E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρόδος: Πήγε να σκοτώσει την πρώην γυναίκα του αλλά εκείνη είχε σπαθί σαμουράι

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πέντε άλλες κατηγορίες καταδικάστηκε 49χρονος στην Ρόδο

Δημοσίευση 30/6/2020 | 15:45

Ρόδος: Πήγε να σκοτώσει την πρώην γυναίκα του αλλά εκείνη είχε σπαθί σαμουράι
Pexels

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα βρεθεί στις αρχές Ιουλίου, 49χρονος από τις Καλυθιές της Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες πέντε κατηγορίες σε βάρος της πρώην συζύγου του.

Ο 49χρονος βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, δικάστηκε τον Απρίλιο του 2018 και καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και φυλάκιση 10 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή 49χρονος έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, αλλά και αίτηση στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου με την οποία ζητά την αναστολή της καταδικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί σε βάρος του. Η αίτηση θα εξεταστεί από το δικαστήριο στις 9 Ιουλίου και εφόσον γίνει δεκτή, ο 49χρονος θα αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο 49χρονος, αφορά δύο περιστατικά που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2017 και σύμφωνα και με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή της 45χρονης πρώην συζύγου του.

Το ιστορικό
Πιο συγκεκριμένα, όλα έγιναν στις 11 το βράδυ στις 24 Ιουλίου 2017 όταν ο 49χρονος πήγε στο σπίτι όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και αφού παραβίασε το παράθυρο μπήκε λαθραία στο ισόγειο και κρατώντας ένα μαχαίρι με μεγάλη λάμα για την κοπή κρέατος στο ένα χέρι του και ένα σιδερένιο λοστό στο άλλο.

Με αυτά στα χέρια, όρμησε στην 45χρονη προσπαθώντας να την χτυπήσει, όμως τελικά δεν τα κατάφερε καθώς η πρώην σύζυγος αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο που διέτρεχε, άρπαξε ένα διακοσμητικό σπαθί «σαμουράι» που υπήρχε στο σαλόνι του σπιτιού της και το κράτησε προς τη μεριά του 49χρονου ώστε να τον αποτρέψει να την πλησιάσει, ενώ παράλληλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Η επόμενη επίθεση
Όμως ο 49χρονος, σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα δεν σταμάτησε εκεί. Στις 26 Ιουλίου 2017, στις 8.15 το βράδυ επί της επαρχιακής οδού Καλυθιές – Φαληράκι εντόπισε την πρώην σύζυγό του να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο. Τότε ο κατηγορούμενος πήγε δίπλα της με το δικό του δίκυκλο και προσπάθησε να τη ρίξει από το όχημά της, σηκώνοντας το πόδι του για να την κλωτσήσει.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να ακινητοποιήσει την 45χρονη την οποία εν συνεχεία άρπαξε από τα μαλλιά και την χτύπησε επανειλημμένα με γροθιές στον αυχένα, στο στήθος και στην αριστερή ωμοπλάτη, προκαλώντάς της σωματικές βλάβες.

Ο ίδιος επίσης φέρεται να την απείλησε λέγοντάς της: «Θα σε τελειώσω εδώ που είμαστε στην ερημιά και δεν θα υπάρχουν μάρτυρες. Προχθές που ξέφυγες αλλά σήμερα δεν γλιτώνεις. Θα σε σκοτώσω δεν έχεις μάρτυρες, είσαι μόνη σου. Ό,τι και να κάνεις, όπου και να πας, θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ. Δεν έχω να χάσω τίποτα». Τέλος, εκείνο το βράδυ όταν κλήθηκε η αστυνομία για να τον συλλάβει ο 49χρονος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης που του έγινε από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κάνοντας ελιγμούς τράπηκε σε φυγή.

Ο 49χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή, απείθεια, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για τις οποίες παραπέμφθηκε σε δίκη και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε.

Συνήγορος υπέρασπισης για τον 49χρονο παραστάθηκε ο κ. Νίκος Γιαννάς και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της πρώην συζύγου η κα Μαρία Κορακάκη.

Ο 49χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς η εν διαστάσει σύζυγός του έχει προβεί σε αρκετές καταγγελίες σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία και άλλα επεισόδια που της είχε δημιουργήσει. Ωστόσο ο ίδιος απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται ότι έκανε στην πρώην σύζυγό του, και αποδέχτηκε μόνο την κατηγορία της απείθειας, χωρίς όμως να δώσει πειστικές εξηγήσεις ούτε και για αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί high protein πουτίγκα με γεύση σοκολάτας

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Τι διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο του Φορέα Ελέγχου Τροφίμων - Η ανακοίνωση

Αλάσκα: Η στιγμή που αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε απομονωμένη περιοχή

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Βίντεο που δημοσίευσε ο Μπρετ Φιλίπι, ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους, δείχνει την κατάσταση που επικράτησε μέσα στην καμπίνα, αλλά και τι συνέβη μετά την αναγκαστική προσγείωση

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Συγγνώμη της συντρόφου του 43χρονου Σκοπιανού στην οικογένεια

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ολόκληρη η δήλωση της συντρόφου του 43χρονου μέσω του δικηγόρου της

Πώς οι επιδόσεις στη Φυσική διαμορφώνουν τις βάσεις – Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν άνοδο στις Πολυτεχνικές και τις Ιατρικές, ενώ το 4ο πεδίο αναμένεται να κινηθεί πτωτικά

«Σεισμός» στη Volkswagen: Ψαλιδίζει έως και 100.000 θέσεις εργασίας και κλείνει εργοστάσια

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Η Volkswagen σχεδιάζει να περικόψει έως και 100.000 θέσεις εργασίας και να τερματίσει την παραγωγή σε τέσσερα εργοστάσια στη Γερμανία, σε μια σημαντική επιτάχυνση των σχεδίων περικοπής κόστους

Βενεζουέλα: Η συγκλονιστική στιγμή που γυναίκα ανασύρεται ζωντανή από τα ερείπια‑ 50.000 αγνοούμενοι

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Μέσα στο χάος και τον εφιάλτη, οι ιστορίες διάσωσης που βλέπουν το φως δίνουν ελπίδα στη σεισμόπληκτη Βενεζουέλα

Απολογία σοκ της μητέρας του Αγγελου

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
«Ο σύντροφός μου έλεγε ότι τον έκαιγε για να βάλει μυαλό»

Πώς θα πάει η Ελλάδα στο διάστημα: Από τους μικροδορυφόρους στο σχέδιο των 350 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 26.06.2026
Η κυβέρνηση εγκαινιάζει τη δεύτερη φάση της ελληνικής διαστημικής πολιτικής

Λιβάνιος: Aλλάζουν τα δημοτικά τέλη

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Η αποσύνδεση «είναι αίτημα και των εταιρειών ενέργειας και των δήμων», είπε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών - Στόχος το σύστημα να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2028

Η στιγμή που πάνοπλοι αστυνομικοί μπαίνουν σε σπίτια του κυκλώματος με τα ναρκωτικά στη Μύκονο: «Πέσε κάτω τώρα»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Βρήκαν 4,5 κιλά κοκαΐνης και κάνναβης, €700.000 το παράνομο κέρδος- Από τον Απρίλιο η δράση του κυκλώματος με αρχηγό έναν 37χρονο Αλβανό - Χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» εταιρεία μεταφοράς τουριστών με βαν

Ανησυχία για την Αθηνά Ωνάση: Η «χρυσή κληρονόμος» και οι περίεργοι επιχειρηματικοί ελιγμοί της

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η παγκόσμια οικονομική ελίτ προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τι κρύβεται πίσω από την 41χρονη, πλέον, επιχειρηματία

Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε πράξη την υπόσχεσή του – «Πάγωμα» σε ένα εκατομμύριο ενοίκια για δύο χρόνια

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκφράζουν ανησυχίες για οικονομική πίεση λόγω αυξημένου κόστους λειτουργίας, ενώ οι ενοικιαστές διεκδικούν επιπλέον μέτρα για την ουσιαστική μείωση των ενοικίων