E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία!!

Δημοσίευση 6/5/2016 | 14:04

Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Block 33
26ης Οκτωβρίου 33, Tηλέφωνο: 2310533533
Ημερομηνία: 14/05/2016
ΜΑΙ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 21.00

8 ΚΑΙ 10 ΕΥΡΩ

Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ματούλα Ζαμάνη, Χρήστος Μαστέλος, Κωστής Αβυσσινός θα συμπράξουν επί σκηνής με το δεξιοτεχνικό μουσικό λόγο του Δημήτρη Μυστακίδη.

Ο νέος δίσκος του Δημήτρη Μυστακίδη μιλάει εσπεράντο* με δεκαέξι αστικά λαϊκά τραγούδια του μεταπολεμικού ρεπερτορίου, διασκευασμένα και ενορχηστρωμένα αποκλειστικά για λαϊκή κιθάρα, τα οποία ερμηνεύουν δεκαέξι από τις πιο γνωστές φωνές του ελληνικού τραγουδιού.

Το άλμπουμ που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς εντός κι εντός συνόρων, βρίσκεται ήδη τέσσερις μήνες τώρα στις πρώτες θέσεις του World Music Chart Europe, ενώ χαρακτηρίστηκε από Έλληνες κριτικούς ο κορυφαίος ή από τους κορυφαίους δίσκους του 2015!

Tο Σάββατο 14 Μαΐου, ο Δημήτρης Μυστακίδης, με τη σύμπραξη των φίλων και συνοδοιπόρων του στο «Εσπεράντο», Δήμητρας Γαλάνη, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Ματούλας Ζαμάνη, Χρήστου Μαστέλου και Κωστή Αβυσσινού, θα παρουσιάσει το «Εσπεράντο» στο κοινό της Θεσσαλονίκης σε ένα live όπου πρωταγωνίστρια θα είναι η λαϊκή κιθάρα.

Λίγα λόγια για το «Εσπεράντο»

Ο νέος δίσκος του Δημήτρη Μυστακίδη μιλάει εσπεράντο, την οικουμενική γλώσσα που δημιουργήθηκε για να την καταλαβαίνουν όλοι. Με τα πανιά ανοιγμένα στο ρεμπέτικο και την πλώρη προς υπέροχες, απάτητες μουσικές ακτές, ο καταξιωμένος βιρτουόζος της λαϊκής κιθάρας μας πάει βόλτα σε νέους ορίζοντες με τους ανέμους του λαϊκού τραγουδιού, των blues, της manouche και του σύγχρονου έντεχνου. Έτσι χαράζει μια δική του ρότα, έναν δικό του μουσικό κώδικα, που ακούγεται λες και τον ξέραμε από πάντα - και ας μην τον είχαμε ακούσει ποτέ ως τώρα.


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γιώτα Νέγκα, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελένη Βιτάλη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Κωστής Αβυσσινός, ο Μανώλης Πάππος, η Ματούλα Ζαμάνη, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φώτης Σιώτας, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Χρήστος Μαστέλος ανταμώνουν με τους Απόστολο Καλδάρα, Γιώργο Γιαννακόπουλο, Γιώργο Λαύκα, Γιώργο Μητσάκη, Δημήτρη Σέμση, Μανώλη Χιώτη, Μιχάλη Σουγιούλ, Ιωάννη Δερμιτζάκη, Κώστα Κοφινιώτη, Κώστα Σκαρβέλη, Μίμη Τραϊφόρο, Μ. Μαργαρίτη, Νίκο Μουρκάκο, Σπύρο Περιστέρη, Τάκη Μωράκη, Χαράλαμπο Βασιλειάδη, Χρήστο Κολοκοτρώνη και αποθέτουν την δημιουργική τους ενέργεια στον μεστό μουσικό λόγο του Δημήτρη Μυστακίδη.

Η «Εσπεράντο» του δεξιοτέχνη μουσικού είναι ένα έργο με νέο φως, πολλή μαστοριά, απόλυτο μέτρο και οικονομία. Η λαϊκή κιθάρα πρωταγωνιστεί τόσο μελετημένα, που μοιάζει αδάμαστη. Και τόσο δεξιοτεχνικά, που ακούγεται απλή και φυσική, σαν να ήταν οι «λέξεις» της πάντα εκεί. 
Πρόκειται για μια δουλειά, που χάρη στη φρεσκάδα και την έμπνευσή της, καταφέρνει να ενώσει όλους τους φίλους της καλής μουσικής.
Ο δίσκος κυκλοφορεί από τη Fishbowl σε επιλεγμένα δισκοπωλεία και χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Μυστακίδη, όπως είναι αναμενόμενο, είναι πλούσιο:
Μετρά σχεδόν τριάντα χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με τη μουσική. Θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους, πολυοργανίστες μουσικούς της ελληνικής σκηνής. H μουσική του πορεία εντυπωσιάζει! Έχει συνεργαστεί με την πλειοψηφία των Ελλήνων καλλιτεχνών (συνθέτες, μουσικούς, ερμηνευτές) και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ηχογραφήσεις δίσκων.

Από το 1994 ως το 2004 συμμετείχε στη μπάντα «Λοξή Φάλαγγα» του Νίκου Παπάζογλου, ενώ από το 2002 έως σήμερα συνεργάζεται με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, στο βιογραφικό του βρίσκουμε και σπουδαίες συνεργασίες με ξένους κορυφαίους καλλιτέχνες όπως τον Τούρκο Fuat Saka και τον Ιταλό Vinicio Capossela.

Με την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του δίσκου “16 Ρεμπέτικα με Κιθάρα” το 2007 έφερε στην πρώτη γραμμή την λαϊκή κιθάρα και την ιδιαίτερη τεχνική της. Ο δίσκος αυτός έγινε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο ρεύμα νέων κιθαριστών που μελέτησαν και ανέπτυξαν την ξεχασμένη τεχνική της λαϊκής κιθάρας. Το 2011 η Rough Guide, δισκογραφική εταιρία του World Music Network, επέλεξε να συμπεριλάβει τον δίσκο ως το συνοδευτικό CD στη συλλογή “Greek Café”.

Ακολούθησαν άλλες δύο δισκογραφικές δουλειές, το “Αψιλίες” το 2009 με προπολεμικά και σμυρνέικα τραγούδια και το “Ψιθυρίζοντας το ρεμπέτικο” το 2013 με ρεπερτόριο ενορχηστρωμένο για λαϊκή κιθάρα και γιαϊλί ταμπούρ. Και οι δύο αυτοί δίσκοι καλύπτουν διαφορετικές τεχνοτροπίες της λαϊκής κιθάρας διατηρώντας όμως τη ζωντάνια και το πάθος που το ίδιο το ρεπερτόριο κουβαλά.

Ο νέος του δίσκος “Εσπεράντο” κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2015 και περιλαμβάνει μεταπολεμικά τραγούδια διασκευασμένα και ενορχηστρωμένα αποκλειστικά για λαϊκή κιθάρα. Και σε αυτόν το δίσκο το ρεπερτόριο είναι η αφορμή για να φωτιστεί η σύγχρονη τεχνική της λαϊκής κιθάρας.
Από το 2001 διδάσκει στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ από το 2014 διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έχει εκδώσει 2 βιβλία. Το πρώτο, από τη σειρά «Παραδοσιακή Μουσική», το «Λαούτο, Τροπικότητα & Εναρμόνιση» και το δεύτερο, από τη σειρά «Αστική Λαϊκή Μουσική», το «Λαϊκή Κιθάρα, Τροπικότητα και Εναρμόνιση».

Τον Φεβρουάριο του 2016, καλεσμένος του TEDxAthens και με κεντρικό θέμα τα “Origins”, μίλησε για την αξία της λαϊκής μας μουσικής.
www.dimitrismystakidis.gr
https://www.facebook.com/DimitrisMystakidisOfficial
https://www.youtube.com/user/dmystak
https://soundcloud.com/fishbowl_greece
http://ethnocloud.com/Dimitris_Mystakidis

FACEBOOK EVENT
https://www.facebook.com/events/1746889282258852/


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΕ
ΣΑΡΩΘΡΟΝ, PUBLIC, IANOS, STEREODISC, TICKETHOUSE, ΚΑΦΕ ΔΙΩΡΟΦΟ VIVA.GR ΚΑΙ VIVAWALLET

* Εσπεράντο: Μια γλώσσα που δημιουργήθηκε από το μηδέν στα τέλη του 19ου αιώνα στην Πολωνία. Τη σχεδίασε ένας οφθαλμίατρος (με το ψευδώνυμο Doktoro Esperanto), έτσι ώστε οι διαφορετικές εθνικότητες της πόλης του να συνεννοούνται μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται να μιλούν ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Για να μαθαίνονται εύκολα από όλους, τα εσπεράντο είναι απλά, χωρίς γραμματικούς κανόνες, ιδιωματισμούς ή εξαιρέσεις. Σήμερα είναι η πιο διαδεδομένη τεχνητή γλώσσα του κόσμου. Παράλληλα με τη μητρική τους, τη μιλούν πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι σε 120 χώρες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κέρδισε βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα!

ΝΕΑ 23.04.2024
Πάρε μέρος στο νέο giveaway του Pink.gr!

Κάνε δικό σου το απόλυτο αξεσουάρ καθαρισμού της Foreo, την LUNA 4 mini!


ΚΕΡΔΙΣΤΕ Better life 30.10.2023
Θέλεις να ζήσεις την εμπειρία καθαρισμού προσώπου σε spa από το σπίτι; Μπες στο νέο giveaway του pink.gr στο Instagram!

Κάνε δικό σου απόλυτο αξεσουάρ ομορφιάς της Foreo, το UFO!


ΚΕΡΔΙΣΤΕ Better life 21.08.2023
Θέλεις να ζήσεις την εμπειρία περιποίησης προσώπου σε spa από το σπίτι; Μπες στο νέο giveaway του pink.gr στο Instagram!

Βeauty δώρα για εσένα και την κολλητή σου από το Nails Done


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΝΕΑ 31.05.2023
Στον ολοκαίνουριο χώρο του στα Βριλήσσια

Κέρδισε ένα sold out item από το IGO project


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΝΕΑ 08.02.2023
Σε συνεργασία με το αγαπημένο μας Greek designer`s eshop IGO Project κάνουμε δώρο σε μία τυχερή, το πιο sold out item απο The KNL`s, αξίας 148€!

Κέρδισε τον οδηγό της γυναικείας σeξουαλικότητας «Έλα όπως είσαι»


ΚΕΡΔΙΣΤΕ Style 18.01.2023
Για την εξερεύνηση της γυναικείας σeξουαλικότητας

Κέρδισε το διάσημο beauty gadget FOREO Bear


ΚΕΡΔΙΣΤΕ Body+Mind 20.09.2022
Tips για το πώς θα το χρησιμοποιήσεις

Κέρδισε τη νέα σειρά Vinopure της Caudalie!


ΚΕΡΔΙΣΤΕ Body+Mind 07.09.2022
Νέο giveaway!

Giveaway με δώρο χειροποίητα κοσμήματα από το XOUTOU`S


ΚΕΡΔΙΣΤΕ Style 30.03.2022
Τρέξε αμέσως να πάρεις μέρος!

Giveaway 100€ Δωροεπιταγή Attica στο instagram του Pink.gr


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΝΕΑ 13.11.2021
Τρέξε αμέσως να πάρεις μέρος!

Βρήκαμε την σειρά περιποίησης που αναδεικνύει την φυσική ομορφιά

Body+Mind 04.10.2021
Η πράσινη σειρά της Goodin by Nature θα σε ενθουσιάσει

Βρήκαμε τα φυσικά καλλυντικά που δεν θα αποχωριστείς το φθινόπωρο

Body+Mind 25.08.2021
Τα Dr. Bronner’s θα γίνουν η νέα εμμονή σου