LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έπέζησε ύστερα από 32 μαχαιριές και παντρεύτηκε τον άνδρα που της έσωσε τη ζωή

Της έκανε πρόταση γάμου κατά την διάρκεια ενός αγώνα Baseball

Δημοσίευση 23/1/2017 | 10:48

Έπέζησε ύστερα από 32 μαχαιριές και παντρεύτηκε τον άνδρα που της έσωσε τη ζωή

H Melissa Dohme από τα 20 της χρόνια γνώρισε όλη την σκληρότητα της ζωής και των σχέσεων. Ο φίλος της της επιτέθηκε και με 32 μαχαιριές την άφησε ετοιμοθάνατη και έφυγε. Ευτυχώς, αντίθετα με τα προγνωστικά των γιατρών, όχι μόνο κατάφερε να ζήσει αλλά και να φτιάξει την ζωή της.

Ο Robert Burton ήταν για την Melissa αυτό που οι Αμερικανοί λένε «High school sweetheart», δηλαδή ο έρωτας του λυκείου που λίγο έλειψε να παντρευτεί. Η σχέση του ήταν μια χαρά μέχρι που η Melissa θέλησε να κάνει αιτήσεις σε πανεπιστήμια. Η ζήλια του Robert έγινε άρρωστη και άρχισε να έχει επιθετική συμπεριφορά. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να γίνει καλύτερη από αυτόν.

Προσπάθησε να τον χωρίσει αλλά εκείνος την απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει. Εκείνη υποχώρησε, αλλά οι εντάσεις παρέμειναν. Σιγά σιγά άρχισε να την χτυπάει.

Το 2011 έγινε το πρώτο σοβαρό περιστατικό. Ήταν Οκτώβριος, ο Robert είχε πιει και η Melissa οδήγησε προς το σπίτι. Όταν έφτασαν ο Robert βγήκε έξαλλος από το αυτοκίνητο γιατί η Melissa του έκλεισε την πόρτα ενώ της μιλούσε. Την χτύπησε στο πρόσωπο και στο σώμα. Συνελήφθη από την αστυνομία και έμεινε για 10 ώρες στην φυλακή.

Για δυο μήνες την άφησε ήσυχη. Ήταν η ηρεμία πριν από την καταιγίδα, που λέει και το σοφό ρητό. . «Έμαθα μέσα από τα Social Media ότι είχε βρει άλλη κοπέλα, κι σκέφτηκα ότι με έχει ξεπεράσει» εξομολογείται η ίδια.

Στις 22 Ιανουαρίου όμως της τηλεφώνησε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Ήθελε, της είπε, μια τελευταία ζεστή αγκαλιά, γιατί το πρωί είχε πάει στο δικαστήριο για την επίθεση σε βάρος της. Είπε πως δεν θα την ενοχλούσε ξανά. Και η Melissa για κακή της τύχη τον πίστεψε.

Πήγε στο ραντεβού της με το κινητό ανά χείρας και ένα σπρέι πιπεριού. Όταν όμως άνοιξε τα χέρια του για να την αγκαλιάσει, την μαχαίρωσε με έναν κρυμμένο σουγιά. Εκείνη προσπάθησε να γλιτώσει χτυπώντας τον και φωνάζοντας, αλλά είχε χάσει πολύ αίμα.

Ένα νεαρό αγόρι και ένα νεαρό κορίτσι τους άκουσαν και έτρεξαν να βοηθήσουν. ¨ομως εκείνος πρόλαβε να πάει στο αυτοκίνητο και να φέρει ένα μεγαλύτερο μαχαίρι, για να της προξενήσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.

«Ήθελε να με σκοτώσει ήξερε ότι η αστυνομία είναι καθ' οδόν και ήθελε να αποτελειώσει αυτό που άρχισε» θυμάται στο BBC.

«Με άφησε να κυλιέμαι στο δρόμο, ήξερα πως θα πεθάνω. Προσευχήθηκα στο Θεό να με βοηθήσει και να μου δώσει μία ευκαιρία να ζήσω».

Και συνεχίζει: «Με βρήκε ένας αστυνομικός και οι τελευταίες στιγμές που θυμάμαι είναι μέσα στο ασθενοφόρο. Αργότερα έμαθα ότι η κατάστασή μου ήταν πολύ σοβαρή και αρκετές φορές φλέρταρα με το θάνατο. Είχα σπασμένο κρανίο και σαγόνι. Είχα πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι και στη μύτη και η δεξιά πλευρά του προσώπου μου είχε παραλύσει. Χρειάστηκα 12 φιάλες αίμα. Έζησα από θαύμα».

Ευτυχώς κάποια στιγμή συνήλθε. Η πρώτη της κουβέντα ήταν «τον πιάσανε;» και αν ήταν ζωντανός ή νεκρός.

«Οι δικοί μου άνθρωποι με καθησύχασαν ότι τον έπιασαν και ότι δεν μπορεί να με βλάψει ξανά».

Η αλήθεια είναι ότι ο Robert προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Πήρε υπνωτικά χάπια και έπεσε με το αυτοκίνητο σε ένα τοίχο. Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την αστυνομία και ξύπνησε με τους αστυνομικούς γύρω του. Αντιθέτως, η Melissa ξύπνησε και είδε τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Έκανε πολύ καιρό να συνέλθει. Από τις 32 μαχαιριές που συνολικά της κατάφερε ο Robert, οι 19 ήταν στο κεφάλι. Όταν είδε τον εαυτό της στο καθρέφτη τρόμαξε, φοβήθηκε και αναστατώθηκε. Ήταν μόλις 20 ετών. Παρόλ’ αυτά αισθάνθηκε τυχερή που ήταν ζωντανή. Έκανε πλαστικές επεμβάσεις, έβαλε καινούργια δόντια. Η διαδικασία της φάνηκε πολύ μεγάλη, γιατί η Melissa αδημονούσε να σπουδάσει, να δουλέψει και να αρχίσει ξανά να ζει.

Αποφάσισε να βοηθήσει θύματα παρόμοιων βίαιων περιστατικών. Πίστευε όμως πως κανένας άνδρας δεν θα την ήθελε ξανά και πως θα έμενε για πάντα μόνη. Μέγα λάθος...

Ο πυροσβέστης Cameron Hill ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο χώρο του εγκλήματος. Μια μέρα, και ενώ ακόμη βρισκόταν στα μέσα της ανάρρωσής της, η Melissa βρέθηκε σε μια εκκλησιαστική εκδήλωση και εκεί γνώρισε τον Cameron. Από την πρώτη στιγμή ένιωσαν μια αμοιβαία έλξη, η οποία σύντομα εξελίχθηκε σε μεγάλο έpωτα.

Στο διάστημα της προσαρμογής της, η Melissa έχει γίνει πρέσβειρα της καμπάνιας κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Η καμπάνια «Σπάστε τη σιωπή εναντία στην ενδοοικογενειακή βία», είναι μόνο μια από τις αιτίες που θύματα βίας, βρίσκουν στο πρόσωπό της, την ελπίδα και τη δύναμη που χρειάζονται. Η ιστορία της επιβίωσής της έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους. Επιπλέον άρχισε να δημοσιοποιεί τη διαδρομή της στο Facebook.

Ο Robert Lee Burton Jr. καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά για απόπειρα δολοφονίας πρώτου βαθμού. Ήταν 22 ετών όταν διέπραξε το έγκλημα.

Μετά την απόφαση, η Mellissa αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη δύναμή της, είπε:

«Προσφέρω συγχώρεση και τον συγχωρώ. Η συγχώρηση είναι σημάδι πως αφήνεις κάτι άσχημο πίσω σου και όταν συγχωρείς κάποιον που σε πλήγωσε, παίρνεις την δύναμη του».

Το 2013 η Melissa και ο Cameron ήταν μαζί και εpωτευμένοι. Η Mellissa λέει πως δεν έχει πικραθεί από την επίθεση καθώς έγινε η αφορμή για να γνωρίσει τον άντρα της ζωής της.

Στις 11 Μαΐου του 2015, η Mellissa έριξε την καθιερωμένη πρώτη βολή στο παιχνίδι των Tampa Bay Rays, για το κοινωνικό της έργο κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Δεν είχε ιδέα πως ο Cameron ήταν εκεί, και είχε μια μεγάλη έκπληξη για αυτήν.

Ξαφνικά ο Cameron εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας μια μπάλα του μπειζμπολ στην οποία έγραφε «Θα με παντρευτείς;».

Η Mellissa έδειχνε σοκαρισμένη από αυτό που μόλις είχε γίνει. Ο άνδρας που της έσωσε τη ζωή, της έκανε πρόταση γάμου μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους και φυσικά η απάντηση ήταν «Ναι!»

«Είναι αυτός που περίμενα όλη μου τη ζωή. Είναι το δικό μου παραμύθι» εξομολογείται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων