E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πανελλήνιες 2020: Πτώση των βάσεων «δείχνουν» τα στατιστικά

Στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων

Δημοσίευση 14/7/2020 | 20:33

Πανελλήνιες 2020: Πτώση των βάσεων «δείχνουν» τα στατιστικά

Πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων αναμένεται φέτος, σύμφωνα και με τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα και που αναφέρονται στην κλιμάκωση των μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, μεγάλη πτώση θα έχουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. "Η πτώση των βάσεων στις ιατρικές σχολές θα είναι ιστορική", σχολίασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής. Γενικότερα, για τις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ανέφερε ότι θα υπάρξει πτώση, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.

Για τις νομικές σχολές αναμένεται πτώση των βάσεων, "μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή", όπως τόνισε ο κ. Χατζητέγας. Για τις υπόλοιπες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Ψυχολογίας, όπως είπε, "είναι σαφές ότι θα υποχωρήσουν οι βάσεις". "Γενικά, στο 1ο πεδίο, όσο πιο χαμηλόβαθμη η σχολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση", συμπλήρωσε. Επίσης, στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου - Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής - η πτώση των βάσεων θα είναι σαφής, σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα.

Γενικότερα, ο αριθμός των μαθητών που συγκέντρωσε περισσότερα από 19.000 μόρια είναι 134. "Παρατηρήθηκε φέτος μία "αποψίλωση" στον αριθμό των αρίστων. Και οι υποψήφιοι με μόρια άνω των 18.000 είναι μετρημένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός των βάσεων, κάτι που θα επιτρέψει και την καλύτερη διαβάθμιση των υποψηφίων στις σχολές", κατέληξε ο κ. Χατζητέγας.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων είναι η Δευτέρα 20 Ιουλίου, τα μεσάνυκτα. Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζητέγας, μετά και τα νέα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η προσοχή με την οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όπως υπογράμμισε, καλό είναι οι υποψήφιοι να μη λάβουν υπ' όψιν τις περυσινές βάσεις και να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους τις σχολές που επιθυμούν, χωρίς να αποκλείσουν καμία, που πέρυσι είχε υψηλότερη βάση από τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass 2026: Λίγες ημέρες ακόμα για τις αιτήσεις ‑ Ποιοι το δικαιούνται και τι καλύπτει

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Αναλυτικός οδηγός για το Youth Pass 2026 – Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας

Απίστευτο τροχαίο στον Καναδά: Μηχανή εκτοξεύτηκε και κατέληξε να κρέμεται από φανάρι μετά από σύγκρουση

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

Κρήτη: Παρέσυρε εσκεμμένα την σύζυγο του με το αυτοκίνητο, ενώ είχε μέσα τα ανήλικα παιδιά τους

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Στο ΠαΓΝΗ νοσηλεύεται η 27χρονη, αντιμέτωπος με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο σύζυγος

Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί να φτάσει έως και τα 1.295 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές, τα έτη ασφάλισης και την οικογενειακή κατάσταση

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

Πάτρα: Ανδρας βγήκε με όπλο στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί

Ελλάδα 10.05.2026
Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα

Επιστροφή φόρου 2026: Πότε θα πιστωθεί ‑ Πώς γίνεται η δήλωση IBAN στο myAADE 2026

Οικονομία 10.05.2026
Πώς θα δείτε εάν δικαιούστε επιστροφή φόρου μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες ‑ Σώθηκαν από το λιμενικό

Ελλάδα 10.05.2026
Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο οι επιβαίνοντες του σκάφους

BBC για χανταϊό: «Υπάρχει Έλληνας στο Hondius» ‑ Εκκενώνεται στην Τενερίφη το πλοίο

Ελλάδα 10.05.2026
Οι επιβάτες απομακρύνονται σταδιακά από το πλοίο με μικρές λέμβους και μεταφέρονται στην ακτή υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο