Το αυγό είναι για πολλούς ο βασιλιάς του πρωινού γεύματος! Μας παρέχει σημαντικές ποσότητες πολλών βιταμινών και μετάλλων, ενώ η υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να μας κρατήσουν χορτάτους για αρκετές ώρες.
Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να φτιάξετε ένα αυγό. Όμως, ακόμη και ο απλούστερος όπως το βράσιμο, έχει τα σημεία κλειδιά που θα σας κάνουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τα αυγά θα πρέπει να έχουν μείνει εκτός ψυγείου για τουλάχιστον μισή ώρα προτού τα ρίξετε στο βραστό νερό. Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας θα τα κάνει να ραγίσουν γι' αυτό και βουτήξτε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα στο νερό, αφαιρέστε για λίγο κι αφού το... βαφτίσετε 1-2 φορές αφήστε το μέσα να βράσει.
Από εκείνο το σημείο ξεκινάτε να μετράτε το χρόνο!
Τα βραστά αυγά είναι έτοιμα, ανάλογα με το πώς τα θέλουμε. Σφιχτά, μελάτα κτλ.
Αυτός είναι ένας οδηγός βρασμού από τον Jamie Oliver που θα σας βοηθήσει: