ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί αυτός που σου αρέσει φοβάται να κάνει σχέση

Μπορεί να σου ακούγεται σαν δικαιολογία, όμως κάποιοι δεν μπορούν να προχωρήσουν όντως
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γιατί αυτός που σου αρέσει φοβάται να κάνει σχέση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να είναι μόνοι τους στη ζωή θεωρώντας ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για τους ίδιους. Είτε επειδή φοβούνται να μην πληγωθούν, είτε επειδή δε θέλουν να μπουν σε διαδικασίες προσπάθειας, έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι η single ζωή τους ταιριάζει απόλυτα.

Ο φόβος δυστυχώς είναι ένα αίσθημα που μας αποτρέπει από πολλά στη ζωή και είναι μια από τις αιτίες που κάνουν πολλούς ανθρώπους να αποφεύγουν τις σχέσεις. Ο λόγος είναι διότι φοβούνται μήπως έρθουν κοντά με τον άλλον και ανοίξουν αλλά πληγωθούν και πονέσουν. Για αυτό και συνήθως η φράσης "φοβάμαι να κάνω σχέση" στην αλήθεια σημαίνει "φοβάμαι μην πληγωθώ". Επιπλέον, το μέλλον μιας σχέσης που κάνεις δεν το ξέρει πραγματικά καθώς όλα εξελίσσονται και τίποτα δεν είναι δεδομένο, μπορεί να προκαλεί άγχος σε κάποιον και για αυτό να επιλέγει να μένει μακριά από συναισθηματικές εμπλοκές.

Συνήθως όταν έρχεται ο φόβος της δέσμευσης και καταλαβαίνεις ότι τον νιώθεις, είναι την περίοδο που ήδη έχεις αρχίσει να δένεσαι και επειδή δε θέλεις να παραδεχθείς τα συναισθήματα σου για τον άλλον ξεκινάς να απομακρύνεσαι, υποτιμώντας παράλληλα τα όσα νιώθεις. Αν θέλεις να σταματήσεις να έρχεσαι συνέχεια μπροστά σε αντίστοιχες καταστάσεις τότε μπορείς: α) να παρατηρείς τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου, β) να αρχίσεις να αποδέχεσαι τα συναισθήματα σου και γ) να τα εκδηλώνεις.

Μπορεί λοιπόν οι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει στη μοναχικότητα να είναι πιο επιλεκτικοί με τους συντρόφους τους και να έχουν αναπτύξει μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους, όμωες φοβούνται τον πόνο κάτι που δείχνει ότι έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ψάχνοντας όμως βαθειά μέσα τους θα βρουν όλες τις απαντήσεις και θα καταφέρουν σιγά σιγά να χτίσουν έναν δυνατό πυρίνα. Έτσι θα ξεκινήσουν να αφήνονται στα συναισθήματα τους και θα δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να χτίσουν μια πιο υγιή και ειλικρινή σχέση στην επόμενη γνωριμία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 881 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb