E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι 10+1 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

Υπάρχει λόγος για το +1

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2024 | 00:28

Οι 10+1 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης
Photo by Tom W on Unsplash

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πίσω από την τέλεια πρόσοψη των καρτ ποστάλ, τα μεγαλοπρεπή λιθόστρωτα δρομάκια και τη ρομαντική λάμψη των ιστορικών ορόσημων, ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κερδίσει τη διαβόητη φήμη ότι έχουν μια σκοτεινή πλευρά.

Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τη ρομαντική γοητεία της επίσκεψης σε πόλεις όπως το Παρίσι ή η Αθήνα, αξίζει να εξερευνήσετε αυτή την πλευρά για να μάθετε ποιες πόλεις είναι πιο επικίνδυνες από άλλες και τι πρέπει να γνωρίζετε.

Παρόλο που μπορεί να παρατηρήσετε ότι πολλές από αυτές τις επικίνδυνες πόλεις βρίσκονται στη Γαλλία, οι υπόλοιπες είναι διάσπαρτες σε όλη την ήπειρο και μερικές μπορεί να σας εκπλήξουν.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τα ποσοστά εγκληματικότητας αυτών των ευρωπαϊκών πόλεων, τι πρέπει να γνωρίζετε και όλα τα ενδιάμεσα, ώστε να καταλάβετε περισσότερα για το τι κρύβεται κάτω από τις εμβληματικές εικόνες αυτών των δημοφιλών σημείων.

1. Μασσαλία, Γαλλία

Photo by Meg von Haartman on Unsplash

Ενώ η Μασσαλία διαθέτει μια τέλεια τοποθεσία, με εκπληκτικά παράκτια τοπία και γραφική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα, θα πρέπει να γνωρίζετε μια πιο σκοτεινή πλευρά της πόλης.

Η Μασσαλία θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης καιν έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στην ήπειρο. Με δείκτη εγκληματικότητας 65,2, η Μασσαλία ξεπερνά πόλεις όπως η Στοκχόλμη, η Μπολόνια και το Μπέλφαστ, ωστόσο δεν είναι η μόνη πόλη που έχει ποσοστό εγκληματικότητας αυτού του επιπέδου.

Μεταξύ των εγκλημάτων που πρέπει να γνωρίζετε, τα πιο συνηθισμένα περιστατικά περιλαμβάνουν κλοπές αυτοκινήτου, ληστείες και ανησυχία για την ασφάλεια στο σπίτι. Η Μασσαλία μπορεί εύκολα να σας αιχμαλωτίσει με τη γοητεία της, αλλά σε αυτή την πόλη πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Εάν την επισκεφτείτε, είναι καλύτερο να αποφύγετε ορισμένες περιοχές όπως οι βόρειες συνοικίες και να επιμείνετε σε ασφαλέστερα μέρη όπως το La Panier ή το La Corniche. Τα περισσότερα εγκλήματα στη Μασσαλία σχετίζονται με συμμορίες, αλλά κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε μια διαμάχη, γι' αυτό αποφύγετε να περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα και μείνετε σε καλά φωτισμένες τουριστικές περιοχές.

2. Κόβεντρι, Ηνωμένο Βασίλειο

Photo by Tomasz Tomal on Unsplash

Το Κόβεντρι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ποσοστό εγκληματικότητας 64,68, όχι πολύ πίσω από τη Μασσαλία. Όταν επισκέπτεστε το Κόβεντρι, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο επικίνδυνες περιοχές της πόλης είναι το Willenhall, το Foleshill, το Hillfields και το Wood End.

Τα ποσοστά εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί στο Κόβεντρι τα τελευταία χρόνια και το μεγαλύτερο μέρος των εγκλημάτων συμβαίνει σε αυτές τις τέσσερις περιοχές, γεγονός που τις καθιστά δύο φορές πιο επικίνδυνες από την υπόλοιπη πόλη.

Ενώ ολόκληρη η πόλη δεν θεωρείται επικίνδυνη, αυτές οι περιοχές θα πρέπει να αποφεύγονται, και στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετές ασφαλείς περιοχές για επίσκεψη στο Κόβεντρι, όπως το Earlsdon και το Kenilworth.

Μερικά από τα κορυφαία εγκλήματα στο Κόβεντρι περιλαμβάνουν το βίαιο έγκλημα, τα προβλήματα με την πορνεία, την αντικοινωνική συμπεριφορά και την κλοπή. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, συνιστάται να μην περπατάτε μόνοι στους δρόμους τη νύχτα και να μην επιδεικνύετε ποτέ πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο κλοπής.

Η αστυνομία λαμβάνει ενεργά μέτρα στις αναφερόμενες περιοχές με αστυνομική περιπολία και ενεργές κάμερες κλειστού κυκλώματος για να βοηθήσει στη στόχευση των υψηλών επιπέδων εγκληματικότητας. Ωστόσο, μέχρι να βελτιωθούν σημαντικά τα πράγματα, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε το Κόβεντρι.

3. Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο

Photo by Tom W on Unsplash

Το Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υπέροχα αξιοθέατα όπως γκαλερί τέχνης, μουσεία και εργοστάσια σοκολάτας, γεγονός που το καθιστά δημοφιλές μέρος για ένα Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την ασφάλεια σε αυτήν την πόλη.

Το Μπέρμιγχαμ έχει θεωρηθεί ως η πιο επικίνδυνη μεγάλη πόλη στα West Midlands και το 2022, το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας ήταν 145 εγκλήματα ανά 1000 άτομα.

Το Μπέρμιγχαμ είναι διαβόητο για τις διαρρήξεις, αλλά και άλλα εγκλήματα, όπως ζημιές και εμπρησμοί, που φτιάχνουν μια πόλη όπου πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Τα πιο κοινά εγκλήματα που φαίνεται να επικρατούν στο Μπέρμιγχαμ περιλαμβάνουν σeξουαλικά αδικήματα και βία.

Το κέντρο της πόλης του Μπέρμιγχαμ λέγεται ότι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στην πόλη, ενώ άλλες περιοχές που πρέπει να είστε προσεκτικοί περιλαμβάνουν το Bordesley Green, το Aston and Newtown και το Acock’s Green.

4. Μονπελιέ, Γαλλία

Photo by KWON JUNHO on Unsplash

Μερικές φορές θεωρείται ως το μικρό αδερφάκι της Μασσαλίας. Το Μονπελιέ είναι μια πόλη που θεωρείται μη ασφαλής και πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις. Βρίσκεται στη νότια Γαλλία, σε μια περιοχή γνωστή για τις όμορφες ακτές και τα παγκοσμίου φήμης κρασιά, ενώ προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά η πόλη έχει μια πιο σκοτεινή πλευρά, την οποία πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες.

Με δείκτη εγκληματικότητας 62,42 και δείκτη ασφάλειας 37,6, είναι σαφές ότι το Μονπελιέ της Γαλλίας είναι ένας προορισμός όπου πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί από ό,τι σε άλλες γαλλικές πόλεις.

Ενώ το Μονπελιέ μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές, ειδικά στις «ωραίες γειτονιές», κρύβει πολλούς κινδύνους. Η πόλη είναι γνωστή για τους πορτοφολάδες και την αστική βία, με την πόλη να αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο προβλήματα με τη διακίνηση ναρκωτικών και το έγκλημα που σχετίζεται με συμμορίες, με το τελευταίο ωστόσο να μην επηρεάζει τις τουριστικές περιοχές.

5. Νάπολη, Ιταλία

Photo by Montse Monmo on Unsplash

Η Νάπολη είναι μια παγκοσμίως γνωστή πόλη για την κουζίνα της, ειδικά για την εφεύρεση της πίτσας που γνωρίζουμε και αγαπάμε. Ωστόσο, είναι επίσης διαβόητη για το έγκλημά, το οποίο πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ήδη.

Η φήμη της πόλης ως επικίνδυνου μέρους έχει διαδοθεί και σήμερα εξακολουθεί να είναι μια πόλη όπου οι τουρίστες πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις. Η πόλη που κάποτε ονομάστηκε πρωτεύουσα των δολοφονιών της Ευρώπης μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη όσο ήταν κάποτε, αλλά το οργανωμένο έγκλημα είναι τεράστιο πρόβλημα σε αυτήν την πόλη και σε άλλα μέρη της Ιταλίας.

Όταν επισκέπτεστε τη Νάπολη, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα συναντήσετε κάποιο περιστατικό, κυρίως εάν παραμείνετε στους καλά φωτισμένους δρόμους των κύριων τουριστικών περιοχών και αποφύγετε να μεταφέρετε τιμαλφή, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κλοπής.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η Νάπολη είναι μια πόλη που έχει σημαντική σχέση με την ιταλική μαφία, επομένως συνιστάται να μην περπατάτε ποτέ μόνοι ή να επισκέπτεστε άγνωστες γειτονιές, ειδικά τη νύχτα.

6. Κατάνια, Ιταλία

Photo by Kristin Snippe on Unsplash

Η Κατάνια, μια πόλη στο νησί της Σικελίας, αναφέρεται συχνά ως η πιο επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης και παρά το γεγονός ότι είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις.

Λόγω των παράνομων δραστηριοτήτων των ισχυρών οικογενειών της μαφίας και του υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας της πόλης, η Κατάνια παραμένει μια πόλη που έχει κερδίσει το παρατσούκλι «η μαύρη πόλη». Φυσικά, πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται αυτήν την πολυσύχναστη πόλη χωρίς προβλήματα, αλλά αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη την άθλια φήμη της.

Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας, τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας δεν έχουν μειωθεί και η πόλη έχει ακόμα μεγάλο πρόβλημα με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Αν και αυτό είναι κάτι που οι τουρίστες μπορεί να μην συναντήσουν, είναι πάντα καλό να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες κάθε πόλης που επισκέπτεστε για να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

7. Λιέγη, Βέλγιο

Photo by Yana Vandeborne on Unsplash

Το Βέλγιο, της μπύρας και της σοκολάτας, μπορεί να μην σας έρχεται στο μυαλό ως επικίνδυνη χώρα, αλλά η πόλη της Λιέγης έχει μια σκοτεινή πλευρά. Ενώ η πόλη είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνιστάται να αποφεύγετε να περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα, ενώ ακόμη και αν μένετε λίγα λεπτά από το κέντρο, συνιστάται να πάρετε ταξί αντί να περπατήσετε. Λοιπόν, γιατί η Λιέγη είναι τόσο «επικίνδυνη»;

Η Λιέγη, σε αντίθεση με ορισμένες από τις άλλες πόλεις, έχει αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας, το οποίο επικεντρώνεται στα εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και την παρενόχληση στο δρόμο. Σε σύγκριση με την πρωτεύουσα, τις Βρυξέλλες, η Λιέγη έχει συνολικά υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας, το οποίο έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Η κλοπή οχημάτων είναι επίσης συχνή, επομένως εάν οδηγείτε στην πόλη, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει τιμαλφή στο αυτοκίνητό σας και ότι το κλειδώσατε το καλά πριν το αφήσετε.

8. Γκρενόμπλ, Γαλλία

Photo by Florian Olivo on Unsplash

Μία εξέχουσα χώρα σε αυτή τη λίστα είναι η Γαλλία και μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης είναι η Γκρενόμπλ, που βρίσκεται στα ανατολικά της Γαλλίας. Η πόλη έχει προβλήματα με ανθρώπους που χρησιμοποιούν ή διακινούν ναρκωτικά, καθώς και εγκλήματα ιδιοκτησίας όπως βανδαλισμοί και κλοπές.

Η Γκρενόμπλ μπορεί να είναι μια ασφαλής πόλη για να επισκεφθούν οι τουρίστες, αλλά υπάρχουν ορισμένες περιοχές που πρέπει να αποφύγετε, όπως το Arlequin, το Villeneuve και το Mistral.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πορτοφολάδες και οι αρπαγές τσαντών είναι συνηθισμένα περιστατικά στις αστικές περιοχές και διαδεδομένα σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις που αναφέρονται εδώ.

Συνιστάται να αποφεύγετε τις εν λόγω γειτονιές τη μέρα και τη νύχτα, να κρατάτε τα τιμαλφή σας μακριά και να προσπαθείτε να παραμένετε σε καλά φωτισμένα και πολυσύχναστα σημεία της πόλης για να αποφύγετε τυχόν επεισόδια. Συνολικά, η Γκρενόμπλ βλέπει μια πτώση σε συγκεκριμένα ποσοστά εγκληματικότητας, όπως οι διαρρήξεις σπιτιών, ωστόσο άλλα ποσοστά εγκληματικότητας εξακολουθούν να αυξάνονται.

9. Παρίσι, Γαλλία

Photo by Léonard Cotte on Unsplash

Το Παρίσι μπορεί να είναι μια πόλη που απεικονίζει τον ιδανικό προορισμό για ρομαντικές διακοπές, ωστόσο η πόλη έχει ορισμένες περιοχές που πρέπει να αποφεύγονται. Το Παρίσι άλλωστε είναι μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης.

Πέρα από τον Πύργο του Άιφελ και τα γραφικά ζαχαροπλαστεία, το Παρίσι αντιμετωπίζει ένα αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ενώ οι τουρίστες συρρέουν σε αυτήν την παγκοσμίου φήμης πόλη για να απολαύσουν την ατμόσφαιρα και τις εμβληματικές γωνιές της, οι ντόπιοι αρχίζουν να αισθάνονται την ανασφάλεια της πόλης, ενώ όλο και περισσότερες περιοχές γίνονται πιο επικίνδυνες.

Εάν επισκέπτεστε ή σχεδιάζετε να μετακομίσετε εκεί, αξίζει να σημειώσετε ότι οι πιο επικίνδυνες περιοχές του Παρισιού είναι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Gare de l'Est και Gare du Nord τη νύχτα, η κεντρική συνοικία Pigalle με τα κόκκινα φανάρια τη νύχτα, καθώς και Stalingrad και Chateau Rouge.

Σε γενικές γραμμές, το Παρίσι έχει πολλές ασφαλείς περιοχές για επίσκεψη, αλλά το 18ο και 19ο «διαμέρισμα» είναι εκείνα που πρέπει να γνωρίζετε. Για την ασφάλεια των επισκεπτών, η Αστυνομία του Παρισιού διαθέτει ένα φυλλάδιο ασφαλείας με συμβουλές για την επίσκεψη στην πόλη.

10. Μάλμε, Σουηδία

Photo by Elisa Schmidt on Unsplash

Σε σύγκριση με άλλες πόλεις των σκανδιναβικών χωρών, το Μάλμε θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις για διάφορους λόγους. Η πόλη μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη όσο άλλες στη λίστα μας, αλλά τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι εξίσου υψηλά και θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις όταν επισκέπτεστε αυτήν τη σουηδική πόλη.

Η ασφάλεια μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, ανάλογα με το από πού προέρχεστε, και αν συγκρίνετε το Μάλμε με τις ΗΠΑ ή τη Βραζιλία, για παράδειγμα, θεωρείται ασφαλές. Ωστόσο, στην Ευρώπη, το Μάλμε θεωρείται επικίνδυνη πόλη.

Λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζετε; Σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές επικρατούν οι πορτοφολάδες. Αντίθετα, θα πρέπει να αποφεύγονται απομακρυσμένες περιοχές και να αποφεύγεται το περπάτημα το βράδυ σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης.

Η περιοχή του Rosengard είναι μια περιοχή που καλύτερα να αποφύγετε, καθώς είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της πόλης, και υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με τις συμμορίες ναρκωτικών.

+1. Αθήνα, Ελλάδα

Photo by Nick Night on Unsplash

Συμπεριλάβαμε την Αθήνα σε αυτή τη λίστα, γιατί πολύ απλά βρίσκεται στην 11η θέση των πιο επικίνδυνων πόλεων της Ευρώπης.

Ενώ η πρωτεύουσα της χώρας μας είναι γνωστή για τα απίστευτα αρχαιοελληνικά μνημεία της, είναι επίσης διαβόητη για ορισμένες επικίνδυνες ζώνες, γεγονός που την καθιστά μια όχι και τόσο ασφαλή πόλη για επίσκεψη.

Όσον αφορά την ασφάλεια στην Αθήνα, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συνιστάται η νυχτερινή βόλτα σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στην Ομόνοια και τα Πατήσια και σε ορισμένα σημεία του Μοναστηρακίου, της Ερμού, του Ψυρρή και της Πλατείας Συντάγματος.

Η Αθήνα είναι γνωστή για τα ιστορικά της αξιοθέατα και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή, αλλά προσπαθήστε να μην περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα αν αποφασίσετε να βγείτε έξω το βράδυ.

Ενώ σοβαρά εγκλήματα όπως αυτά με όπλα είναι σποραδικά στην Αθήνα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για μικροεγκλήματα όπως κλοπές ποροτφολιών και αρπαγές τσαντών, που μπορεί να συμβούν σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές, τόσο από ενήλικες όσο και από παιδιά.

Ορισμένες κακές περιοχές που αναφέραμε θεωρούνται επικίνδυνες, καθώς συχνάζουν έμποροι ναρκωτικών και κλέφτες, επομένως να μείνετε πάντα σε ομάδες και να αποφεύγετε αυτές τις περιοχές τη νύχτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα θεωρία του Χάρβαρντ για το πως ξεκίνησε η ζωή

Νέα Εποχή 08.09.2024
Τι μπορεί να σημαίνει η νέα θεωρία

Yπάρχουν ακόμα video club στην Ελλάδα; Κι όμως ναι


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 08.09.2024
Υπάρχουν ακόμα θαρραλέοι που κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους; Yπάρχουν ακόμα ρομαντικοί που προτιμούν τα DVD από τον ψηφιακό κόσμο;

Γιατί το να δουλεύεις στη Disney δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο νομίζουμε

Stories 08.09.2024
Αρκετές ενώσεις εργαζομένων έχουν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες και τις αμοιβές, ζητώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 08.09.2024
Σίγουρα δεν το ξέρετε

Τα φθηνά και απάνθρωπα νεκροταφεία πλοίων του Μπαγκλαντές

Stories 08.09.2024
Η ανθρώπινη εκμετάλλευση για φθηνά εργατικά χέρια δεν λέει να σταματήσει

10 φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ιστορίας

Ιστορικά 08.09.2024
Φωτογραφίες που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν

Ήξερες ότι στην έρημο «φυτρώνουν» τριαντάφυλλα;

Περιβάλλον 08.09.2024
Τα «τριαντάφυλλα της ερήμου» είναι ένα πανέμορφο φυσικό φαινόμενο

Σουηδία: H ιστορία της βασίλισσας των σκουπιδιών που δικάζεται στη μεγαλύτερη υπόθεση περιβαλλοντικού εγκλήματος

Περιβάλλον 08.09.2024
Ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων

Οι ευρωπαϊκές χώρες με τα χειρότερα εκπαιδευτικά συστήματα

Νέα Εποχή Χτες
Η ποιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη ποικίλλει σημαντικά ανάμεσα στις διάφορες χώρες, με μερικές από αυτές να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Χτες
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο