E-Daily

Το καλύτερο σάντουιτς BLT που θα φάτε ποτέ

Φτιάξτε μόνοι σας την εναλλακτική εκδοχή που θα σας ενθουσιάσει!

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

10/3/2018 | 00:05

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ3 πανεύκολα ντρέσινγκ που θα απογειώσουν τις σαλάτες σας 3/3/2018

Βαρεθήκατε το κλασσικό σάντουτις BLT (Bacon, Lettuce, Tomato); Έχουμε την εναλλακτική συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε ξανά ένα από τα πιο απλά και νόστιμα σάντουιτς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 4 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 11 λεπτά
15 λεπτά συνολικά!

Υλικά

1 αβοκάντο
1 ντομάτα
2 φέτες ψωμί Ολικής Άλεσης ή Πολύσπορο
1 αυγό
1/2 της κούπας σπανάκι
2 φέτες μπέϊκον
1/4 της κούπας μαγιονέζα
1/2 κ.γ. Sriracha σως (καυτερή σάλτσα από την Ταϊλάνδη που μπορείτε να βρείτε σε καλά παντοπωλεία και ντελικατέσεν)


Εκτέλεση

1. Τηγανίστε τις φέτες μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανές. Βάλτε τις φέτες ψωμί στην φρυγανιέρα, την τοστιέρα ή σε ένα τηγάνι αν δεν διαθέτε κάτι από τα δυο.

2.

Όσο γίνεται το μπέικον, πάρτε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε την Sriracha με τη μαγιονέζα. Αφήστε στην άκρη για αργότερα.

3. Κόψτε 2-3 λεπτές φέτες από τη ντομάτα και το αβοκάντο. Μπορείτε επίσης να βγάλετε την ψίχα από το αβοκάντο με ένα κουταλάκι.

4. Αφού έχει κάψει λίγο το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε το αυγό. Κλείστε το μάτι, σκεπάστε και σε 3 λεπτά το πολύ, το αυγό θα είναι έτοιμο κι ελαφρώς μελάτο.

5. Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο ψωμάκι και ρίξτε αλατοπίπερο σύμφωνα με τα γούστα σας. Αν δεν είστε συνηθισμένοι στα καυτερά μην το παρακάνετε με την πικάντικη μαγιονέζα.

Δεν είναι το συνηθισμένο BLT, είναι ελαφρώς καλύτερο!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρία μεγάλα λάθη που όλοι κάνουμε με τα εσώρουχα

Body+Mind 17.03.2025
Προσπαθήστε να το αποφύγετε

Η Ελένη Πετρουλάκη απογείωσε την εμφάνισή της με ένα απλό κόκκινο σακάκι ‑ Δες πώς το συνδύασε!

Style 17.03.2025
Η Ελένη Πετρουλάκη εκτός από κορυφαία επαγγελματίας στο χώρο της γυμναστικής, είναι και μία πολύ στυλάτη γυναίκα

Επιστρέφει ο «βήχας των 100 ημερών», η νόσος που δεν έφυγε

Body+Mind 17.03.2025
Η επανεμφάνιση του κοκκύτη και η απειλή των πολυανθεκτικών μικροβίων

Πώς μια βιαστική κίνηση στην κουζίνα «έψησε» ένα από τα πιο διάσημα σνακ

Food 17.03.2025
Tα νάτσος έχουν εξελιχθεί σε ένα γαστρονομικό φαινόμενο

Εγκεφαλικό: Τα 6 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Body+Mind Χτες
Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν διακόπτεται η ροή αίματος σε μέρος του εγκεφάλου, προκαλώντας σοβαρές βλάβες ή ακόμα και θάνατο.

Τα πιο ξεχωριστά αρώματα με νότες τριαντάφυλλου

Body+Mind Χτες
Αν σου αρέσουν τα τριαντάφυλλα, θα τα λατρέψεις αυτά τα αρώματα!

6+1 προτάσεις εστιατορίων δίπλα στη θάλασσα για να φας το μεσημέρι της Κυριακής με την οικογένειά σου

Eat + Drink Χτες
Καλό φαγητό και θέα θάλασσα για να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου!

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη σωστή μεταφύτευση των φυτών σου

Σπίτι Χτες
Μάθε όλα τα μυστικά για να έχεις πάντα υπέροχα φυτά!

Πώς θα αναγνωρίσεις ένα νάρκισσο

Σχέσεις Χτες
Μήπως έχεις σχέση με έναν τέτοιο;

Clogs: Πώς να φορέσεις σωστά τα παπούτσια που πρωταγωνιστούν φέτος την άνοιξη

Style Προχτές
Η νέα μόδα που συνδυάζει άνεση και κομψότητα για την άνοιξη του 2025