LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πιο τυχερός διαζευγμένος άντρας στον κόσμο

Ζει με την πρώην, την νυν και τα παιδιά του κάτω από την ίδια στέγη

Δημοσίευση 19/3/2017 | 00:12

Ο πιο τυχερός διαζευγμένος άντρας στον κόσμο

Η τελειά οικογενειακή ζωή ποικίλλει, αφού κάθε άνθρωπος την φαντάζεται διαφορετικά. Τι γίνεται όμως όταν διαφέρει πάρα πολύ από αυτά που έχουμε συνηθίσει; Και τι γίνεται όταν αυτή η οικογενειακή ζωή διχάζει, με μερικούς να την θεωρούν «μαγκιά» και άλλους να την θεωρούν κάτι εντελώς ανάρμοστο;

Η 45χρονη Suzanne Vickberg και ο 44χρονος Tim Reynolds περνάνε πολύ καλά σαν οικογένεια. Τρώνε μαζί με τα δυο τους παιδιά, που έχουν φτάσει τα 10 και τα 12 χρόνια αντίστοιχα, ταξιδεύουν, διασκεδάζουν στις γιορτές και έχουν ένα πολύ όμορφο σπίτι στο New Jersey των ΗΠΑ. Με μια μικρή διαφορά. Έχουν πάρει διαζύγιο.

Κι όμως. Αλλά συνυπάρχουν και μένουν, σχεδόν, μαζί. Η Suzanne μένει σε ένα διαμέρισμα που ενώνεται με το σπίτι που είχαν αγοράσει μαζί με τον σύζυγό της. Σπίτι το οποίο μοιράζεται με την καινούργια του σχέση, Ana De Archuleta. Και φυσικά, και οι τρείς ασκούν τα γονεϊκά τους καθήκοντα. Η Suzanne βάζει τα παιδιά για ύπνο, η Ana τα ξυπνάει και ο Tim τα πηγαίνει στο σχολείο. Στο ρεπορτάζ της, η New York Post αναφέρει πως πολλά ζευγάρια δεν θέλουν πια να έχουν τους κλασσικούς χωρισμούς με τσακωμούς και εχθρότητες αλλά αναζητούν νέους τρόπους ώστε να λύσουν τις διαφορές τους και να ζήσουν αρμονικά, ιδιαίτερα να υπάρχουν και παιδιά στην μέση, σεβόμενοι την αγάπη που κάποτε μοιράστηκαν. Ορισμένοι από αυτός, όπως η Suzanne και ο Tim αποφασίζουν να μείνουν κάτω από την ίδια στέγη.

Οι δυο τους, μετά το διαζύγιο τους το 2010, αποφάσισαν να μην λυπηθούν τα έξοδα και να ξοδέψουν περίπου 200.000 δολάρια για να χτίσουν έναν επιπλέον χώρο στο σπίτι το οποίο έμεναν όσο ήταν παντρεμένοι, ώστε να καταφέρουν να μείνουν όλοι μαζί, χωρίς τσακωμούς και φωνές.

«Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να χωρίσουν, αλλά δεν νιώθουν ούτε μίσος ούτε απέχθεια» λέει η Vickberg, που είναι ψυχολόγος στο επάγγελμα και που το επόμενο βήμα της θα είναι να γράψει ένα βιβλίο για παρόμοιες οικογενειακές καταστάσεις.

Όπως αυτή του 56χρονου Tore Kesicki, που από τότε που χώρισε η σχέση του με την σύζυγό του μετατράπηκε από εpωτική σε αδελφική. Ζουν χώρια για σχεδόν 17 χρόνια, αλλά για περίπου τέσσερα χρόνια είχαν αποφασίσει να μείνουν μαζί, ώστε να μην κάνουν κακό στα παιδιά τους και να μην στιγματίσουν την ζωή τους. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζουν και πάνε μαζί διακοπές, με τα δυο τους παιδιά. «Είμαστε πολύ καλύτερα ως φίλοι παρά ως σύζυγοι» λέει με σιγουριά ο Kesicki.

Ακόμα μια περίπτωση είναι εκείνη της 51χρονης Lisa, την οποία επισκέπτεται καθημερινά ο πρώην σύζυγός της, ώστε να ετοιμάσουν μαζί την 13χρονη κόρη τους για το σχολείο. Το ζευγάρι χώρισε μόλις πριν από τρία χρόνια και μερικές φορές αγκαλιάζονται, αλλά η κόρη τους γνωρίζει πως το «αγόρι – κορίτσι» μέρος της σχέσης έχει τελειώσει.

Το ίδιο κάνουν και πολλά άλλα ζευγάρια. Κάποια χρησιμοποιούν την τεχνολογία, μιλώντας κάθε μέρα με μηνύματα. Οι περισσότεροι το κάνουν γιατί θέλουν τα παιδιά τους να έχουν ένα υγιές περιβάλλον μεγαλώνοντας. Αλλά από ένα σημείο και μετά, είναι και οι ίδιοι πιο ευτυχισμένοι, αφού λείπουν οι εντάσεις από την ζωή τους. H σύμβουλος γάμου Joanne Neiman υποστηρίζει πως «εξαρτάται αν τα πρώην ζευγάρια αγαπούν ακόμα ο ένας τον άλλο ως άνθρωποι. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μπορούν να κάνουν πράγματα μαζί. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολλές και ήρεμες συζητήσεις».

«Αν κάποιος από εμάς δεν βρισκόταν στην ίδια κατάσταση, δεν θα δούλευε» λέει ο Tim Reynolds. «Αλλά ταιριάζουμε και είμαστε καλοί φίλοι. Πιθανόν να είμαι ο πιο τυχερός διαζευγμένος άντρας στον πλανήτη», δηλώνει ο Tim. Πιθανόν...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων