Μετά από 20 χρόνια στην συγκεκριμένη δουλειά, ο ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη του Χαλ, Μπράιαν Μπρούμ, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την δουλειά του ως σχολικός τροχονόμος, επειδή συνήθιζε να κάνει «high five» με τα παιδιά (αυτό που εμείς στην Ελλάδα λέμε «κόλλα το» ή «κόλλα πέντε»).
Στα 77 του και αφού συνοδεύει με ασφάλεια τα παιδιά στον δρόμο για δυο δεκαετίες, το συμβούλιο ύστερα από συνεδρίασή του, του είπε να σταματήσει να το κάνει επειδή «θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αποπλάνηση». Έτσι αποφάσισε να παραιτηθεί.
Ο 77χρονος που απολαμβάνει τον σεβασμό και την αγάπη όλων, είπε πώς δεν μπορεί να εργάζεται σε έναν κόσμο που θα πρέπει συνεχώς να προσέχει κάθε του λέξη και κάθε του αυθόρμητη συμπεριφορά.
Η τοπική κοινωνία, όταν έμαθε τι ακριβώς έγινε, έδωσε το παρόν στην τελευταία μέρα του Μπράιαν, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή της, με δώρα και αγκαλιές. Οι μαθητές τον παρακαλούσαν συνεχώς να μην αφήσει το πόστο του.
Η σύσταση από το συμβούλιο ήρθε μετά από μεμονωμένες καταγγελίας για το «high five» με μαθητές. «Έκανα ‘high five’ με τα παιδιά μέχρι που μου είπαν ότι μπορεί να θεωρηθεί ως αποπλάνηση», δήλωσε στην Mirror. «Πριν δυο ή τρεις μήνες το ίδιο έκανε και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ με μαθητές και ίσως έπρεπε να στείλω τις φωτογραφίες της στο συμβούλιο. Αισθάνθηκα λύπη και σκέφτηκα πώς αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στον κόσμο, τότε δεν θέλω να είμαι μέρος του».
Ωστόσο καμία καταγγελία δεν επιβεβαιώθηκε. Πάντως το συμβούλιο υποστήριξε πως έλαβε αρκετές διαμαρτυρίες γονέων, όσον αφορά στην συμπεριφορά του Μπρούμ. «Αυτή η πολιτική ορθότητα συντηρείται από μια μειοψηφία» λέει ο 77χρονος Μπράιαν. «Τις τελευταίες δυο ημέρες, η πλειοψηφία μου απέδειξε οτι δεν την θέλει», συνέχισε, εμφανώς ενοχλημένος αλλά και ευγνώμων για την υποστήριξη και την ευγένεια που του έδειξαν οι περισσότεροι την τελευταία εβδομάδα.
Η τελευταία του ημέρα στην δουλειά πρέπει να ήταν η καλύτερη της ζωής του. «Είναι θαυμάσιο και αισθάνομαι τόσο ταπεινός, που οι άνθρωποι έχουν καλή γνώμη για μένα», είπε απολαμβάνοντας για τελευταία φορά την αγάπη των παιδιών, σε μια εποχή που η πολιτική ορθότητα έχει μάλλον «τρελαθεί»...