LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαν σήμερα: Πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός Philip Seymour Hoffman σε ηλικία 57 ετών

1979: Πέθανε ο Sid Vicious, μέλος των θρυλικών «Seχ Pistols»

Δημοσίευση 2/2/2017 | 00:07

Σαν σήμερα: Πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός Philip Seymour Hoffman σε ηλικία 57 ετών

1979 – Πέθανε ο Sid Vicious, μέλος των θρυλικών «Seχ Pistols»

Ο Sid Vicious αποτελεί σύμβολο της punk και της rock. Στα 22 χρόνια που κατάφερε να ζήσει, έκανε πολλά, θετικά και αρνητικά, που τον κατατάσσουν στις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής.

Γεννήθηκε το 1957 στο Λονδίνο. Το όνομά του ήταν John Simon Ritchie. Τα παιδικά του χρόνια ήταν άκρως επεισοδιακά. Η σχέση του με την μητέρα του ήταν τόσο δυνατή, που ήταν αυτή που στον τέλος τον κατέστρεψε. Η μητέρα του γνώρισε τον πατέρα του στην RAF. Εκείνος ήταν φρουρός στα ανάκτορα του Buckingham και ερασιτέχνης τρομπονίστας.

Κάποια στιγμή, η μητέρα του, αφού συνεννοήθηκε με τον πατέρα του, τον πήρε και πήγαν να μείνουν στην Ibiza. Κάποια στιγμή θα ακολουθούσε και ο πατέρας του, ενώ στο μεσοδιάστημα θα τους στήριζε οικονομικά. Όμως οι επιταγές δεν έφτασαν ποτέ, με την μητέρα του Sid να είναι σίγουρη πως ο πατέρας του είχε αλλάξει γνώμη.

Αργότερα η μητέρα του παντρεύτηκε τον Christopher Beverley και μετακόμισαν στο Kent.
Λίγους μήνες αργότερα όμως ο πατριός του πέθανε. Ο Vicious και η μητέρα του περιπλανήθηκαν σε πολλά σπίτια, καταλήγοντας στο κακόφημο ανατολικό Λονδίνο. Ο Sid Vicious ξεκίνησε σπουδές στο Sandown Court School, ενώ λίγο μετά γνώρισε τον μετέπειτα τραγουδιστή των Seχ Pistols, John Lyndon.

Το παρατσούκλι «Sid Vicious» το απέκτησε από το χάμστερ του Lyndon. Το χάμστερ τον είχε δαγκώσει και εκείνος είχε φωνάξει «Sid is really vicious» («Ο Σιντ είναι πολύ μοχθηρός»). Κέρδιζε χρήματα παίζοντας με τον Lyndon και τους άλλους συγκατοίκους του στο δρόμο. Έπαιζαν τραγούδια του Alice Cooper και όπως λέγεται, οι περαστικού τους έδιναν λεφτά για να σταματήσουν.

Σε ηλικία 19 ετών συμμετείχε στην πρώτη του μπάντα, τους «The Flowers of Romance and the Banshees». Οι «Seχ Pistols» είχαν δημιουργηθεί από το 1975. Με την αποχώρηση του Glen Matlock, ζητήθηκε από τον Vicious να γίνει μέλος του συγκροτήματος, παίζοντας μπάσο. Ο ατζέντης τους είχε τότε πει «αν ο Johnny Rotten είναι η φωνή του punk, τότε ο Sid Vicious είναι η νοοτροπία». Έγινε η προσωποποίηση του punk look βάφοντας τα νύχια του και έχοντας ένα εντελώς ατημέλητο χτένισμα στα μαλλιά του.

Ο Sid κατά την διάρκεια της περιοδείας των Seχ Pistols στις ΗΠΑ, γνώρισε την Nancy Spungen και έγιναν ζευγάρι. Η συμπεριφορά του άλλαξε και οι σχέσεις μεταξύ των μελών του συγκροτήματος χαλούσαν μέρα με την ημέρα. Το συγκρότημα διαλύθηκε το=ν Ιανουάριο του 1978, όντας μαζί μόνο 11 μήνες και έχοντας εκδώσει μόνο έναν δίσκο. Αυτό βέβαια δεν το εμπόδισε να γράψει ιστορία.

Ο Sid και η Nancy (έγιναν ταινία το 1986) έκαναν συχνά χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Ο Sid Vicious από μικρή ηλικία έκανε χρήση, ενώ προμηθευόταν ηρωίνη από την μητέρα του, που του έβρισκε ακόμα και τα σύνεργα. Τον Οκτώβριο του 1978, η Nancy κειτόταν νεκρή στο κρεβάτι με μια μαχαιριά στην κοιλιά. Ο Sid ήταν ο κύριος ύποπτος, αφού βρισκόταν δίπλα της, ύστερα από ένα βράδυ γεμάτο ναρκωτικά, και το μαχαίρι ήταν δικό του.

10 μέρες αργότερα προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Την γλίτωσε όμως και πήγε για αποτοξίνωση. Το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, ύστερα από υπερβολική δόση, την οποία προμηθεύτηκε από την μητέρα του, ο Sid Vicious πέθανε στον ύπνο του. Ήταν μόλις 22 ετών. Οι στάχτες του σκορπίστηκαν πάνω από τον τάφο της Nancy.

2015 – Πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός Philip Seymour Hoffman σε ηλικία 57 ετών

Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη το 1967. Η μητέρα του ήταν δασκάλα, ενώ αργότερα έγινε δικηγόρος και δικαστής. Ήταν καθολικός αλλά ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα θρήσκος. Μέχρι τα 12 ήταν αθλητής και έκανε πάλη και έπαιζε baseball. Τότε είδε την πρώτη του θεατρική παράσταση. Εκείνη την στιγμή κατάλαβε πως ήθελε να γίνει ηθοποιός. Από τότε πήγαινε με τη μητέρα του συνέχεια στο θέατρο. Στα 14 ύστερα από ένα ατύχημα στον αυχένα, σταμάτησε τον αθλητισμό.

Αμέσως, με την εμψύχωση της μητέρας του, γράφτηκε σε ένα κλαμπ υποκριτικής. Μέχρι τα 17 είχε ήδη κερδίσει αρκετούς επαίνους. Και όταν έγινε 24 ξεκίνησε να δουλεύει επαγγελματικά, ακολουθώντας μια σπουδαία καριέρα.

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην θρυλική σειρά «Law and Order». Από την επόμενη χρονιά κιόλας συμμετείχε σε ταινίες του κινηματογράφου, όπως το «Scent of a Woman». Από το 1996, τον επέλεγαν και σε ακόμα μεγαλύτερους ή και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μερικές από αυτές ήταν το «Twister», «The Big Lebowski», «Magnolia», «25th Hour», «Synecdoche new York», «Cold Mountain» κ.α.

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήρθε το 2005, όταν υποδύθηκε τον Truman Capote στην ομώνυμη ταινία και κέρδισε δεκάδες βραβεία, με κορυφαίο το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου. Πέντε χρόνια αργότερα έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Jack Goes Boating». Η καριέρα του βρισκόταν σε ανοδική πορεία και τίποτα όμως δεν προμήνυε αυτό που συνέβη ξαφνικά το 2015.

Την 1η Φεβρουαρίου του 2015, η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο ηθοποιός βρέθηκε στο διαμέρισμα του στην Νέα Υόρκη, ύστερα πό υπερβολική δόση ναρκωτικών. Δίπλα του βρέθηκαν σύριγγες, ενώ στο διαμέρισμα η αστυνομία ανακάλυψε 50 σακουλάκια ηρωίνη.

Το 2006 σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως όταν βρισκόταν στο πανεπιστήμιο, είχε δοκιμάσει τα πάντα όσον αφορά στα ναρκωτικά και του άρεσαν όλα. Το 1989 εισήλθε σε κλινική αποτοξίνωσης. Για 23 χρόνια δεν έκανε καμία χρήση. Μάλιστα είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει έναν γιο και δυο κόρες.

Όμως το 2013, άρχισε πάλι την χρήση. Και έπεσε με τα μούτρα. Ο θάνατός του στα 57 του χρόνια, έκανε τον γύρο του κόσμου και βύθισε στην θλίψη συνάδελφους και θαυμαστές του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maria Callas Museum

Εισιτήρια 30.10.2023
MARIA CALLAS MUSEUMαπό 27/10 έως 29/023

To πάρκο της Επιστήμης

Εισιτήρια 17.02.2023
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Εισιτήρια 27.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ27/02

Μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ26/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Mονοήμερη εκδρομή Παρνασσός ‑ Αγόριανη

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ22/01

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Εισιτήρια 02.12.2022
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 26/12 έως 08/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Εισιτήρια 02.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08