E-Daily

Το after party των Όσκαρ που όλοι θέλουν να πάνε

Πιο λαμπερό και από την ίδια την απονομή το θρυλικό party του Vanity Fair

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

18/2/2017 | 01:24

Λαμπερές εμφανίσεις, φλας, άφθονη δωρεάν σαμπάνια, μόστρα και τεχνικές δημοσίων σχέσεων που θα ζήλευαν μέχρι και τα αντίστοιχα τμήματα πολυεθνικών εταιρειών.  Το Χόλιγουντ ζει έναν πραγματικό μαραθώνιο από παρτυ που ξεκινούν σχεδόν μια βδομάδα πριν από την βραδιά απονομής και κορυφόνονται μερικές ώρες αφότου τα αγαλματίδια  έχουν βρει τον κάτοχο τους.  

Σχεδόν κάθε εταιρεία-χορηγός στα βραβεία πραγματοποιεί το δικό της πάρτυ. Το ίδιο και οι εταιρείες παραγωγής. Ακριβά  ξενοδοχεία με θέα στον Ειρηνικό και αίθουσες γεμάτες χλιδή αποτελούν  το σκηνικό για ξέφρενα μεθύσια κινηματογραφικών αστέρων, που φεύγουν από τα πάρτυ συχνά παραπατώντας, με τσαλακωμένα ρούχα με τις κυρίες να έχουν τις γόβες τους ανα χείρας. Βασιλιάς αδιαμφισβήτος των οσκαρικών πάρτυ όμως, εδώ και και 22 χρόνια παραμένει το μεγάλο πάρτυ του Vanity Fair.

Το 1994 το αμερικανικό περιοδικό εκμεταλλεύτηκε το κενό που άφησε ο θάνατος του διάσημο ατζέντη Ιρβαν Λάζαρ, που από το 1964 διοργάνωνε κάθε χρόνο ένα - περισσότερο δείπνο και λιγότερο - πάρτυ, όπου οι συνδαιτημόνες παρακολουθούσαν με ευλάβεια τα αποτελέσματα της απονομής, σχεδόν δίχως να σηκώνονται από τις θέσεις τους. Περισσότερα από 20 τηλεοπτικά συνεργεία και 25 φωτογράφοι βρέθηκα στην είσοδο του εστιατορίου Mortons που φιλοξένησε το πρώτο οσκαρικό πάρτυ του Vanity Fair, καθιστώντας τα φλάς που συγκέντρωνε μαγνήτη για τους διψασμένους για δημοσιότητα celebrities. Εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν στο γεύμα της απονομής, ενώ στο πάρτυ που ακολούθησε άλλοι τόσοι ήρθαν απευθείας από την τελετή, μεταξύ αυτών ο Robert De Niro, ο Jack Nicholson, ο Tom Cruise και η Nicole Kidman.

Το 1998 είχε γίνει ήδη τόσο σημαντική η παρουσία στο πάρτυ, ώστε σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post o Sean Combs -όπως ονομάζονταν πρωτού γίνει γνωστός ως Puff Daddy- προτίμησε να παραμείνει στο Λος Άντζελες για εμφανιστεί σε αυτό αντί να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την ίδια ημέρα, ρισκάροντας με το ενδεχόμενο της σύλληψης του Την ίδια χρονιά, καιενώ ο Τιτανικός σάρωσε τα βραβεία., οι προσκεκλιμένοι αυξήθηκαν κατά 50%, και ο φρεσκοχωρισμλενος Brad Pitt φαίνεται να δέχτηκε το μαρκάρισμα  της Madonna και της Ντένι Μουρ.

Την επόμενη χρονιά ο Γκρέιντον Κάρτερ, εκδότης του περιοδικού, θέλοντας να αυξήσει περαιτέρω τον διαθέσιμο χώρο στο Mortons, προχώρησε στη δημιουργία μας ειδικής κατασκευής από τέντα στον ακάλυπτο χώρο πάρκινγ δίπλα στο εστιατόριο. Ο τοίχος ανάμεσα στους δυο χώρους γκρεμίστηκε πριν το πάρτυ και ξαναχτίστηκε την επόμενη μέρα, προσφέροντας επιπλεόν 700 τ.μ που θύμιζαν πολυτελές νυχτερινό club με ημιδιάφανα μπαρ και λευκούς καναπέδες. Από το 2009 τοπάρτυ πραγματοποιείται στο Sunset Tower Hotel με τον ακριβή αριθμό καλεσμένων να αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.

Η συγγραφές και σκηνοθέτης Julia Abrams αναφέρει πως “το πάρτυ είναι σαν τις ξεναγήσεις έξω από τα σπίτια των σταρς στο Χολιγουντ, αλλά σε αυτή εδώ μπορείς να παραμένεις στο ίδιο σημείο με το ποτό σου και οι σταρς να περιφέρονται γύρω από σένα”. Ακόμα και ο ίδιος ο Elton John που διοργανώνει το δικό του πάρτυ την βραδιά των Οσκαρ, συγκεντρώνοντας χρήματα κατά του AIDS, μετά το πέρας του κατευθύνεται και ο ίδιος στο πάρτυ του Vanity Fair.

Το 1999 πρόσωπο της βραδιάς απότελε η σκανδαλώδης Monica Lewinsky. Το κορίτσι του Προέδρου, κάθησε στο δείπνο στο ίδιο τραπέζι με την ηθοποιό Ellen Barkin και τον Hamilton South, τον πρόεδρο της Ralph Lauren. Την ώρα που η Gwyneth Paltrow παραλάμβανε το βραβείο της του Α' γυναικείου ρόλου για τον “Ερωτευμένο Σαίξπηρ” φορώντας την αστραφτερή ροζ τουαλέτα του αμερικανικού οίκου μοδας, η Lewinsky ευχαρίστησε τον South και όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο απάντησε πως “τώρα υπάρχει ένα φόρεμο πιο γνωστό απ'το δικό μου”.

Η απουσία VIP χώρου, σωματοφυλάκων και ατζέντηδων καθιστά όλους τους προσκεκλημένους εύκολα προσιτούς μεταξύ τους, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται ώστε πρώην σύντροφοι να μη βρεθούν σε γειτονικά τραπέζια. Χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι περιπτώσεις που πρώην ζευγάρια ξαναβρίσκουν την ευκαιρία να τα πούν μετά από καιρό δίνοντας τροφή για σχόλια και συζητήσεις στη βραδιά που το Χόλιγουντ λατρεύει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι 18.04.2024
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ 18.04.2024
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι 18.04.2024
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά 18.04.2024
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Χτες
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Χτες
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Χτες
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι τρομακτικοί τρόποι που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

ΝΕΑ Χτες
Τα σενάρια μπορεί να γίνουν πραγματικά τρομακτικά

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Τεχνολογία Χτες
Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

Το παγκόσμιο απόθεμα εμβολίου κατά της χολέρας έχει εξαφανιστεί ενώ τα κρούσματα εξαπλώνονται

Τεχνολογία Προχτές
Η ανάγκη για εμβόλια και οι περιορισμένοι πόροι

Ο μαραθώνιος που ξεμπρόστιασε το νικητή του αγώνα

ΝΕΑ Προχτές
Αυτός είναι αναμφίβολα ο πιο ντροπιαστικός τίτλος στην καριέρα του νικητή