LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια είναι τα οφέλη της συντήρησης ενός ηλιακού θερμοσίφωνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/6/2020 | 13:05

Ποια είναι τα οφέλη της συντήρησης ενός ηλιακού θερμοσίφωνα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια μεγάλη επένδυση για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο. Διασφαλίζει ότι έχεις ζεστό νερό από τις ηλιακές ακτίνες που πέφτουν στη στέγη σου. Αλλά όπως και ένα αυτοκίνητο, έτσι και ο ηλιακός θερμοσίφωνας χρειάζεται τακτική συντήρηση για να διατηρείται σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Και φυσικά, υπάρχουν οφέλη από αυτό, όπως η μακροχρόνια λειτουργία και η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του. Διάβασε παρακάτω για τη σωστή συντήρηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, καθώς και για τα οφέλη της.

  1. Αφαίρεση σκόνης για αύξηση της απόδοσης

Η σκόνη συσσωρεύεται καθημερινά σε οποιαδήποτε εκτεθειμένη επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένης της γυάλινης επιφάνειας των ηλιακών σου πάνελ. Μία φορά την εβδομάδα, καθάριζε όλη τη σκόνη που έχει συγκεντρωθεί εκεί για να αυξήσεις την απόδοση του ηλιακού σου θερμοσίφωνα.

  1. Έλεγχος για κατεστραμμένα στοιχεία

Στοιχεία, όπως αισθητήρες και αντλίες, μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν, επηρεάζοντας τη λειτουργία του ηλιακού σου θερμοσίφωνα. Η τακτική επιθεώρηση και αντικατάσταση θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις να απολαμβάνεις ζεστό νερό για περισσότερο καιρό.

  1. Επισκευή διαρροών

Όταν δημιουργείται πίεση μέσα στη δεξαμενή, οι διαρροές είναι αναμενόμενες. Αυτές μπορεί επίσης να προέρχονται από ελαττωματικούς σωλήνες νερού, οι οποίοι μπορούν εύκολα να επισκευαστούν από έναν τεχνικό.

Επιθεώρησε τον ηλιακό σου θερμοσίφωνα τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για πιθανές διαρροές και κάνε τις απαραίτητες επισκευές σωλήνων και βαλβίδων.

  1. Εξέταση του ηλιακού θερμοσίφωνα για σημάδια διάβρωσης

Ο ηλιακός σου θερμοσίφωνας είναι κατασκευασμένος από χάλυβα, ο οποίος είναι επιρρεπής στη διάβρωση λόγω της συνεχούς ροής του νερού. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν μια ράβδο ανόδου για την προστασία της δεξαμενής από τη διάβρωση. Ωστόσο, η σκληρότητα του νερού μπορεί να τους καταστρέψει πολύ γρήγορα και να οδηγήσει σε διάβρωση της δεξαμενής. Αυτό το στοιχείο πρέπει να ελέγχεται ετησίως για να διασφαλίζεται ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας παραμένει σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

  1. Αφαίρεση οποιασδήποτε βλάστησης γύρω από τη συστοιχία

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας λειτουργεί με θερμική τεχνολογία και η έκθεση στον ήλιο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία θέρμανσης. Η βλάστηση γύρω από τη συστοιχία μπορεί να σκιάσει το μέρος, επηρεάζοντας έτσι την απόδοση των ηλιακών σου πάνελ. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν κλαδιά ή δέντρα που παρεμποδίζουν την απορρόφηση του ηλιακού φωτός από τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

  1. Ξέπλυμα της δεξαμενής αποθήκευσης νερού για αφαίρεση ιζημάτων

Η συσσώρευση ιζημάτων προκύπτει από εναποθέσεις ορυκτών, που δημιουργούνται από τη σκληρότητα του νερού. Τα ορυκτά σχηματίζουν ένα μονωτικό στρώμα γύρω από τον καυστήρα, προκαλώντας την υπερθέρμανση ή δημιουργούν περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί το νερό. Θα ακούσεις έναν ήχο από τον καυστήρα εάν ο ηλιακός σου θερμοσίφωνας έχει αυτό το πρόβλημα. Με την πάροδο του χρόνου, η συσσώρευση ιζημάτων προκαλεί φθορά της δεξαμενής νερού. Συνιστάται να πλένεις και να αποστραγγίζεις τη δεξαμενή μία φορά το χρόνο για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις δωρεάν ζεστό νερό.

Εν κατακλείδι, είναι εύκολο να εντοπίσεις μόνος σου τα περισσότερα από τα κοινά προβλήματα ηλιακού θερμοσίφωνα. Για να είσαι ασφαλής, να ζητάς πάντα από έναν πιστοποιημένο τεχνικό ηλιακού θερμοσίφωνα να ελέγχει και να κάνει συντήρηση του ηλιακού σου θερμοσίφωνα κάθε έξι μήνες για να διασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν καλά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind 16.04.2024
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Οι επιστήμονες σε παρακαλούν να μειώσεις το κόκκινο κρέας: Tι έδειξαν νέες έρευνες

Body+Mind 16.04.2024
Η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρι θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη

Τα sneakers που επέστρεψαν και κάνουν χαμό

Style Χτες
Ήταν τεράστια μόδα στα 00s και τώρα επανήλθαν!

Τυροπιτάκια νηστίσιμα, χωρίς μαγιά, χωρίς αναμονές

Food Χτες
Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε

Τα wide‑leg jeans είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για άψογο στυλ κάθε στιγμή της ημέρας

Style Χτες
Όσο και αν αγαπάς τα skinny jeans, δε γίνεται να μη σε κερδίσει η άνεση που προσφέρουν τα wide – leg jeans!

Συνήθειες που καταστρέφουν τη μέση μας

Body+Mind Προχτές
Τι να αποφεύγεις να σώσεις τη μέση και τη πλάτη σου

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα αντέξει στο χρόνο

Σχέσεις Προχτές
Αυτά τα σημάδια μπορούν εγγυημένα να σου δώσουν απάντηση!

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Body+Mind Προχτές
Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;