Μια πανεύκολη, πεντανόστιμη συνταγή με μόλις πέντε υλικά και 15 λεπτά προετoιμασίας κι εκτέλεσης.
Υλικά
Για τη βάση:
115 γρ. (μισή κούπα) λιωμένο Βούτυρο
1 κούπα θρυματισμένα Μπισκότα τύπου Digestive
1 κούπα Ζάχαρη Άχνη
3/4 της κούπας Φυστικοβούτυρο
Για την επικάλυψη:
1 κούπα κουβερτούρα σοκολάτας σε κομμάτια
2 κ.σ. Φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή καλύψτε το με χαρτί ψησίματος.
2. Χτυπήστε το μπισκότο στο μούλτι.
3. Ανακτέψτε τα όλα τα υλικά για τη βάση μαζί με το μπισκότο που θρυματίσατε. Στρώστε το μίγμα στο ταψί και πιέστε για να φτιάξετε τη βάση σας.
4. Λιώστε τα υλικά για την επικάλυψη σε μπεν μαρί ή εναλλακτικά για ένα λεπτο στο φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε πάνω στη βάση φτιάχνοντας το σοκολατένιο στρώμα. Κρυώστε το για μια ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει. Στη συνέχεια διατηρήστε το σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημειώσεις
Αν δεν έχετε μούλτι ή food processor, μπορείτε να τυλίξετε τα μπισκότα σε μια καθαρή πετσέτα και να τα χτυπήσετε με ένα μικρό κατσαρολάκι. Αρκετά θεραπευτικό για τα νεύρα!
Κόψτε τις μπάρες σε τετράγωνα κομμάτια και διατηρήστε τα ολόφρεσκα σε αεροστεγές μπολ ή βαζάκι, ακόμη και για πέντες ημέρες.