E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα τραγικά γεγονότα πριν τον θάνατο του Elvis Presley

H τελευταία εποχή του Βασιλιά του Rock 'n Roll

Δημοσίευση 2/2/2017 | 08:52

Τα τραγικά γεγονότα πριν τον θάνατο του Elvis Presley

Στις 26 Ιουνίου του 1977 ο Elvis Presley έδωσε την τελευταία του συναυλία, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή.

Δυστυχώς για το Βασιλιά της Rock and Roll  τα τελευταία χρόνια της ζωής του, υπέφερε από μια σειρά γεγονότων, καθώς εθίστηκε στα ναρκωτικά και αυτό οδήγησε στην κατάπτωση της υγείας του, όμως ο ίδιος μέχρι τέλους συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπούσε περισσότερο, να τραγουδά για τον κόσμο, αφιερώνοντας έτσι κυριολεκτικά τη ζωή του στη μουσική.

Διαβάστε παρακάτω όλα τα τραγικά γεγονότα που εκείνος βίωσε στα τέλη της καριέρας του.

Προβληματική σχέση και διαζύγιο: Όταν ο Elvis ζούσε στο Las Vegas, φαίνεται ότι ο γάμος του με την Priscilla Beaulieu άρχισε να καταρρέει καθώς εκείνος έβγαινε και με άλλες γυναίκες, ενώ η ίδια σύναψε δεσμό με έναν κοινό γνωστό τους. Τελικά χώρισαν το 1972 μετά από έναν μεγάλο καβγά.

Aloha from Hawaii: Το 1973 ο Elvis πραγματοποίησε μια συναυλία στη Χονολουλού, η οποία ήταν η πρώτη που μεταδόθηκε δορυφορικά, ζωντανά σε όλον τον κόσμο. Ο μάνατζέρ του, τον οποίον εμπιστευόταν τυφλά, δεν θέλησε να του πει για τις πρωτοποριακές ιδέες του σκηνοθέτη, αποκρύπτοντας κάποιες καινοτομίες που θα τον οδηγούσαν στην κορυφή. Εν τέλει ο σκηνοθέτης κατάφερε να βρει μόνο του τον τραγουδιστή, να του πει τι σκεφτόταν για το show και όλα να πάρουν το δρόμο τους. Η εικόνα του από αυτή τη συναυλία και η κάπα με τον αετό που φορούσε, θα γίνουν το σύμβολο κατατεθέν του στα τέλη της καριέρας του. Ο Presley είχε τόσο άγχος που μαγνητοσκόπησε όλο το show στη σκηνή μερικές ώρες πριν την κανονική συναυλία, σε περίπτωση που υπήρχαν προβλήματα με τη δορυφορική μετάδοση.

Ναρκωτικά: Τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 ο Elvis ανέπτυξε εξάρτηση από τα ναρκωτικά με συνταγή γιατρών, καθώς εκείνοι του σύστησαν βαρβιτουρικά. Μάλιστα το 1973 βρέθηκε δύο φορές αναίσθητος από υπερβολική δόση. Προσπάθησε πολλές φορές να κάνει αποτοξίνωση, όμως δεν τα κατάφερε.

Επιστροφή στη σκηνή: Παρά το πρόβλημα με τα ναρκωτικά ο ίδιος έκανε όλο και περισσότερες συναυλίες όσο τα χρόνια περνούσαν, εξαντλώντας τον οργανισμό του με απαιτητικές περιοδείες και αυξανόμενη πίεση λόγω δουλειάς.

Οι μπράβοι του "Memphis Mafia": Όταν ο Elvis είχε συναυλία ή περιοδεία πάντα τον ακολουθούσε μια ομάδα φίλων του με το όνομα "Memphis Mafia", οι οποίοι έκαναν παρέα μαζί του και παράλληλα παρίσταναν και τους μπράβους του. Οι περισσότεροι ιστορικοί της μουσικής λένε ότι αυτή η ομάδα είχε προσκολληθεί επάνω του λόγω της φήμης του και τον επηρέαζε αρνητικά προτρέποντας τον να ακολουθήσει έναν έξαλλο τρόπο ζωής με πάρτι.

Vernon Presley: Όσο η καριέρα του Elvis προχωρούσε, ο πατέρας του, Vernon, ανέλαβε τη διαχείριση των οικονομικών του, ενώ απέλυσε και αρκετούς σωματοφύλακες από τους "Memphis Mafia", θέλοντας να κάνει περικοπή εξόδων. Η σχέση με τον πατέρα του ιδιαιτέρως εκρηκτική.

Τα θέματα με το βάρος και η επιδείνωση της υγείας του: Όσο μεγάλωνε, ο Elvis υπέφερε από παθήσεις όπως το γλαύκωμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα προβλήματα με το συκώτι του κ.α., ενώ η εξάρτηση του από τα ναρκωτικά χειροτέρευε την κατάσταση. Λόγω όλων αυτών, κάποιες φορές δυσκολευόταν να ολοκληρώσει ακόμα και τις πιο μικρές συναυλίες του, ενώ κάποιες τις ακύρωνε κιόλας. Ο κάποτε λεπτός και γεμάτος ενέργεια τραγουδιστής, πήρε πολλά κιλά, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα των νιάτων του.

Η τελευταία ηχογράφηση: Μπορεί μεταξύ των ετών 1973-1976 ο Elvis να ηχογράφησε έξι νέα άλμπουμ, όμως μόνο τρία κατάφεραν να πάρουν καλές θέσεις στα charts.

Ο θάνατος και η κηδεία: Τον Αύγουστο του 1977 η τότε σύντροφος του Elvis, Ginger Alden τον βρήκε αναίσθητο στο μπάνιο του σπιτιού του, στο Μέμφις, ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Όπως αποκαλύφθηκε μετά, τα ναρκωτικά ήταν ο λόγος θανάτου του, ενώ στις 18 Αυγούστου, περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο νεκροταφείο για να τον τιμήσουν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς