LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα ορφανά μωρά βραδύποδες που θα κάνουν την καρδιά σας να λιώσει!

Το ινστιτούτο με την πιο γλυκιά αποστολή του κόσμου

Δημοσίευση 15/5/2016 | 00:16

Τα ορφανά μωρά βραδύποδες που θα κάνουν την καρδιά σας να λιώσει!

Οι βραδύποδες είναι εκπληκτικά παράξενα όντα, που περνούν τον περισσότερο χρόνο την ζωή τους βαριεστημένα, ξύνοντας την πλάτη τους και τρώγοντας ένα ή δύο φύλλα που και που, πριν γυρίσουν ξανά στον βαθύ τους ύπνο. Και μπορεί να αποτελούν το τρίτο είδος ζώων που το διαδίκτυο λατρεύει, μαζί με τους σκαντζόχοιρους και τα λάμα, δυστυχώς όμως είναι παντελώς άχρηστοι να φροντίσουν τον εαυτό τους σε περίπτωση που είναι μικροί και χάσουν την μητέρα τους. Κάπου εδώ όμως, έρχεται το The Sloth Institute της Κόστα Ρίκα για να φέρει την λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Ο οργανισμός αυτός ιδρύθηκε το 2013 στην περιοχή Μανουέλ Αντόνιο και ίσως να έχει την πιο γλυκιά αποστολή για τον άνθρωπο προς τα ζώα, καθώς αναλαμβάνει την σωτηρία των βραδυπόδων και την επανένταξη τους στην φύση, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών ορφανών.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα καταφύγια, το ινστιτούτο αυτό προσπαθεί να απελευθερώσει πίσω στην άγρια φύση τα ζώα που σώζει, όμως για ένα μικρό που έχει χάσει την μητέρα του, η επιβίωση του στην φύση είναι αδύνατη, μιας και δεν διαθέτει τις απαραίτητες ικανότητες για να αυτοσυντηρηθεί. Και επειδή δεν υπάρχει αρκετή γνώση γύρω από την ζωή των βραδυπόδων, τα περισσότερα ορφανά που σώζονται καταλήγουν συνήθως να μένουν σε αιχμαλωσία.

Προκειμένου να αφήσουν τους νεαρούς βραδύποδες στο φυσικό τους περιβάλλον, οι ειδικοί και η φωτογράφος Sam Trull, που είναι συνιδρύτρια του Sloth Institute, περνούν ένα διάστημα παίρνοντας την θέση της μητέρας των μωρών, μέχρι αυτά να είναι έτοιμα για μια "ομαλή απελευθέρωση". Σύμφωνα με τον οργανισμό Wildlife International, αυτή η ομαλή απελευθέρωση, είναι μια επιστροφή των ζωών εκεί που πραγματικά ανήκουν, αφού πρώτα λάβουν την φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζονται, μέχρι να μπορούν να μάθουν πως να τα βγάζουν πέρα μόνα τους.

 Μάλιστα, η Trull μοιράζεται μερικά από τα πιο αξιαγάπητα στιγμιότυπα που ο φακός της κατέγραψε μέσα στο ινστιτούτο, μέσα από το νέο της βιβλίο Slothlove. Οι περισσότεροι βραδύποδες που απεικονίζονται στις φωτογραφίες της είναι ορφανοί, ενώ όπως η ίδια έχει δηλώσει, το αγαπημένο της πράγμα σε αυτά τα ζώα είναι ότι πραγματικά κοιτούν την δουλειά τους, τρώνε το φύλλα τους και χαλαρώνουν στον ήλιο. Παρόλα αυτά βέβαια, έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση και μπορεί πολύς κόσμος να μην έχει δει ποτέ του ένα τέτοιο πλάσμα ή ακόμα και να μην γνωρίζει καν την ύπαρξη του, όμως για εκείνη αποτελεί το πιο θαυμαστό ον που είδε ποτέ της. Σε περίπτωση που ενθουσιαστήκατε με την ιστορία, να ξέρετε πως το Ινστιτούτο Βραδυπόδων δέχεται και εθελοντές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind 16.04.2024
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Οι επιστήμονες σε παρακαλούν να μειώσεις το κόκκινο κρέας: Tι έδειξαν νέες έρευνες

Body+Mind 16.04.2024
Η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρι θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη

Τα sneakers που επέστρεψαν και κάνουν χαμό

Style Χτες
Ήταν τεράστια μόδα στα 00s και τώρα επανήλθαν!

Τυροπιτάκια νηστίσιμα, χωρίς μαγιά, χωρίς αναμονές

Food Χτες
Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε

Τα wide‑leg jeans είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για άψογο στυλ κάθε στιγμή της ημέρας

Style Χτες
Όσο και αν αγαπάς τα skinny jeans, δε γίνεται να μη σε κερδίσει η άνεση που προσφέρουν τα wide – leg jeans!

Συνήθειες που καταστρέφουν τη μέση μας

Body+Mind Προχτές
Τι να αποφεύγεις να σώσεις τη μέση και τη πλάτη σου

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα αντέξει στο χρόνο

Σχέσεις Προχτές
Αυτά τα σημάδια μπορούν εγγυημένα να σου δώσουν απάντηση!

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Body+Mind Προχτές
Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;