E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Sting από την Αθήνα για το προσφυγικό: «Όταν άλλοι έχτιζαν τείχη, οι Έλληνες μας δίδαξαν πολιτισμό»

Τι δήλωσε ο Βρετανός τραγουδοποιός σε εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας στην Αθήνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/6/2018 | 19:43

Sting από την Αθήνα για το προσφυγικό: «Όταν άλλοι έχτιζαν τείχη, οι Έλληνες μας δίδαξαν πολιτισμό»

Την αντιμετώπιση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες εξύμνησε ο Sting, ο οποίος έδωσε το «παρών» στα αποκαλυπτήρια ενός υφαντού τέχνης με ιδιαίτερο συμβολισμό και με την επιγραφή «Αγαπώ την Ελλάδα», στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο αγαπημένος Βρετανός καλλιτέχνης βρίσκεται στην Αθήνα για δύο μοναδικές συναυλίες στο Ηρώδειο και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες μας έδειξαν πώς να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες όταν οι άλλοι άνθρωποι κατασκεύαζαν τείχη». 

«Ευχαριστώ τον Θεό για την Ελλάδα επειδή μας δείξατε τον δρόμο . Έχετε δείξει πώς να αντιμετωπίζετε τους πρόσφυγες όταν άλλοι άνθρωποι κατασκεύαζαν τείχη. Όταν έπαιρναν τα παιδιά από τις μητέρες τους και τα έβαζαν σε κλουβιά, ενεργήσατε με συμπόνια, γενναιοδωρία και κοινή λογική. Επειδή οι λεγόμενοι ηγέτες μας, μια θλιβερή παρέλαση δειλών, δεν έχουν τις λύσεις. Η δημοκρατία ξεκίνησε εδώ στην Ελλάδα, μας δείξατε πώς να γίνουμε και πάλι πολιτισμένοι» ανέφερε ο Sting.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Διεθνής Αμνηστία και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με αφορμή την προσφορά του έργου στη Διεθνή Αμνηστία από τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, Σοφία Βάρη, για να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στους λαούς όλου του κόσμου.

«Για περισσότερα από 30 χρόνια, είμαι ενεργός υποστηρικτής του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας που μάχεται για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η εκστρατεία της Αμνηστίας με στόχο την υποστήριξη των προσφύγων είναι και επείγουσα και ζωτικής σημασίας. Είμαι περήφανος που προσφέρω τη στήριξή μου και αισθάνομαι τιμή που ενώνουμε την προσπάθειά μας με την αναγνωρισμένη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Σοφία Βάρη, η οποία γενναιόδωρα προσέφερε την τέχνη της για να δημιουργηθεί αυτό το υπέροχο υφαντό έργο» δήλωσε ο καλλιτέχνης.

«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και των διώξεων προσφέροντας στις οικογένειες τους την ελπίδα για μία ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή. Η πλειοψηφία των πολιτών δεν έκλεισε τα μάτια, δεν κρύφτηκε και δεν τους φοβήθηκε, σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Επέδειξε αλληλεγγύη σε αυτούς που την είχαν ανάγκη περισσότερο από όλους μας και απομόνωσε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία» δήλωσε με την ευκαιρία της παρουσίασης του έργου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα