E-Daily

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το καφέ που αγοράζεις τα έπιπλα που κάθεσαι, τις κούπες και τα φωτιστικά

Το 2 Concept Store έχει μαγέψει δημοσιογράφους, ντόπιους και ξένους

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

6/12/2016 | 14:11

Δεν μπορείς να πεις πως είναι μόνο καφέ. Δεν μπορείς να πεις πως είναι μόνο εκθεσιακός χώρος, ούτε μόνο αντικερί, ούτε μόνο κατάστημα με έπιπλα. Από την άλλη έχει διακοσμητικά, τσάι, μικροδώρα, φωτιστικά, εκθέσεις με πίνακες ζωγραφικής, φιλοξενεί μυστικά πρότζεκτ. Ευτυχώς οι ξένοι μας έδωσαν τον όρο "concept store" για να ξεμπερδεύουμε, μιλώντας για εκείνα τα μαγαζιά που είναι κάτι παραπάνω από πολυχώροι. 

Το 2 Concept Store έχει 2 ιδιοκτήτες με ωραία ιστορία και με κοινό παρονομαστή την δημιουργία. Στο καφέ πολυχώρο τους υπήρχε κάποτε μαγαζί όπου έραβαν τσάντες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.

Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει την παλιά του εικόνα. Στη Θεσσαλονίκη, στην πιο χιπ περιοχή της αυτή τη στιγμή, πάνω από την Εγνατία, ανάμεσα σε παλιατζίδικα, μεταμοντέρνες καφετέριες, σχολές θεάτρου και αντικερί, βρίσκεται μια γειτονιά που ακμάζει. Εκεί συναντήσαμε το Νίκο και τον Χρήστο, την ώρα που ο ένας κατασκεύαζε ένα φωτιστικό και επιδιόρθωνε μια δανέζικη πολυθρόνα, ενώ ο άλλος βρισκόταν στον πάνω όροφο του καφέ υποδεχόμενος πελάτες. 

Ο πάνω όροφος του 2 Concept Store έχει θέα - τον κάτω όροφο! Από εκεί βλέπεις κάθε έπιπλο και διακοσμητικό

O Nίκος μας λέει: "Συναντηθήκαμε με τον Χρήστο πριν απο 6 χρόνια και δημιουργήσαμε τους 2 object repair. Τότε ασχοληθήκαμε συστηματικά με την μεταποίηση, αναπαλαίωση και επανάχρηση παλαιών επίπλων. Ο σχεδιασμός μας βασίστηκε στην ανακύκλωση και επανάχρηση των υλικών. Έπειτα, η επιχείρηση επεκτάθηκε και σε άλλες δραστηριότητες - εικαστικές και οχι μόνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επεκταθούμε.

Στο υπόγειο κρύβεται ένας τεράστιος χώρος με έργα τέχνης, εκθέσεις φωτογραφίας ή ζωγραφικής, και φυσικά έπιπλα 

"Έπειτα από 5 χρόνια, ήρθε η ιδέα ενός πολυχώρου, ο οποίος θα μπορούσε να συστεγάσει εικαστικές εκθέσεις καλλιτεχνών της πόλης και όχι απλώς ενα καφέ μπαρ, αλλά να έχει και την βιτρίνα της δουλειάς που πάντα θα αγαπάμε, την αναπαλαίωση!"

Ο χώρος είναι ιδανικός για διαφορετικές εκθέσεις

 "Η πόλη ζει σε όλες τις γωνιές τις και ζει μέσα απο τους ανθρώπους και την δημιουργικότητά μας. Εμείς επιλέξαμε μια γειτονιά που έχει την δική της ενέργεια. Μπορει να μην είναι απαραίτητα η πιο κεντρική αλλά όταν έχεις να προσφέρεις κατι διαφορετικό ο κόσμος θα σε ακολουθήσει. Η αλήθεια είναι πως, από τη στιγμή που κάναμε το 2 concept store, ο κόσμος γνώρισε και τις γειτονιές πάνω απο την Εγνατία, και μαζι και τους δημιουργούς που στεγάζονται σ' αυτές."

Χριστουγεννιάτικα ξύλινα διακοσμητικά που μόλις φτιάχτηκαν στο εργαστήριο!

Κουκουβάγιες best seller!

"Το υλικό πάνω στο οποίο δουλεύουμε, προέρχεται κυρίως απο σπίτια που οι κληρονόμοι πουλούν τα υπάρχοντά τους αλλα και απο έπιπλα που μας φέρνουν οι πελάτες μας. Όλα στο χώρο ειναι φτιαγμένα απο εμάς τους δυο, ό,τι υπάρχει μέσα στον χώρο αλλα και ό,τι μπορει να ψωνίσει η να παραγγείλει ο πελάτης, ειναι φτιαγμένο από εμάς τους δύο - εξ'ου και το όνομα "2 concept store".

Θα θέλατε ένα σερβίτσιο για το σπίτι;

"O χώρος μας δεν είναι στατικός, αλλάζει διαρκώς. Αλλάζει σε εμφάνιση- ο πάνω χώρος αλλάζει και ο εκθεσιακός χώρος αλλάζει, είναι όλα,  «do it yourself»."

Το πράσινο χρώμα στα φλυτζάνια μας θυμίζει παιδική ηλικία και ντουλάπια γιαγιάς!

Μια κατασκευή τοίχου εξ'ολοκλήρου δική τους - Χιλιάδες εξαρτήματα κολλημένα στον τοίχο

Το δίδυμο του 2 Concept Store! 

Φωτογραφίες: Έλια Πατάγου