E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αστρολογικές Προβλέψεις 1‑7 Οκτωβρίου

Γράφει ο Γιώργος Σαλαμάς

Δημοσίευση 1/10/2012 | 00:00

Αστρολογικές Προβλέψεις 1‑7 Οκτωβρίου

Κριός
Τι ωραία, μετά τα πακέτα που έφαγες την προηγούμενη βδομάδα με την πανσέληνο στο ζώδιό σου, έρχεται μια βδομάδα με πολύ ενδιαφέρον και θετικές αλλαγές. Το σημαντικότερο όλων, από το οποίο ξεκινάμε κιόλας, είναι η αποχώρηση του Κρόνου από τον έβδομο οίκο σου, στις 6. Ακόμη δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει αυτό, γιατί έχεις πάθει μια ανοσία με τις πιέσεις και τις δυσκολίες στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Σύντομα θα νιώσεις πραγματική ανακούφιση όμως, μια σκιά να φεύγει από την επαφή σου με τους άλλους ανθρώπους. Δεν είναι πια «οι άλλοι, οι απαιτήσεις τους κι εσύ». Θα αρχίσει να υπάρχει περισσότερη σύμπνοια και αλληλοκατανόηση. Το πέρασμά του στον όγδοο οίκο σου είναι πολύ πιο ανώδυνο και η παρουσία του εκεί θα σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι σωστά τις οικονομικές σου σχέσεις.

Ταύρος
Η εβδομάδα έχει πολλές αλλαγές, και σημαντικές. Τελειώνουμε σιγά σιγά με την επιρροή της pain-in-the-ass πανσελήνου που πραγματοποιήθηκε στις 30 και αρχίζουν τα καλά. Η Αφροδίτη, που είναι και κυβερνήτης σου, θα βρίσκεται για σχεδόν όλο το μήνα στον πιο ερωτικό σου οίκο και από εκεί θα φέρει έρωτες, πάθη, τρέλες, δημιουργικότητα, εγκυμοσύνες κ.λπ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη νιώσεις τη διαφορά, κάπως το κλίμα να γίνεται πιο ανάλαφρο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Κρόνος, έπειτα από δύο χρόνια, μετακινείται στις 6 και πάει στο Σκορπιό, ακριβώς απέναντί σου δηλαδή. Από τη μία μεριά η καθημερινότητά σου γίνεται πιο απλή και πολλά προβλήματα στα επαγγελματικά εξουδετερώνονται, βρίσκεις και δουλειά αν δεν έχεις, από την άλλη όμως αρχίζεις να ασχολείσαι με τις σχέσεις σου. Τι ακριβώς θέλεις από αυτές, πόσο κοντά μπορείς να έρθεις, ποιοι άνθρωποι πραγματικά σου κάνουν, όλα αυτά, αρχίζουν να πηγαινοέρχονται στο μυαλό σου. Και είναι μόνο η αρχή.

Δίδυμοι
Τα καλά νέα είναι πολλά αυτή τη βδομάδα, το σημαντικότερο είναι ότι στις 6 ο Κρόνος αποχωρεί επιτέλους από την ερωτική σου ζωή, από τον πέμπτο οίκο σου δηλαδή στον οποίο βρισκόταν τα προηγούμενα δύο χρόνια και σου έπινε το αίμα, χαλούσε τη διάθεσή σου, σε έκανε να βλέπεις υπερβολικά σοβαρά τον έρωτα και γκρέμιζε τις σχέσεις που δεν είχαν μέλλον πριν προλάβεις να το πάρεις χαμπάρι. Η κατάσταση βελτιώνεται πολύ, ενώ από εδώ και πέρα θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με τη διατροφή και την υγεία σου. Επίσης, επειδή παίζει να πήζεις κάποιες φορές στις υποχρεώσεις, αν δεν βρεις ένα νέο μοντέλο οργάνωσης της καθημερινότητάς σου, πιο αποδοτικό, την έκατσες. Θα έχεις και καλά επαγγελματικά νέα γύρω στις 6, καιρός δεν ήταν; Την ίδια μέρα ο ¶ρης θα περάσει ακριβώς απέναντί σου και θα φέρει ίσως κάποια νέα συνεργασία ή σχέση.

Καρκίνος
Ο Κρόνος τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργούσε πιέσεις, εντάσεις και κάποιες φορές προβλήματα στον τομέα κατοικία και οικογένεια, ίσως αναγκάστηκες να μετακομίσεις, ή να φέρεις σε ισορροπία κάποιες οικογενειακές σχέσεις. ΠαρΆ όλα αυτά, έμαθες πολλά και νιώθεις περισσότερο ισορροπημένος. Από τις 6 θα βρίσκεται στον πέμπτο οίκο σου που αφορά την ερωτική σου ζωή και τη δημιουργικότητα. Από αυτό το σημείο θα σε κάνει να εξετάσεις αυτά που πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι από μια ερωτική σχέση και θα σου δείξει τον δρόμο για να τα κατακτήσεις. Κάποιες φορές μπορεί ο δρόμος να είναι ΑΛΛΟΣ από αυτόν που νομίζεις. Η θέση του αυτή πάντως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα σε φέρει πιο κοντά στα δικά σου συναισθήματα. Η Αφροδίτη σχεδόν όλο το μήνα θα βρίσκεται στον τομέα των συμφωνιών, της επικοινωνίας και των γνωριμιών. Μέσα σε αυτές παίζει και μια ερωτική γνωριμία αν είσαι αδέσμευτος.

Λέων
Μπορεί η Αφροδίτη να φεύγει από το ζώδιό σου, αλλά η λάμψη σου είναι σίγουρο ότι θα μείνει στη θέση της. Εκτός από αυτό, δεν σε χαλάει καθόλου, μα καθόλου, το ότι το πέρασμά της στην Παρθένο θα επηρεάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα οικονομικά σου σχεδόν ολόκληρο τον μήνα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Κρόνος αφήνει τον οίκο των συμφωνιών και της επικοινωνίας (έπειτα από δύο χρόνια) και μετακομίζει στις 6 στον τέταρτο οίκο σου. Στα επόμενα δύο χρόνια θα ανακαλύψεις κατά κάποιο τρόπο το περιβάλλον που θεωρείς «σπίτι» σου, μπορεί να ανακαλύψεις και τις ρίζες σου και ίσως κάποιες φορές να νιώσεις και πίεση από οικογενειακά πρόσωπα. Η διπλωματία είναι μια από τις καλύτερες λύσεις προς στιγμήν. Επίσης, ο ¶ρης από τις 6 σου δίνει απίστευτη ενέργεια και όρεξη να ζήσεις, να δημιουργήσεις και να ερωτευθείς. Μην τη χάσεις την ευκαιρία.

Παρθένος
Και ξαφνικά από τις 2 του μήνα μοιάζει σαν να έχεις προσθέσει στο άρωμά σου αυτές τις συνθετικές φερομόνες που κυκλοφορούν και λένε ότι μαγνητίζουν το φύλο που σε ενδιαφέρει. Γίνεσαι ανάρπαστος-η, και μάλλον αυτό δεν είναι τεχνητό, είναι η Αφροδίτη που από τις 2 βρίσκεται στο ζώδιό σου και έχει αρχίσει να ξυπνάει τα πιο αισθησιακά στοιχεία του εαυτού σου. Είναι ένας μήνας κατά τον οποίο μπορείς να ζήσεις ανάλαφρες και ερωτικές στιγμές. Και ίσως να αφήσεις και λίγο τις υποχρεώσεις στην άκρη, έτσι κι αλλιώς με τον ανάδρομο Δία από τις 4 δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Πρέπει όμως στις 5 να κάνεις πάρτι. Ο λόγος είναι ότι ο Κρόνος, που πριν από 4 χρόνια άρχισε να σε πιέζει αβάσταχτα και τα τελευταία δύο χρόνια πίεζε συγκεκριμένα τα οικονομικά σου, επιτέλους σε αφήνει στην ησυχία σου για να περάσει στις 6 στον Σκορπιό. Αξίζει να το γιορτάσεις, ειλικρινά.

Ζυγός
Η μέρα που περιμένεις εδώ και δύο χρόνια, έφτασε. Στις 6 Οκτωβρίου ο Κρόνος, ο οποίος βρισκόταν όλο αυτόν τον καιρό στο ζώδιό σου και σου άλλαξε τα φώτα κάποιες φορές, σε εγκαταλείπει, και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα σου λείψει καθόλου. Δεν είναι ότι δεν έμαθες πράγματα και ότι δεν είσαι άλλος άνθρωπος πλέον (για θυμήσου τον εαυτό σου και τη ζωή σου δύο χρόνια πριν). Απλώς, η όλη διαδικασία κάποιες φορές ήταν πιεστική, αποστερητική και μοναχική, και αυτό επειδή ο Κρόνος είναι που είναι από μόνος του, άμα δεν είναι και συμβατός με το ζώδιο στο οποίο εγκαθίσταται, άστα να πάνε. Σταδιακά θα αρχίσεις να νιώθεις την απελευθέρωση, και όταν στο τέλος του μήνα περάσει και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου θα ανταμειφθείς αδρά για τις δυσκολίες που έζησες. Τα επόμενα δύο χρόνια ο Κρόνος θα βρίσκεται στα οικονομικά σου, σε ένα πολύ καλύτερο σημείο και για τον ίδιο, στον Σκορπιό δηλαδή. Θα πρέπει να είσαι προγραμματισμένος, αλλά και κάποιες φορές να στύβεις το κεφάλι σου για να βρίσκεις λύσεις και νέα έσοδα, αλλά και να είσαι περισσότερο διεκδικητικός σε αυτόν τον τομέα. Ο Κρόνος θα φέρει και χρήματα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να ξέρεις να τα κρατήσεις.

Σκορπιός
Το νέο φυσικά που σε αφορά περισσότερο είναι ότι ο Κρόνος εγκαταλείπει τον πιο ψυχολογικό και σκοτεινό οίκο σου (τον δωδέκατο) και εγκαθίσταται από τις 6 στο ζώδιό σου. Τα τελευταία δύο χρόνια πιθανότατα βρέθηκες αρκετές φορές απομονωμένος ή έχοντας μια αίσθηση αποστασιοποίησης ή νιώθοντας ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις εντελώς μόνος σου. Η αποχώρηση του Κρόνου από το Ζυγό σε φέρνει πιο κοντά στον υπόλοιπο κόσμο και είναι σίγουρο ότι θα νιώσεις περισσότερο ισορροπημένος ψυχολογικά και πιο δυνατός. Βέβαια, θα αναρωτηθείς τι είναι αυτό που θα συμβεί τώρα που θα βρίσκεται στο δικό σου ζώδιο. Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να ξέρεις ότι ο Κρόνος και ο Σκορπιός είναι δύο έννοιες συμβατές – ταιριάζουν. Ο Κρόνος νιώθει άνετα στο ζώδιό σου (σε αντίθεση με το Ζυγό), νιώθει ότι τον καταλαβαίνεις, ενώ πολλές από τις απαιτήσεις του που για τους άλλους είναι βάσανο, για σένα είναι παιχνιδάκι. Για παράδειγμα: Συνέπεια (το 'χεις), σταθερότητα (το 'χεις), αντοχή (το 'χεις), μέθοδο (το 'χεις), στρατιωτική πειθαρχία (το 'χεις). Αφού όλα τα 'χεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Τι είναι αυτό που δεν έχεις όμως, ενδεχομένως; Ευελιξία, επιείκεια, συγχώρεση. Ε, τότε να περιμένεις σε αυτούς τους τομείς κάποια στιγμή να εξεταστείς.

Τοξότης
Από τις 2 η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον δέκατο οίκο σου, όπου θα σε βοηθήσει να κάνεις μια επανεκκίνηση στα επαγγελματικά σου. Μέσα σε αυτόν τον μήνα θα έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις δουλειά, να προωθήσεις τη δουλειά σου και να αναζητήσεις νέους πελάτες ή συνεργάτες. Το ενδιαφέρον γεγονός της βδομάδας είναι ότι ο Κρόνος από τις 6 θα εγκαταλείψει τον Ζυγό για να περάσει στον Σκορπιό. Το σίγουρο είναι ότι η πραγματοποίηση των επιθυμιών και των αναγκών σου δεν θα μπλοκάρεται και δεν θα αναγκάζεσαι να απομονώνεσαι και μερικές φορές να νιώθεις αναγκαστικά «εκτός». Το πέρασμά του στον Σκορπιό είναι πολύ πιο βολικό, αλλά θα πρέπει να λύσεις τα ψυχολογικά σου θέματα, τα οποία θα έρχονται στην επιφάνεια περιστασιακά, μέχρι να λυθούν. Από τις 6 ο ¶ρης στο ζώδιό σου θα σου δώσει απίστευτη ενέργεια, σεξαπίλ και όρεξη για δράση, όχι μόνο στα γκομενικά φυσικά, αλλά και στα επαγγελματικά. Είσαι έτοιμος να κυνηγήσεις αυτό που θέλεις. (Είσαι;)

Αιγόκερως
Το πέρασμα της Αφροδίτης στις 2 στον οίκο των στόχων, της εκπαίδευσης και των διευρυμένων οριζόντων είναι πολύ αισιόδοξο, αφού θα αποτελέσει και την κινητήριο δύναμη για να κυνηγήσεις τις επιθυμίες σου (ειδικά έπειτα από έναν δύσκολο Σεπτέμβριο, με την πανσέληνο στον Κριό την τελευταία του μέρα που έφερε αδιέξοδα). Το ενδιαφέρον όμως της βδομάδας είναι το εξής: Εδώ και δύο χρόνια πιέζεσαι και ταλαιπωρείσαι σε επαγγελματικό επίπεδο, λόγω της παρουσίας του Κρόνου στο Ζυγό. Από τις 6 απελευθερώνεσαι από τον Κρόνο και οι ισορροπίες επανέρχονται. Μπορείς να χαμογελάσεις και να περιμένεις κάτι καλύτερο στην επαγγελματική σου ζωή και μπορείς να διεκδικείς, χωρίς να υφίστασαι τη μία ματαίωση μετά την άλλη. Στον Σκορπιό ο Κρόνος θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση και από εκεί θα εξετάσει τη σχέση σου με ομάδες, φίλους, ενώ θα σε φέρει πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες σου.

Υδροχόος
Η αποχώρηση του Κρόνου από το Ζυγό στις 6 είναι το γεγονός του μήνα και σημαίνει πολλά για όλους, όπως και για σένα. Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων που βρισκόταν σε αυτό το σημείο (σε ένα ζώδιο που δεν του ταίριαζε) είναι πιθανό να αναγκαζόσουν κάποιες φορές να εγκαταλείπεις ορισμένους στόχους σου και να έχανες την αισιοδοξία σου. Η αποχώρησή του από τον ένατο οίκο σου είναι σίγουρα λυτρωτική. Το σημαντικότερο σενάριο για τα επόμενα δύο χρόνια με το πέρασμά του στον Σκορπιό είναι ότι θα τα δώσεις όλα στην επαγγελματική σου εξέλιξη. Είναι απαραίτητο να είσαι ρεαλιστής, δίκαιος, μεθοδικός, συνεπής, αν δεν είσαι, θα αναγκαστείς να γίνεις. Και μια και αναφερόμαστε στα επαγγελματικά και στις σταδιακές αλλαγές που θα έρθουν στα επόμενα χρόνια, αξίζει να δεις και κάτι που γίνεται εδώ και τώρα. Το εξαιρετικό τρίγωνο του Ερμής με τον Ποσειδώνα στις 6 μπορεί να φέρει μια επαγγελματική και οικονομική επιβράβευση. Και όσον αφορά τα ερωτικά σου, φαίνεται ότι έχει να πέσει αρκετή σκέψη και ψάξιμο με τον ανάδρομο Δία από τις 5.

Ιχθύες
Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Στις 2 η Αφροδίτη περνάει ακριβώς απέναντί σου για να ευνοήσει τις σχέσεις σου με τους άλλους, να σε συντροφεύσει, αν αυτό είναι ένα από τα θέματα που σε απασχολούν αυτή τη στιγμή, γενικότερα για να φέρει ακόμη περισσότερο συναίσθημα και εγγύτητα στις σχέσεις σου και ενδεχομένως και κάποιες προτάσεις για νέες συνεργασίες. Στις 4 ο Δίας θα γυρίσει ανάδρομος για να επανεξετάσεις θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια. Στις 6 ο Κρόνος θα εγκαταλείψει έπειτα από δύο χρόνια τον όγδοο οίκο σου. Ένα σημείο που αφορά τα οικονομικά, τις τράπεζες, τα χρέη και το σεξ, (ναι), οτιδήποτε μοιραζόμαστε με άλλους κατ' επέκταση. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ειδικά σε θέματα οικονομικών και συνεργασιών ταλαιπωρήθηκες και πιέστηκες. Στον ένατο οίκο σου πλέον θα πρέπει να προσέχεις οι στόχοι σου να είναι ρεαλιστικοί και να δίνεσαι σε αυτούς ολοκληρωτικά. Στις 6, επίσης, ο Ερμή και ο Ποσειδώνας σχηματίζουν μια αισιόδοξη όψη που μπορεί να σε φέρει κοντά σε έναν στόχο σου, ή να φέρει μια ακαδημαϊκή επιτυχία ή ένα ταξίδι, και στις 6, πάλι, ο ¶ρης θα περάσει στον Τοξότη για να δίνει ενέργεια να διαπρέψεις στα επαγγελματικά.

Φωτογραφία tzilas_com@instagram

Περισσότερες αστρολογικές προβλέψεις 
από τον Γιώργο Σαλαμά στο StarWalk.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα 22/10: Θέστε σαν προτεραιότητα τον εαυτό σας

Ζώδια Ημέρας 22.10.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ζώδια Εβδομάδας: Μη χάνεις χρόνο σε άσκοπες συναναστροφές και επικεντρώσου στην ουσία

Ζώδια Εβδομάδας Χτες
Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

Τα ζώδια σήμερα 21/10: Μην αφήνετε την αναποφασιστικότητα σας να σας καθυστερήσει

Ζώδια Ημέρας Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα 20/10: Mην αφήσετε να σας επηρεάσουν τα άτομα του περιβάλλοντός σας

Ζώδια Ημέρας Προχτές
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα 19/10: Μην διστάσετε να εκφραστείτε

Ζώδια Ημέρας 19.10.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα 18/10: Δεν χρειάζεται να πιέζεστε

Ζώδια Ημέρας 18.10.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα πιο κακόβουλα ζώδια

Αστρα: Θέματα & Κουίζ 17.10.2024
Τα ζώδια που τους αρέσουν οι «κακιούλες» και οι «σποντίτσες»

Τα ζώδια σήμερα 17/10: Να είστε ανοιχτοί σε προκλήσεις και ευκαιρίες

Ζώδια Ημέρας 17.10.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα 16/10: Μάθετε να λέτε και κανένα όχι

Ζώδια Ημέρας 16.10.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια που είναι τα πιο σπάταλα του ζωδιακού κύκλου

Αστρα: Θέματα & Κουίζ 15.10.2024
Δώστους ψώνια και πάρτους την ψυχή

Τα ζώδια σήμερα 15/10: Ανοιχτείτε χωρίς φόβο στους άλλους

Ζώδια Ημέρας 15.10.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ζώδια Εβδομάδας: Νέοι στόχοι, στιγμές αισιοδοξίας και το τηλεφώνημα που περίμενες καιρό

Ζώδια Εβδομάδας 14.10.2024
Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!