E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρόδος: Πήγε να σκοτώσει την πρώην γυναίκα του αλλά εκείνη είχε σπαθί σαμουράι

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πέντε άλλες κατηγορίες καταδικάστηκε 49χρονος στην Ρόδο

Δημοσίευση 30/6/2020 | 15:45

Ρόδος: Πήγε να σκοτώσει την πρώην γυναίκα του αλλά εκείνη είχε σπαθί σαμουράι
Pexels

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα βρεθεί στις αρχές Ιουλίου, 49χρονος από τις Καλυθιές της Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες πέντε κατηγορίες σε βάρος της πρώην συζύγου του.

Ο 49χρονος βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, δικάστηκε τον Απρίλιο του 2018 και καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και φυλάκιση 10 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή 49χρονος έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, αλλά και αίτηση στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου με την οποία ζητά την αναστολή της καταδικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί σε βάρος του. Η αίτηση θα εξεταστεί από το δικαστήριο στις 9 Ιουλίου και εφόσον γίνει δεκτή, ο 49χρονος θα αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο 49χρονος, αφορά δύο περιστατικά που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2017 και σύμφωνα και με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή της 45χρονης πρώην συζύγου του.

Το ιστορικό
Πιο συγκεκριμένα, όλα έγιναν στις 11 το βράδυ στις 24 Ιουλίου 2017 όταν ο 49χρονος πήγε στο σπίτι όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και αφού παραβίασε το παράθυρο μπήκε λαθραία στο ισόγειο και κρατώντας ένα μαχαίρι με μεγάλη λάμα για την κοπή κρέατος στο ένα χέρι του και ένα σιδερένιο λοστό στο άλλο.

Με αυτά στα χέρια, όρμησε στην 45χρονη προσπαθώντας να την χτυπήσει, όμως τελικά δεν τα κατάφερε καθώς η πρώην σύζυγος αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο που διέτρεχε, άρπαξε ένα διακοσμητικό σπαθί «σαμουράι» που υπήρχε στο σαλόνι του σπιτιού της και το κράτησε προς τη μεριά του 49χρονου ώστε να τον αποτρέψει να την πλησιάσει, ενώ παράλληλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Η επόμενη επίθεση
Όμως ο 49χρονος, σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα δεν σταμάτησε εκεί. Στις 26 Ιουλίου 2017, στις 8.15 το βράδυ επί της επαρχιακής οδού Καλυθιές – Φαληράκι εντόπισε την πρώην σύζυγό του να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο. Τότε ο κατηγορούμενος πήγε δίπλα της με το δικό του δίκυκλο και προσπάθησε να τη ρίξει από το όχημά της, σηκώνοντας το πόδι του για να την κλωτσήσει.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να ακινητοποιήσει την 45χρονη την οποία εν συνεχεία άρπαξε από τα μαλλιά και την χτύπησε επανειλημμένα με γροθιές στον αυχένα, στο στήθος και στην αριστερή ωμοπλάτη, προκαλώντάς της σωματικές βλάβες.

Ο ίδιος επίσης φέρεται να την απείλησε λέγοντάς της: «Θα σε τελειώσω εδώ που είμαστε στην ερημιά και δεν θα υπάρχουν μάρτυρες. Προχθές που ξέφυγες αλλά σήμερα δεν γλιτώνεις. Θα σε σκοτώσω δεν έχεις μάρτυρες, είσαι μόνη σου. Ό,τι και να κάνεις, όπου και να πας, θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ. Δεν έχω να χάσω τίποτα». Τέλος, εκείνο το βράδυ όταν κλήθηκε η αστυνομία για να τον συλλάβει ο 49χρονος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης που του έγινε από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κάνοντας ελιγμούς τράπηκε σε φυγή.

Ο 49χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή, απείθεια, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για τις οποίες παραπέμφθηκε σε δίκη και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε.

Συνήγορος υπέρασπισης για τον 49χρονο παραστάθηκε ο κ. Νίκος Γιαννάς και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της πρώην συζύγου η κα Μαρία Κορακάκη.

Ο 49χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς η εν διαστάσει σύζυγός του έχει προβεί σε αρκετές καταγγελίες σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία και άλλα επεισόδια που της είχε δημιουργήσει. Ωστόσο ο ίδιος απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται ότι έκανε στην πρώην σύζυγό του, και αποδέχτηκε μόνο την κατηγορία της απείθειας, χωρίς όμως να δώσει πειστικές εξηγήσεις ούτε και για αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής των «Jurassic Park» και «Peaky Blinders» σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο του αίματος στο στάδιο 3 το 2022 - Υποδύθηκε τον Δρ. Αλαν Γκραντ στο «Jurassic Park»

Ποια χώρα της ΕΕ έχει την υψηλότερη φορολόγηση εργασίας ‑ Η θέση «φωτιά» της Ελλάδας στην έκθεση της Κομισιόν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Ετήσια Έκθεση Φορολογίας 2026 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδεικνύει τις διαρθρωτικές αδυναμίες του ελληνικού φορολογικού συστήματος, με πρωτιά στον δείκτη επιβάρυνσης εργασίας και ισχυρή εξάρτηση από τον ΦΠΑ.

Marfin: Συνελήφθη από τις βρετανικές Aρχές η 46χρονη που αναζητούνταν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Είχε επικοινωνήσει με τις ελληνικές Αρχές και είχε δηλώσει πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις.

Κάτω Αχαΐα: Νεαρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με τραύμα στο κεφάλι από αεροβόλο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Οι αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει έναν άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Τι έγινε τελικά με τους τουρκικούς S‑400; Ακρα του τάφου σιωπή για την τύχη τους ‑ Τα σενάρια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Οι δύο χώρες που αναφέρονται συχνότερα ως πιθανοί αποδέκτες είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ

Στα ύψη ξανά το πετρέλαιο λόγω της κρίσης στο Ορμούζ ‑ Πάνω από τα 79 δολάρια το Brent

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν ξανά, καθώς νέες στρατιωτικές επιθέσεις απειλούν τη ναυσιπλοϊα στα στενά του Ορμούζ

Κόλαση φωτιάς με 27 νεκρούς σε παμπ στην Μπανγκόκ, άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν, βίντεο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε, σύμφωνα με το AP, πως διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς

Απίστευτη υπόθεση στην Κρήτη: Ταξίδεψε από τη Γερμανία για να βρει την πρώην του και την ξυλοκόπησε

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Εισέβαλε στην σουίτα ξενοδοχείου που διέμενε με τον νυν σύντροφο της, τον οποίο έβγαλε νοκ-άουτ - Την εντόπισε από μία διαδικτυακή παραγγελία φαγητού

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης