E-Daily

Βράδυ Σαββάτου στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Ο καιρός γλύκανε(;) και είναι ώρα για τσάρκες

24/3/2018 | 00:10

Όταν έρχεται η άνοιξη, μπαίνεις στον αυτόματο πιλότο. Τον αφήνεις για περίπου τρεις μήνες και αργότερα ξαναπαίρνεις το τιμόνι για την «off road» διαδρομή του καλοκαιριού. Μέχρι τότε όμως, ο καιρός καλυτερεύει σταδιακά, τα πολλά ρούχα μπαίνουν σιγά σιγά στην ντουλάπα και μπορείς ουσιαστικά να απολαύσεις την δροσιά που αποπνέει το όμορφο ανοιξιάτικο μεσογειακό κλίμα.

Ειδικά για την Αθήνα, η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτερες εποχές. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα στην πρωτεύουσα το καλοκαίρι, ενώ δείχνει πάντα ημιτελής η προσπάθεια της να προετοιμαστεί για τον χειμώνα, Μάλλον, επειδή δεν εργάστηκε αρκετά το προηγούμενο καλοκαίρι...

Ο κόσμος αρχίζει και βγαίνει έξω, οι αυλές και οι ταράτσες ετοιμάζονται και οι τσάρκες είναι ό, τι καλύτερο, αφού πλέον είναι η εποχή τους. Τα Σάββατα, σκέφτεσαι πολλές φορές αυτό που δεν σκέφτεσαι την υπόλοιπη εβδομάδα. Ό, τι δηλαδή είσαι λίγο τυχερός που ζεις στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Ναι, συνήθως σκεφτόμαστε το αντίθετο. Αλλά όταν έρθει το Σάββατο, το ξεχνάμε. Ειδικά την άνοιξη.

Μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με έναν καφέ στο Ζάππειο ή στην Πλάκα, σουλατσάροντας σε μέρη όπου η αστική δόμηση της πόλης, δεν έχει ακουμπήσει πολύ. Λογικά θα πρέπει να πάρεις και καμιά ζακέτα μαζί σου, γιατί οι αέρηδες, είναι όνομα και πράγμα. Μετά θα χρειαστείς καύσιμα. Μεσημεριανό με τσιπουράκι ή κρασί χύμα, στου Ψυρρή ή στη «Φορμάικα» στο Μοναστηράκι (ακούγωντας Τζάζ). Ο μεσογειακό μεζές είναι το καλύτερο καύσιμο για να συνεχίσεις την έξοδό σου.

Φορμάικα

Μην πιείς πολύ γιατί έπεται συνέχεια. Όχι πολύ μακριά από το γκάζι και τον σταθμό του μετρό, στα όμορφα Πετράλωνα, είναι μια αυλή που θα ε κερδίσει αμέσως. Είναι το Upupa Epops, που θα σε μεταφέρει στην Αθήνα μιας άλλης εποχής. Πιο ρομαντική και πιο φιλόξενη. Καφές δεύτερος ή ένα ποτάκι. Και ήρθε η νύχτα.

Upupa Epops

Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις στην «Αθήνα την νύχτα» όταν είναι «Βράδυ Σαββάτου». Από το Six D.O.G.S., μέχρι τα μικρά μπαράκια στου Ψυρρή μέχρι την οδό Βουλής και την Κολοκοτρώνη. «Drunk Sinatra», «La Vie En Rock», «Αμπάριζα» και «Booze Cooperativa», είναι μερικά από αυτά. Μπορείς πάντα να πας σε όλα. Αφού είναι δίπλα το ένα στο άλλο. Η μέρα και η νύχτα σου στην ανοιξιάτική Αθήνα έχει γεμίσει. Οι μπαταρίες σου σίγουρα είναι γεμάτες. Και θα περιμένεις ‘έτσι το επόμενο Σάββατο. Που θα κάνεις τα ίδια, ή όλα διαφορετικά. Γιατί η Αθήνα σου δίνει πάμπολλες επιλογές.

Αμπάριζα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

Eat + Drink 20.04.2025
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!

Το αρχαιότερο καφενείο της Ελλάδας, μετράει 246 χρόνια ζωής

Eat + Drink Χτες
Δες που βρίσκεται το παλιότερο καφενείο της χώρας, που λειτουργεί από το 1785

5 ιστορικοί χώροι στην Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν

Urban Προχτές
Πάρε ένα καφέ, βάλε άνετα παπούτσια και κάνε το δικό σου ιστορικό urban exploring!

Πού θα φας το καλύτερο τσουρέκι στην Αθήνα

Eat + Drink 16.04.2025
Μην περιμένεις το Πάσχα για να τα δοκιμάσεις – το καλό τσουρέκι δεν έχει εποχή!

Πού θα πας για καλό brunch στα νότια μετά τα ψώνια σου

Eat + Drink 13.04.2025
Πριν ή μετά τα ψώνια ένα brunch σε συνδυασμό με καφεδάκι είναι ό,τι καλύτερο!

6+1 προτάσεις εστιατορίων δίπλα στη θάλασσα για να φας το μεσημέρι της Κυριακής με την οικογένειά σου

Eat + Drink 13.04.2025
Καλό φαγητό και θέα θάλασσα για να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου!

5 zero waste εστιατόρια της Αθήνας που έχουν μειώσει τελείως τη σπατάλη φαγητού

Eat + Drink 12.04.2025
Η γαστρονομία μπορεί να συνδυαστεί με την υπευθυνότητα προς το περιβάλλον, προσφέροντας πλούσιες γεύσεις χωρίς να επιβαρύνεται ο πλανήτης

Σε αυτά τα ζαχαροπλαστεία θα φας τα καλύτερα ανατολίτικα και νηστίσιμα γλυκά της Αθήνας

Eat + Drink 09.04.2025
Κάθε γλυκό έχει μια δική του ιστορία και μια μοναδική γεύση, που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και σε μέρη όπου η παράδοση και η γεύση πάνε χέρι - χέρι!

Τα σύγχρονα καφενεία της Θεσσαλονίκης που έχουν γίνει στέκια

Eat + Drink 01.04.2025
Πού θα πιεις το ουζάκι σου με στυλ και μεζέ; Τα αγαπημένα στέκια της πόλης που συνδυάζουν παράδοση και φρέσκες γεύσεις!