LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο Χάτσικο της Κρήτης

Η ιστορία του ξαναζωντανεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης

Δημοσίευση 24/3/2017 | 09:38

Αυτός είναι ο Χάτσικο της Κρήτης

Μια από τις πιο γλυκές ιστορίες για την σχέση σκύλου και ανθρώπου, η ιστορία του Χάτσικο, του σκύλου που περίμενε το αφεντικό του στον σταθμ/ο του τρένου κάθε βράδυ για δέκα χρόνια, ξαναζωντάνεψε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο neakriti.gr, εδώ και επτά χρόνια, ένας σκύλος πηγαίνει κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ στη περιοχή των Πατελών Ηρακλείου, περιμένοντας τον ιδιοκτήτη του που όμως έχει φύγει από τη ζωή.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και οι πελάτες του καταστήματος, ο σκύλος -ο οποίος πήγαινε μαζί με το αφεντικό του στο σούπερ μάρκετ- εμφανίζεται στην είσοδο του καταστήματος το πρωί και παραμένει στο σημείο μέχρι το βράδυ.

Εν συνεχεία, επιστρέφει έξω από το σπίτι όπου διέμενε το αφεντικό του, με αρκετούς κατοίκους της περιοχής να τον έχουν αγκαλιάσει, φροντίζοντάς τον.

Ο Χάτσικο ήταν ένας λευκός σκύλος ράτσας Ακίτα, ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1923, στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας.

Δύο μήνες αργότερα, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, Χιντεσάμπουρο Ουένο, υιοθέτησε το κουτάβι, χαρίζοντάς του το όνομα Χάτσικο.

Ο καθηγητής ζούσε μοναχικά στα περίχωρα του Τόκιο και καθημερινά περπατούσε μαζί με τον σκύλο του μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, όπου έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο.

Ο Χάτσικο πήγαινε κατόπιν στο σπίτι αλλά το απόγευμα ξαναγύριζε στον σταθμό, όπου περίμενε την επιστροφή του κυρίου του.

Τον Μάιο του 1925, ωστόσο, ο καθηγητής δεν επέστρεψε στον σταθμό από τη δουλειά του, καθώς υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο πανεπιστήμιο, χάνοντας τελικά τη ζωή του.

Ο Χάτσικο ξαναγύριζε στον σταθμό, περιμένοντας στο ίδιο σημείο τον κύριό του κάθε μέρα, μέχρι το 1935 όταν και απεβίωσε.

Ο σκύλος χαρακτηρίστηκε ζωντανός θρύλος και ένας διάσημος γλύπτης φιλοτέχνησε ένα μπρούτζινο άγαλμα που τον απεικονίζει καθιστό, να περιμένει το αφεντικό του. Το άγαλμα αυτό τοποθετήθηκε σε μια έξοδο του σταθμού της Σιμπούγια.

Στο ακριβές σημείο όπου ο Χάτσικο περίμενε τον κύριό του έχουν τοποθετηθεί τέσσερις μπρούτζινες πατούσες σκύλου και ένα κείμενο στα Ιαπωνικά που αναφέρεται στην αφοσίωσή του. Η είσοδος του σταθμού της Σιμπούγια όπου βρίσκεται το άγαλμά του ονομάζεται Χάτσικο-γκούτσι - η είσοδος του Χάτσικο- και αποτελεί δημοφιλές σημείο συνάντησης.

Μια παραλλαγή της ιστορίς του Χάτσικο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2009 με τον τίτλο Hachiko: A Dog's Story (Χάτσικο: Η ιστορία ενός σκύλου). Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ρίτσαρντ Γκιρ στον ρόλο του καθηγητή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο