E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tα καλύτερα δεντρόσπιτα του κόσμου

Πόσο κοστίζουν, ποιοι τα σχεδίασαν

Δημοσίευση 23/2/2016 | 08:42

Tα καλύτερα δεντρόσπιτα του κόσμου

Εντυπωσιακά δεντρόσπιτα παντού στον κόσμο, από εμπνευσμένους σχεδιαστές!

To «Quiet Treehouse» (Το Ήσυχο Δεντρόσπιτο) κοστίζει 400.000 στερλίνες. Πρόκειται για ένα δεντρόσπιτο με μοναδικό design, το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε πολυτελές διαμέρισμα. Με μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ηλεκτρονικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, ακόμη και θερμαινόμενα πατώματα, ξεχωρίζει κυρίως για την άκρως εξελιγμένη ηχομόνωση που προσφέρει.

To δεντρόσπιτο σε σχέδιο Aibek Almasov, στο Αλμάτι του Καζακστάν, κοστίζει 544.432 δολάρια και κατασκευάστηκε από το στούντιο A. Masow της Ρωσίας για έναν πελάτη που ήθελε «ένα μέρος για να κάθεται με τους φίλους του και να συζητάνε». Το σπίτι αυτό θα έπρεπε να έχει κάτι που, όπως το ζήτησε ο πελάτης, «θα βοηθούσε να αναπτύξουν πνευματικώς και δημιουργικώς τους ορίζοντές τους». 

Ο Joel Allen, προγραμματιστής, παράτησε τη δουλειά του στα 26 του χρόνια και έγινε ξυλουργός. Αποφάσισε πως θέλει να φτιάξει ένα «κουλ σπίτι». Φτιάχνοντας βέβαια το παρακάτω δεντρόσπιτο, καταλαβαίνει κανείς πως δεν έφτιαξε μόνο ένα κουλ σπίτι, αλλά ένα ντιζαϊνάτο δεντρόσπιτο, που λάτρεψαν όλα τα περιοδικά design του κόσμου!

Το Mirrorcube είναι ένα κατάλυμα, μέρος του εναλλακτικού ξενοδοχείου Treehotel, που βρίσκεται σε ένα δάσος στα νότια της Σουηδίας, το οποίο μπορείτε να νοικιάσετε για 459 δολάρια τη βραδιά και να διανυκτερεύσετε εκεί, περίπου 6 μέτρα από το έδαφος. Ειδάλλως, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα δεντρόσπιτα UFO, Dragonfly ή Blue Cone, που η ίδια επιχείρηση διαθέτει προς ενοικίαση.

Κρυμμένο μέσα στα Χάιλαντς στη Σκωτία, το δεντρόσπιτο του ξενοδοχείου Lodge, προσφέρει από τη μια θέα στα νερά του κόλπου και από την άλλη στα βουνά. Σε περίπτωση που θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο με το ταίρι σας, το εν λόγω οίκημα προσφέρεται για ρομαντικά δείπνα, με τον σεφ να ετοιμάζει μενού πέντε πιάτων από τοπικά προϊόντα, ενώ εκεί μπορούν να διοργανωθούν επίσης και δεξιώσεις γάμων. Βέβαια, στο δεντρόσπιτο απαγορεύεται η διανυκτέρευση, όμως το Lodge είναι ένας πεντάστερος παράδεισος, που διαθέτει επτά πολυτελή δωμάτια, καθώς λειτουργεί ως boutique hotel.

Το παρακάτω είναι μισό σπίτι, μισό Boeing! Το συγκεκριμένο vintage Boeing 727 αγοράστηκε από την Joanne Ussary για 2 εκατομμύρια δολάρια. Της κόστισε 4.000 δολάρια μόνο η μεταφορά του στο σημείο, και 24.000 δολάρια το να το ανακαινίσει, έτσι ώστε να γίνει κατοικήσιμο! Έτσι, το έκανε σουίτα με τζακούζι και είτε μένει εκείνη, είτε οι φιλοξενούμενοί της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Προχτές
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος