Είναι ελαφριά, πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και πάνω από όλα πεντανόστιμα, για αυτό και πιθανότατα να γίνουν τα αγαπημένα σου από εδώ και πέρα.
Πρόκειται για τα πιο λαχταριστά και απλά μπισκότα αμυγδάλου που δοκίμασες ποτέ σου και τα οποία, χρειάζονται μόλις τρία υλικά για να ετοιμαστούν και μάλιστα, πολύ οικονομικά.
Δες τη συνταγή παρακάτω και ετοιμάσου να ξετρελάνεις κάθε καλεσμένο σου!
Υλικά:
75 γρ. λευκή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
125 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Παρασκευή:
Ξεκινάς προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170 βαθμούς, ενώ απλώνεις σε δυο ταψάκια αντικολλητικό χαρτί. Έπειτα, χτυπάς στο μίξερ το αλεύρι και το αυγό μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μίγμα, με πυκνή υφή και στη συνέχεια ρίχνεις τα αμύγδαλα και ανακατεύεις με μια σπάτουλα, ώστε να ενσωματωθούν πλήρως στο μίγμα.
Αμέσως μετά, αρχίζεις να βάζεις σε μικρές ποσότητες το μίγμα στα ταψάκια, για να ψηθεί. Πρέπει το κάνεις κατευθείαν, διότι διαφορετικά, θα αρχίσει να διαχωρίζεται. Κάθε μπισκότο, αντιστοιχεί σε δυο κουταλιές του γλυκού μίγμα, ενώ ανάμεσα τους αφήνεις ένα μικρό κενό.
Ψήνεις τα μπισκότα για περίπου 20 λεπτά, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο αλλάζεις θέσεις στα ταψάκια και μόλις τα μπισκότα σου πάρουν ένα χρυσό χρώμα, τα βγάζεις, καθότι είναι έτοιμα.
Για τη διατήρηση της, χρησιμοποίησε ένα αεροστεγές βάζο.