E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά: Φεύγουν οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου

Εντατικοί οι έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Δημοσίευση 1/8/2020 | 10:28

Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά: Φεύγουν οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τους πρώτους αδειούχους του Αυγούστου να αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορωνοϊού, αυτή τη στιγμή ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια 12 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με στοιχεία των κεντρικών Λιμεναρχείων χθες Παρασκευή 31/07 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι πλοίων,ενώ αναχώρησαν συνολικά 21.013 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 4.637 ΙΧ οχήματα 745 φορτηγά και 784 δίκυκλα.

Για τη νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν χθες 31/07 35 αναχωρήσεις πλοίων ενώ αναχώρησαν 7.004 επιβάτες,987 ΙΧ οχήματα, 30 φορτηγά και 410 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας επίσης πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά 6.687 επιβάτες 1.820 ΙΧ 67 φορτηγά και 263 δίκυκλα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 10 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.305 επιβάτες,805 ΙΧ 33 φορτηγά και 104 δίκυκλα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής το μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα από 01/07 έως 30/07 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν συνολικά 486 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά αυτή την περίοδο 355.099 επιβάτες, 69.075 ΙΧ οχήματα, 16.298 φορτηγά και 11.502 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού από 01/07 έως 30/07 έγιναν 818 απόπλοι ενώ αναχώρησαν συνολικά 126.261 επιβάτες,15.720 οχήματα, 1.056 φορτηγά και 6.293 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας από 01/07 έως 30/07 πραγματοποιήθηκαν 290 αναχωρήσεις πλοίων ενώ απέδρασαν για κάποιο νησί των Κυκλάδων 103.877 επιβάτες, 26.160 ΙΧ οχήματα 1.904 φορτηγά και 3.160 δίκυκλα.

Τέλος από το Λιμάνι του Λαυρίου την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν 244 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 48.670 επιβάτες 12.877 ΙΧ οχήματα, 943 φορτηγά και 1.420 δίκυκλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Market Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές ‑ Οι δικαιούχοι

Οικονομία Χτες
Η επιδότηση θα δοθεί μέσω ψηφιακών voucher - Τι ισχύει για τα ανδρομικά

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως το Ιράν συμφώνησε σχεδόν σε όλα: «Για 20 χρόνια όχι πυρηνικό όπλο»

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι εάν υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν στο Ισλαμαμπάντ, ενδέχεται να πάει

Ισόβια σε πατέρα στη Βρετανία που σκότωσε την 5 μηνών κόρη του ‑ Της προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και κατάγματα

Κόσμος Χτες
Κατά τη σύλληψή του ο 35χρονος Σον Τζέφερσον παραπονέθηκε στους αστυνομικούς ότι οι χειροπέδες που του πέρασαν ήταν πολύ σφιχτές

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση των Τουρκοκυπρίων»

Κόσμος Χτες
Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι τα στρατιωτικά στοιχεία που έχουν αναπτυχθεί στο νησί λόγω των εντάσεων με το Ιράν δεν πρέπει να μετατραπούν σε μόνιμη παρουσία

Το έκανε πάλι ο Ράμα: Γονάτισε ξανά μπροστά στην Μελόνι κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει κάνει παράδοση το να γονατίζει μπροστά στην Ιταλίδα πολιτικό

Θανατηφόρο τροχαίο στο Πικέρμι: Οδηγός Ι.Χ. πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

Κόσμος Χτες
Ο άτυχος οδηγός της μοτοσικλέτας σκοτώθηκε από την σφοδρή σύγκρουση, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου που πέρασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Σπατών

Πάτρα: Προφυλακιστέος 32χρονος για την αιματηρή επίθεση με πυροβολισμούς στο Σούλι

Κόσμος Χτες
Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητείται ο βασικός κατηγορούμενος, 30 ετών, αλβανικής υπηκοότητας

Κεφαλονιά: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τα όσα έγιναν στα ΤΕΠ όταν εισήχθη η Μυρτώ

Ελλάδα Χτες
Την ανακοίνωση υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μαρτίνης, κι αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι γιατροί επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους

Τραμπ: Ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός 10 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

Κόσμος Χτες
Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Ζοσεφ Αούν και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμιν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην εκεχειρία 10 ημερών, προκειμένου να επιτύχουν την ειρήνη

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 33χρονος που έπεσε από ταράτσα

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες της πτώσης

Κινηματογραφική καταδίωξη ανηλίκων στο κέντρο του Ηρακλείου – Δεν σταμάτησαν σε έλεγχο της Τροχαίας

Ελλάδα Χτες
Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν, όταν εγκατέλειψαν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν σε ένα στενό και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή