E-Daily

Συγκλονιστικό: Ο φωτογράφος που αλλάζει τις selfie βάζοντας φόντο νεκρά σώματα

Αναδημιουργεί τις φωτογραφίες για έναν σημαντικό λόγο

29/1/2017 | 01:29

Ο καλλιτέχνης Shahak Shapira από το Ισραήλ, δημιούργησε μια συλλογή φωτογραφιών με το όνομα Yolocaust, θέλοντας να εμπαίξει όλους εκείνους που φωτογραφίζονται με άπρεπο τρόπο στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

Όπως ο ίδιος είπε, τα τελευταία χρόνια παρατήρησε ότι πολύς κόσμος χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο μνημείο σαν σκηνικό για να βγάζει selfies και αυτός πήρε τις selfies και της συνδύασε με φωτογραφίες των Ναζί θέλοντας να δείξει πόσο άσχημο είναι αυτό που συμβαίνει.

Μάζεψε υλικό από το Facebook, το Instagram, το Tinder και το Grindr και δημιούργησε τρομαχτικά αποτελέσματα, συνοδεύοντας τις νέες εικόνες του με παρόμοια σχόλια, likes και hastags, με αυτά των προτότυπων. Οι φωτογραφίες έδειχναν ανθρώπους ναι γελούν, να πηδούν και να κάνουν γιόγκα στο μνημείο, ενώ οι λεζάντες τους ήταν στο ίδιο ύφος, λέγοντας "πηδώντας πάνω από νεκρούς Εβραίους" και άλλα τέτοια.

Ο καλλιτέχνης, είδες τις αρχικές εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σοκαρίστηκε με τη συμπεριφορά των ανθρώπων. "Περίπου 10.000 κόσμου επισκέπτεται το Μνημείο του Ολοκαυτώματος καθημερινά και πολλοί από αυτούς βγάζουν αστείες φωτογραφίες, πηδώντας, κάνοντας skate ή ποδήλατο στον χώρο. Ο ακριβής ρόλος και η σημασία του μνημείου είναι εντελώς διαφορετικά όμως. Για πολλούς στο γκρι συμβολίζει του τάφους των 6 εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους, ενώ για άλλους το χρώμα αυτό αναπαριστά τις στάχτες τους από τα κρεματόρια.

Επιπλέον, ο Shapira δέχεται να "πειράξει" τις φωτογραφίες και άλλων επισκεπτών του μνημείου που δεν το σεβάστηκαν, αρκεί να τις λάβει το mail του ([email protected]).
Δείτε το σοκαριστικό αποτέλεσμα παρακάτω: