Η μυρωδιά του γρασιδιού που λατρεύουμε είναι στην πραγματικότητα κάτι κακό
Η υπέροχη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου χορταριού
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 1/4/2018 | 00:02
Η μυρωδιά του γρασιδιού κρύβει στην πραγματικότητα... τη δυστυχία της φύσης!
Aχ αυτή η μυρωδιά που θυμίζει άνοιξη... το φρεσκοκομμένο γρασίδι, μια μυρωδιά γεμάτη ωραίες αναμνήσεις, παιδική ηλικία... Τι κρίμα που στην πραγματικότητα αυτή η μυρωδιά είναι η μυρωδιά... ενός τραύματος!
Τραύμα, ναι. Είναι η μυρωδιά της άμυνας της φύσης και της ανάγκης για βοήθεια. Το φρέσκο ευχάριστο άρωμα του γρασιδιού είναι το άρωμα του φυτού που προσπαθεί να σωθεί από τον τραυματισμό που μόλις υπέστη!
Τα φυτά απελευθερώνουν μια σειρά οργανικών ενώσεων και αυτές οι εκπομπές αυτών των οργανικών ενώσεων αυξάνονται σαν τρελές όταν αυτά κόβοντα.
Αυτές οι ενώσεις δημιουργούν νέα κύτταρα στο κομμένο γρασίδι έτσι ώστε να επουλωθεί πιο γρήγορα, ενώ δρουν ως "αντιβιοτικά" που εμποδίζουν τη βακτηριακή μόλυνση, ενώ άλλες για να λειτουργήσουν ως κάτι σαν...σήμα κινδύνου. Πάμε στοίχημα ότι πλέον αυτή η μυρωδιά δεν θα είναι ίδια για εσένα...