LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο ανεπάγγελτος αρχηγός των φανατικών οπαδών της Λάτσιο με περιουσία 2,3 εκατ. ευρώ!

Ο ιστορία του Fabrizio Piscitelli, που κατέληξε στην φυλακή από μια πίτσα!

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 21/3/2017 | 18:37

Ο ανεπάγγελτος αρχηγός των φανατικών οπαδών της Λάτσιο με περιουσία 2,3 εκατ. ευρώ!

Η αγάπη για την ομάδα σου είναι ένα πράγμα που δεν διαπραγματεύεσαι. Πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι και όλα τα λεφτά του κόσμου να τους χάριζαν, ομάδα δεν θα Άλλαζαν. Ασχέτως, αν και αυτό από μόνο του είναι μια υπερβολή, καταδεικνύει πως στην αγάπη για τον αθλητισμό, δεν χωράνε πάντα τα χρήματα.

Πόσο μάλλον, όταν ένας άνθρωπος υποστηρίζει πως είναι ο πιο φανατικός οπαδός της ομάδας του και που διαδίδει και προπαγανδίζει το ιδεώδες της, αλλά και στρατολογεί κόσμο. Όμως ο Fabrizio Piscitelli φαίνεται πως δεν τα έκανε όλα αυτά από αγάπη για την ομάδα του. Κι αυτό γιατί ανέβηκε στην ιεραρχία των φανατικών της Λάτσιο, των Irriducibili, και κοίταξε να εκμεταλλευτεί την θέση του κερδίζοντας χρήματα για τον εαυτό του, μην έχοντας άλλη πηγή εσόδων.

Μπορεί να αφιέρωσε όλη την ζωή του στην Λάτσιο, αλλά ο «Diabolik», όπως τον φώναζαν παίρνοντας το όνομα από ένα παλιό ιταλικό καρτούν, απ’ ότι αποδείχτηκε εκείνος την έβλεπε σαν δουλειά. Μαζί με άλλες παράνομες πράξεις στις οποίες αναμείχθηκε χάρις στην ιδιότητά του. Γι΄ αυτό άλλωστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όταν και συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών, για απόκρυψη μεγάλων περιουσιακών στοιχείων από την εφορία, για απάτη αλλά και για σχέσεις με την μαφία.

Λίγους μήνες μετά την σύλληψή του, η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Ιταλίας κατάσχεσε την περιουσία του ανεπάγγελτου Piscitelli που ανερχόταν στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ! Εκτός από μετρητά, οι αρχές κατάσχεσαν ακίνητα, πολυτελή αυτοκίνητα αλλά και μετοχές σε μεγάλες εταιρείες.

Αρχικά οι κατηγορίες πλουτισμού του, επικεντρώθηκαν στα gadget της Λάτσιο και των Irriducibili, τα οποία πουλούσε και τα καρπωνόταν μόνος του, αν και θα έπρεπε να πηγαίνουν στην οργάνωση οπαδών. Τα προϊόντα αυτά μεταξύ άλλων, είχαν την φιγούρα ενός παλιού βρετανικού καρτούν, του Mr. Enrich, που έγινε σήμα κατατεθέν των ακροδεξιών της κερκίδας της Λάτσιο και ο Piscitelli σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί εμπορικά, χωρίς βέβαια να έχει και την ανάλογη άδεια.

Ένα χρόνο αργότερα, αποδείχτηκε η συμμετοχή του σε εμπόριο ναρκωτικών, όταν η αστυνομία ανακάλυψε 186 κιλά χασίς στο επίνειο της Ρώμης, την Civitavecchia. Επίσης κατηγορήθηκε και για ενεργή συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιασμών, με πιο χαρακτηριστική εκείνη στο πρόεδρο της Λάτσιο, Claudio Lottito. Πως αλλιώς θα έφτανε να έχει τέτοια περιουσία;

Η ειρωνεία όμως βρίσκεται αλλού. Ο Piscitelli πρόδωσε την αγάπη του για την ομάδα ώστε να πλουτήσει χρησιμοποιώντας την ως μέσο. Όμως αυτά φαίνεται πως είναι δανεικά, γιατί και η Λάτσιο τον εκδικήθηκε. Με τον τρόπο της. Ο εισαγγελέας της Ρώμης Giuseppe Pignatone, είχε εκδώσει επτά εντάλματα, αλλά ο Piscitelli διέφευγε της σύλληψης. Ύστερα από έναν μήνα κρυφτού, ο Piscitelli συνελήφθη σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Santa Gemma Casalotti. Προδόθηκε επειδή παρήγγειλε μια... πίτσα για να δει τον αγώνα της Λάτσιο με τον Απόλλωνα Λεμεσού για το Europa League.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Προχτές
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς