E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουσικές Εκδηλώσεις στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Δημοσίευση 5/2/2016 | 00:04

Μουσικές Εκδηλώσεις στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας
ΑΘΗΝΑ - Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας
Ιπποκράτους 41, Tηλέφωνο: 210 3634000
http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.as
Ημερομηνίες: από 8/2/2016 έως 28/2/2016
ΦΕΒ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29


Δευτέρα 8/2

Ώρα 20:30

Είσοδος ελεύθερη

The amazing Bud Powel

Αφιέρωμα από τον Παντελή Μπενετάτο

Ο Bud Powel (1924 - 1966) υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες και συνθέτες της εποχής bebop με εκπληκτική δεξιοτεχνία στο παίξιμό του και πρωτοτυπία στις συνθέσεις του.

Μια μορφή που σημάδεψε την ιστορία του Jazz piano.

Ο Παντελής Μπενετάτος ερμηνεύει τις συνθέσεις του με πολύ σεβασμό και αγάπη σε αυτό το «φαινόμενο» της jazz μουσικής.

Δευτέρα 15/2

Ώρα 20:30

Τιμή εισιτηρίου 10¤ - φοιτητικό 5¤

Liederabend

Σοφία Μιχαηλίδου soprano

Βασίλης Κωστόπουλος μπάσος

Μάριος Καζάς πιάνο

Μία βραδιά με Lieder, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά, ερμηνευμένα από τρεις καλλιτέχνες με σεβασμό και πάθος προς την ιδιαίτερη αυτή τέχνη. Λόγος και μουσική στον απόλυτο συνδυασμό, μία δυναμική ισορροπία έκφρασης, μέσα από λόγιες σελίδες μελοποιημένης ποίησης που εξελίσσονται σε έργα σπάνιας δύναμης και ευαισθησίας.

Η σοπράνο Σοφία Μιχαηλίδου και ο μπάσος Βασίλης Κωστόπουλος, αμφότεροι απόφοιτοι της Royal Academy of Music, συνεργάζονται με τον πολυσχιδή πιανίστα Μάριο Καζά σε ένα πρόγραμμα με Lieder από γνωστούς κύκλους του Ρομαντισμού (α' μέρος) και Lieder αποκλειστικά από Βρετανούς συνθέτες (β' μέρος).

Τετάρτη 17/2

Ώρα 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Νέλλη, Νεφέλη & friends

Η Νέλλη κι η Νεφέλη -μάνα και κόρη- ενώνοντας τον ήχο των χορδών τους και πλαισιωμένες από εκλεκτούς φίλους επί σκηνής, συνταιριάζουν γνωστές και άγνωστες μουσικές στιγμές πολλών και διαφορετικών εποχών και ρευμάτων και μας προσκαλούν σε ένα θελκτικό ταξίδι, σε έργα J. M. Leclaire, G. Tartini, A. Bertali, A. Dvořák, J. Offenbach, N. Rimsky - Korsakov, D. Shostakovich, B. Bartók, E. Fine, N. Liouta, A. Pärt, C. Armstrong, R. Djawadi.

βιολί, Νεφέλη Λιούτα, Νέλλη Οικονομίδου

τσέλο, Μυρτώ Γουζίου

πιάνο, Εφηλένα Γραμματικάκη

τρομπόνι , Κώστας Αυγερινός

κρουστά, Σπύρος Λάμπουρας

κιθάρα, Νίκος Τσέλιος

κλαρινέτο, Τριαντάφυλλος Μαρούγκας

Παρασκευή 19/2

Ώρα 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Δύο κόσμοι, μία βραδιά

Πέτρος Χατζηγεωργίου

Σύνθεση κι αυτοσχεδιασμός, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Πολλές συνθέσεις ξεκινούν από έναν αυτοσχεδιασμό και ο αυτοσχεδιασμός είναι μία σύνθεση της στιγμής.

Συνδυάζοντας τις δύο ιδιότητες, ο πιανίστας - συνθέτης Πέτρος Χατζηγεωργίου μας παρουσιάζει έργα μεγάλων συνθετών με έντονο το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο καθώς και τα

δικά του έργα για πιάνο και μικρά σύνολα.

Ο Πέτρος Χατζηγεωργίου ήταν εγκατεστημένος στη Γαλλία από το 1984 έως το 1993, όπου σπούδασε κλασικό και jazz πιάνο, δίδαξε σε ωδεία και έδωσε ρεσιτάλ με πολύ καλές κριτικές. Έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ και θεατρικά έργα, καθώς και για τη μουσική επένδυση της ταινίας "Βίαιο Σύμπαν" του Ευγενιδείου Ιδρύματος. Συνεργάζεται με jazz σύνολα και μουσικούς εγνωσμένου κύρους. Διδάσκει jazz πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Σάββατο 20/2

Ώρα 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

"Ποιος φοβάται τη Μάρθα και τον Τζωρτζ"

Μουσικοθεατρική παράσταση με τη Δανάη Μπερή και τον Δημήτρη Τσικούρα, στο πιάνο ο Νίκος Βασιλείου.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Καραχισαρίδης

Διανύοντας τον 28ο κύκλο της, η σειρά συναυλιών 'Οι Νέοι για τους Νέους' αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής.

Η Δανάη Μπερή, διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού και με ανώτερες σπουδές θεωρητικών της μουσικής και πιάνου, είναι επίσης απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Δήμου Αγίας Βαρβάρας 'Ιάκωβος Καμπανέλλης' και τελειόφοιτη του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και το Θοδωρή Αθερίδη. Συμμετείχε σε παιδικές παραστάσεις και όπερες, συνεργάστηκε με την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ως σολίστ και σε συναυλίες με τον Γιάννη Μαρκόπουλο ως χορωδός. Είναι μέλος του συγκροτήματος 'Family Voices' με συναυλιακή δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα.

Στη Μουσικοθεατρική παράσταση "Ποιος φοβάται τη Μάρθα και τον Τζωρτζ;" συνεργάζεται με τον ηθοποιό Δημήτρη Τσικούρα.

Ένα παιχνίδι ρόλων ανάμεσα στη Μάρθα και τον Τζωρτζ με φόντο τη μουσική των Berstein, Kander, Webber, Porter, Χατζιδάκι, Γιαννίδη κ.ά.

Στο πιάνο ο Μιχάλης Παπαπέτρου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Καραχισαρίδης

Πέμπτη 25/2

ΩΡΑ 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συναυλία των εργαστηρίων φωνητικής

* Stage performance

* Ξένο Ρεπερτόριο

με τη Σοφία Λαζοπούλου και τους μαθητές της

Η αποψινή βραδιά αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα από τις πολλές και καλές συναυλίες που διοργανώνονται από το Ωδείο κατά τη διάρκεια της χρονιάς με πρωταγωνιστές τους σπουδαστές του. Είναι δε μία ακόμα απόδειξη για το πώς η σταθερή δουλειά, που γίνεται με κέφι και επιμελή αφοσίωση από όλους τους καθηγητές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας αποδίδει καρπούς.

Οι σπουδαστές φωνητικής του Ωδείου έχουν αγγίξει τα πολύ υψηλά επίπεδα των επαγγελματιών του χώρου και η Σοφία Λαζοπούλου έχει χωρίς αμφιβολία την ικανότητα να μεταδίδει τις γνώσεις και την αγάπη της για το τραγούδι.

Κυριακή 28/2

ΩΡΑ 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Junior Original Concert

(Μικροί συνθέτες έως 15 ετών παρουσιάζουν τις συνθέσεις τους)

Στο Junior Original Concert συμμετέχουν μικρά παιδιά, τα οποία φοιτούν σε τάξεις πιάνου, Junior Music Course ή Junior Extension Course στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και παρουσιάζουν τις προσωπικές τους συνθέσεις. Οι μικροί συνθέτες ξεκίνησαν από ένα απλό μοτίβο, μία έμπνευση, μια δική τους μουσική ιδέα και με τη συνδρομή των καθηγητριών τους, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, το μοτίβο έγινε σύνθεση που παρουσιάζεται ολοκληρωμένη από τους ίδιους.

Το πρωτότυπο αυτό project συνοψίζει τον κόπο και την προσπάθεια των μικρών μαθητών, που δεν περιορίζονται στο να διαβάζουν και να ερμηνεύουν την παρτιτούρα αλλά δημιουργούν τη δική τους μουσική και τη μοιράζονται με το κοινό. Ας τους χειροκροτήσουμε!

Το Junior Original Concert (JOC) είναι ένα μοναδικό φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1972 στην Ιαπωνία και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά έως 15 ετών που έχουν παρακολουθήσει τα συστήματα της Yamaha να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους συνθέτοντας τα δικά τους έργα και ερμηνεύοντάς τα μπροστά σε κοινό.

Το 2015 η Ελλάδα και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας είχαν για πρώτη φορά την τιμή να είναι οι διοργανωτές του Junior Original Concert σε ευρωπαϊκό επίπεδο (European Junior Original Concert), το οποίο φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη. Μικροί συνθέτες από όλη την Ευρώπη παρουσίασαν τις συνθέσεις τους στις 14 Φεβρουαρίου 2015 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Cityλάιφ 27.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 27/04 έως 28/04

Main ‑ event TEDxAUTH 2024: Osmosis

Cityλάιφ 27.04.2024
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.28/04

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά Προχτές
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Έρχεται το Hobby Festival 2024

Cityλάιφ 24.04.2024
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 26/04 έως 28/04

Flea Market

Cityλάιφ 24.04.2024
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

Cityλάιφ 22.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ26/04

Vinyl Market

Cityλάιφ 21.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Θέατρο+Χορός 19.04.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515