E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σουβλάκια, σeξ και άφθονο αλκοόλ στις φυλακές Κορυδαλλού

Εγγραφα απο καταγραφές της ΕΥΠ δείχνουν ότι οι φυλακές δεν ήταν απλώς ξέφραγο αμπέλι, αλλά έστηναν πάρτι με πόpνες και τσίπουρα

Δημοσίευση 9/7/2020 | 10:04

Σουβλάκια, σeξ και άφθονο αλκοόλ στις φυλακές Κορυδαλλού

Σουβλάκια, σeξ και τσίπουρο μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού ήταν η κατάσταση που επικρατούσε το 2016 στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της Ελλάδας, όπως αποκαλύπτεται από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στο επίκεντρο της μετατροπής των φυλακών Κορυδαλλού σε hookers club με εκδιδόμενες αλλοδαπές, σουβλάκια με γύρο, παϊδάκια, τσίπουρα και άλλο αλκοόλ ήταν ο δολοφονημένος Δημήτρης Μάλαμας, επιχειρηματίας που επισήμως ασχολούνταν με επιχειρήσεις και εμπόριο καφέ αλλά στην πράξη διευθετούσε ακόμη και διαμάχες μεταξύ ιδιοκτητών οίκων ανοχής και ο σωφρονιστικός υπάλληλος που στα τηλεφωνήματα που υπέκλεψε η ΕΥΠ αναφερόταν με την κωδική ονομασία «ο Αντώνης ο Άραβας».

Ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος -κατονομάζεται με το επώνυμό του στο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από 9 Δεκεμβρίου 2016- επέτρεπε στον δολοφονημένο επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα να επισκέπτεται τις φυλακές όποτε ήθελε.

«Ο Μάλαμας» αναφερόταν στο διαβιβαστικό της ΕΥΠ «επισκέπτεται τακτικά τις φυλακές με πολύ μεγάλη άνεση, διατηρεί επαφές με τον Α... όπου του επιτρέπει κάθε είδους διασκέδαση με τους ποινικούς. Στο παρελθόν έχουν προκύψει αναφορές τους σε γυναίκες που έβαλαν εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ένα από τα χειρόγραφα απομαγνητοφωνημένα κείμενα της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία για το κύκλωμα που καταγγέλλεται ότι προσέφερε προστασία σε νυχτερινά κέντρα και όπου εκτός του Μάλαμα συμμετείχαν ο επίσης δολοφονημένος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Σπύρος Παπαχρήστος (πρόκειται για τον κουμπάρο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου), αξιωματικοί της αστυνομίας εν ενεργεία και εν αποστρατεία, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και άλλα πρόσωπα μεταφέρει συνομιλία του Μάλαμα με αλλοδαπή εκδιδόμενη.

«Ο Μάλαμας βρίσκεται με παρέα όπου πίνουν όλοι μαζί (είναι μεθυσμένοι). Καλεί την αλλοδαπή με την οποία συνευρίσκεται ερωτικά και της λέει να πάει να τον συναντήσει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού δίνοντάς της παραγγελία να του πάει φαγητό (γύρους - σουβλάκια) επίσης της λέει να πάρει ταξί και μόλις φτάσει θα βγει αυτός έξω για να την βάλει μέσα. Η αλλοδαπή καταφτάνει στο ψυχιατρείο των φυλακών στις 22:00» αναφέρεται στο σημείωμα που συντάχθηκε από την ΕΥΠ.

Σε άλλη καταγραφή των «αυτιάδων» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ο Δημήτρης Μάλαμας βρίσκεται μεθυσμένος στο ψυχιατρείο των φυλακών και τηλεφωνεί σε φίλο του (σσ. επισημαίνεται ότι ο δολοφονημένος επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας ΔΕΝ ήταν έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα ή στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού).

«Έλα» απαντά ο φίλος του επιχειρηματία.
«Μπουρδέλο το κάναμε» απαντά ο Μάλαμας.
«Πίνετε ουισκάκι;» ρωτά γελώντας ο καλούμενος.
«Ναι, ναι» αποκρίνεται ο Μάλαμας.
«Τον κουμπάρο τον φώναξες;» αναρωτιέται ο συνομιλητής του Μάλαμα, λες και το γλέντι γίνεται σε κάποιο στέκι και ο κάθε συμμετέχων μπορεί να προσκαλέσει τους φίλους του. Στο σημείο εκείνο η συνομιλία διακόπηκε επειδή κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πάρτι μέσα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ήρθαν στο τσακίρ κέφι και άρχισαν να σιγοτραγουδούν...

Τα σουβλάκια τα μετέφερε στο ψυχιατρείο εκδιδόμενη αλλοδαπή, σύμφωνα με την παρακολούθηση της ΕΥΠ. Στο ερώτημα πώς πέρασαν μέσα στο ίδρυμα του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού τα τσίπουρα, η απάντηση δίνεται από άλλη καταγραφή από 2/3/2016 όπου ο Βασίλης και ο Χρήστος «από φυλακές» επικοινωνούν με τον Μάλαμα.

Ο δολοφονημένος επιχειρηματίας εμφανίζεται σχεδόν σαν να παρέχει υπηρεσίες catering με delivery στους υποτίθεται... απομονωμένους έγκλειστους του ψυχιατρείου. Για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, βασική προϋπόθεση είναι τα γεύματα να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για τον λόγο αυτό ζητούν από τον Μάλαμα ώρα 13:00 με 14:00 το μεσημέρι να τους στείλει σουβλάκια και παϊδάκια αλλά και ένα μπουκάλι τσίπουρο. «Θα παραδοθούν στο όνομα του Χρήστου και όχι στον Άραβα όπως αρχικά νόμισε ο Μάλαμας» αναφέρεται στο σημείωμα της ΕΥΠ.

Δυστυχώς τα γλέντια με αγνώστου προέλευσης ποτά έχουν και επιπτώσεις (σσ. μην πάει το μυαλό σας στο κακό, δεν εννοούμε με την Δικαιοσύνη). Σε άλλη συνομιλία που έχει καταγραφεί από την ΕΥΠ, ο Μάλαμας βρίσκεται σε κατάσταση hangover και εξομολογείται στον φίλο του ότι «σήμερα συνήλθα από προχθές».

Αφού αποκαλεί τον σωφρονιστικό υπάλληλο με το παρατσούκλι «Άραβας», «γαμώ τα παιδιά» και «κύριο», ο Μάλαμας συμπληρώνει για τον δεσμοφύλακα που είχε υψηλή θέση ευθύνης στο ψυχιατρείο των φυλακών: «Είναι άνθρωπος ρε μ@λάκα. Αυτός ο άνθρωπος με βοήθησε».

Δεν ήταν η μοναδική φορά που είχε ενεργοποιηθεί το catering μέσω delivery για τους φίλους του Μάλαμα στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Σε άλλη καταγραφή συνομιλίας από 23/4/2016 ο Μάλαμας συνομιλεί με τον F τον οποίο έστειλε στις φυλακές Κορυδαλλού να πάει φαγητά και να τα παραδώσει στον Αντώνη τον Άραβα.

Τι συνέβη και αν διερευνήθηκε ποτέ το περιεχόμενο των συνομιλιών του δολοφονημένου Δημήτρη Μάλαμα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εκδιδόμενες που μετέφεραν φαγητά και παρέδιδαν πριβέ υπηρεσίες μέσα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού είναι άγνωστο.

Από 9 Δεκεμβρίου του 2016 όμως, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς το σχετικό έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Υπηρεσίων ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «προς διακρίβωση ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων». Γιατί δεν προχώρησε η έρευνα, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θάνατος 4χρονου: «Τον κρατούσα μπροστά στη γουρούνα όταν πέσαμε» είπε ο θείος του

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Αχαΐα: Τι κατέθεσε ο θείος του 4χρονου

Το τεράστιο ανθρώπινο κόστος της κλιματικής πολιτικής του Τραμπ

Κόσμος Χτες
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αύξηση των εκπομπών τις επόμενες δέκα χρόνια λόγω της πολιτικής Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει 1,3 εκατομμύρια θανάτους από θερμοκρασίες έως το 2115

Κορυδαλλός: Σωφρονιστικός υπάλληλος έβγαλε κρατούμενο από τη φυλακή για να του φτιάξει το αυτοκίνητο

Ελλάδα Χτες
Ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει κατηγορηθεί για δύο δολοφονίες ηλικιωμένων σε περιοχή της νοτίου Ελλάδας - Ο σωφρονιστικός υπάλληλος τον έβγαλε από τη φυλακή χωρίς να ενημερώσει κανέναν

Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Η Πλεύση χάνει από την πρώτη γραμμή της τον πιο πολύτιμο πυλώνα

Πολιτική Χτες
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια την παραίτηση του Διαμαντή Καραναστάση από το βουλευτικό του αξίωμα.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του Σπύρου Μαρτίκα με τον αρχηγό της εγληματικής οργάνωσης – Τι κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ

Ελλάδα Χτες
Μια από τις πιο αποκαλυπτικές στιγμές καταγράφηκε ανήμερα των Φώτων του 2025

Θεσσαλονίκη ‑ Σίνδος σε 11 λεπτά με μόνο 1 ευρώ ‑ Πρεμιέρα για τα έξι νέα δρομολόγια του Προαστιακού

Ελλάδα Χτες
Τα συνολικά 17 δρομολόγια προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και μειώνουν σημαντικά τους χρόνους αναμονής

Συνελήφθη ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης σε προαύλιο σχολείου της Πάτρας

Ελλάδα Χτες
Είχε προηγηθεί η έκδοση εντάλματος σύλληψης από την εισαγγελία

Σε συναγερμό η Πολωνία: Στέλνει 10.000 στρατιώτες σε κρίσιμες υποδομές ‑ Φοβάται χτύπημα τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Προειδοποιήσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας ενόψει της εορταστικής περιόδου - Νωρίτερα η Βαρσοβία διέταξε την εσπευσμένη απογείωση πολωνικών και συμμαχικών μαχητικών, μετά τις ρωσικές επιθέσεις στη δυτική Ουκρανία

Η τρομακτική στιγμή που ένοπλοι εισβάλουν σε εκκλησία στη Νιγηρία

Κόσμος Χτες
Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο άτομα προτού διαφύγουν

Καρέ ‑ καρέ ο ξυλοδαρμός του 58χρονου στον Νέο Κόσμο, που τον οδήγησε στο θάνατο

Ελλάδα Χτες
Σοκαριστικό βίντεο - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονο που σκότωσε τον 58χρονο οδηγό στον Νέο Κόσμο

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας

Ελλάδα Χτες
Το 70% των θυμάτων είναι γυναίκες, το 80% των δραστών άνδρες