμησε να μιλήσει και όχι να σωπάσει σχετικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Μάλιστα, δεν έκρυψε πως έχει βιώσει το ρατσισμό, μιας και η κοινωνία μας δεν αποδέχεται εύκολα τη διαφορετικότητα.

Την ίδια αντιμετώπιση έχει ζήσει και ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ένα από τους κορυφαίους Έλληνες σκηνοθέτες. Ειλικρινής με το κοινό, έχει μιλήσει για την κατάθλιψη που πέρασε, τα ναρκωτικά, την απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά και την ομοφυλοφιλία, που του έχει σημαδέψει τη ζωή. «Ήμουν 13, όταν συνειδητοποίησα την ομοφυλοφιλία μου» αποκάλυψε, προσθέτοντας ότι έχει βιώσει τεράστιο κοινωνικό ρατσισμό καθώς και ο αδελφός του είναι gay.

Και ο Γιώργος Μαρίνος, όμως, έχει μιλήσει για το εν λόγω θέμα. Ο αγαπημένος σόουμαν ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που μίλησε δημοσίως για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Μάλιστα, αργότερα δήλωσε σε συνέντευξή του πως πιστεύει ότι η δική του δήλωσε άλλαξε αρκετά τη στάση των Ελλήνων στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.

Θύελλα αντιδράσεων, τέλος, είχε προκαλέσει με τις δηλώσεις του ο Φώτης Σπύρου. Ο ηθοποιός, πριν κάποιους μήνες, είχε μιλήσει για το γάμο που θα έκανε με το σύντροφο του στην Αμερική, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν προτρέπω κανένα να είναι gay, δεν είναι καλά, πονάς πολύ και υποφέρεις πολύ μακάρι να μην συνέβαινε στη ζωή σου. Όταν ήμουν μικρός, φαντάσου τι bulling έφαγα. Στα 40 τα μου έχω τα κότσια να μιλήσω, αλλά έφτασα 40. Από 4 χρονών το ήξερα. Έχουν αλλάξει οι εποχές. Δεν έχω ανάγκη να το παίξω παλικάρι δεν είμαι τρελός είμαι συνειδητοποιημένος».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταμάτης Γονίδης – Ζαφείρης Μελάς: Το καυτό φιλί στο στόμα και η αντίδραση του τραγουδιστή

Προσφορές Χτες
Οι δύο ερμηνευτές συναντήθηκαν στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Σταμάτης Γονίδης

Κωνσταντίνος Βασάλος και Δημήτρης Αλεξάνδρου έλυσαν on air το beef που είχαν μεταξύ τους

Ελληνική τηλεόραση Χτες
Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λύνει το beef με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και μιλάει για τη Dua Lipa

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Ατύxημα στον δρόμο ‑ «Προσγειώθηκε η μπάρα στο κεφάλι μου, έχω πρηστεί»

Tabloid Χτες
Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε το ατύxημα που έπαθε, όταν μία μπάρα «προσγειώθηκε» επάνω της!

Λάκης Λαζόπουλος: Σκληρή επiθεση στον Γιώργο Αυτιά

Ελληνική τηλεόραση Χτες
«Πάμε τώρα να δούμε τον Γιώργο Αυτιά, αυτόν τον ήρωα του συστήματος, αυτόν τον γλείφτη των αιώνων…»

Μόνικα Μπελούτσι: «Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο»

Tabloid Χτες
«Το ότι ο χρόνος περνάει σημαίνει ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ», επισήμανε η ηθοποιός

Ανησυχία για την Μαρίνα Σάττι: Η ξαφνική αδιαθεσία της στο πάρτι για τη Eurovision

Tabloid Χτες
Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε το «Ζάρι» ζωντανά, με τους φαν να την αποθεώνουν

Χαλασμός on air ‑ Δανάη Μπάρκα για Δημήτρη Παπανώτα

Media Χτες
«Με ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορείς να δεις ποιον επιλέγεις»

Η πρώτη αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά την είδηση για το «διαζύγιο» με το MEGA

Tabloid Χτες
Η αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA θεωρείται δεδομένη με την παρουσιάστρια να μιλά για πρώτη φορά στις κάμερες

Δημήτρης Παπανώτας κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Με έφαγαν, μου έσκαβαν τον λάκκο, καλή χώνεψη»

Tabloid Χτες
Ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον διαγράψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε δημόσια

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Έλλη Στάη: «Έπαθα σοκ με την ηλικία της»

Tabloid Χτες
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολιάσε την τελευταία συνέντευξη της Έλλης Στάη