E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτά τα σκεύη για φαγητό είναι φτιαγμένα... από υπολείμματα τροφών!

Επανάσταση στο φαγητό από τον Kosuke Araki

Δημοσίευση 29/6/2018 | 16:48

Αυτά τα σκεύη για φαγητό είναι φτιαγμένα... από υπολείμματα τροφών!

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Kosuke Araki φτιάχνει σκεύη για φαγητό από φαγητό. Σας μπερδέψαμε; Ο καλλιτέχνης με στόχο να μας κάνει να προβληματιστούμε για το πώς συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον δημιούργησε μια σειρά από αντικείμενα που φτιάχτηκαν από πεταμένο φαγητό!

Ο Araki επισκέφθηκε αγορές τροφίμων στο Λονδίνο, και άρχισε να χρησιμοποιεί τα υπολείμματα τροφών για να κατασκευάζει σκεύη για φαγητό.

Αυτή η σειρά ονομάζεται «Food Waste Ware», και παρουσιάστηκε μαζί με ένα βιβλιαράκι πρακτικών οδηγιών για να μετατρέπει κανείς τα υπολείμματα φαγητού σε μπολ, πιάτα και άλλα αντικείμενα! 

Δείτε το έργο του εδώ

"IN SYDNEY" Agar Plasticity, which explores a potential usefulness of agar derived from algae as an alternative to plastics, is currently on show in the exhibition 'Common Good’ held 'at Powerhousemuseum of @maasmuseum (Museum of Applied Arts and Science) in Sydney, Australia. From the collection, three different prototypes and all material experimental pieces, which were shown in Milan in 2016, are there. (This photo is from the exhibit in Milan.) The exhibition is "a survey of contemporary design from the Asia-Pacific region that explores design-led responses to social, ethical and environmental challenges by a new generation of socially-engaged designers. Diminishing natural resources, population pressure and the preservation of our cultural heritage are among the issues explored." The exhibition runs through until 2nd of December 2018. > For more information about the project, please visit link in bio. - オーストラリアのシドニーにあるMuseum of Applied Arts & Sciences (MAAS)で開催中の展覧会 'Common Good' にて寒天を梱包資材などに用いる Agar Plasticity プロジェクトよりプロトタイプ三点とミラノで展示しました実験ピース一式が展示されています。 ​ 'Commn Good’ はアジア太平洋地域の国々で活動する新世代のデザイナーによる社会的、倫理的または環境的なデザインプロジェクトを一堂に集める展覧会です。天然資源の枯渇、人口の増大、文化的遺産の継承などの現代の社会が抱える諸問題に取り組む作品が展示されています。 展覧会は今年の12月2日まで開催されています。 > プロジェクト詳細に関してはプロフィールのリンクよりホームページをご覧ください。 * #agarplasticity * #kosukearaki #commongood #powerhousemuseum #savetheocean #savetheearth #savetheenvironment #microplastic #plasticwaste #plasticpollution #naturallife #ecological #ecologicaldesign #environmental #environmentaldesign #sustainableliving #sustainabledesign #organicliving #nature_specialist #biodegradable #environmentallyfriendly #materialfutures #thecreativesyouneedtoknow #lexusdesignaward #amamdesignerscollective #寒天 #サスティナブル #持続可能 #展覧会 #シドニー

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KOSUKE ARAKI 荒木 宏介 (@kosukearaki) στις

“DEZEENED” Thank you @dezeen for writing a piece about my Anima project:) ! Some tableware from Anima and its predecessor project Food Waste Ware is currently on show in the exhibition ”Food Revolution 5.0 - Design for the Society of Tomorrow" at Kunstgewerbemuseum (Museum of Applied Arts) of @staatlichemuseenzuberlin . The show runs until 30th of September. ・ https://www.dezeen.com/2018/05/25/kosuke-araki-food-waste-tableware-homeware-design/ ・ About the show↓ https://www.smb.museum/en/museums-institutions/kunstgewerbemuseum/exhibitions/detail/food-revolution-50.html ・ dezeenでAnimaプロジェクトを紹介してもらえました! 食糧廃棄について改めて思いを巡らせてもらうため残菜を用いて器などを製作したものが、現在ベルリンにあるKunstgewerbemuseumで開催されている"Food Revolution 5.0"という展覧会に展示されています。展示期間は今年の9/30までです。機会がございましたらよろしくお願いいたします。 ・ https://www.dezeen.com/2018/05/25/kosuke-araki-food-waste-tableware-homeware-design/ ・ 展覧会詳細↓ https://www.smb.museum/en/museums-institutions/kunstgewerbemuseum/exhibitions/detail/food-revolution-50.html * #designcraftsman * #kosukearaki #kunstgewerbemuseum #staatlichemuseenzuberlin #foodrevolution #foodrevolutionberlin #foodwasterevolution #foodwaste #foodwasted #appliedarts #zerowasteliving #zerowastelife #zerowastelifestyle #sustainableluxury #sustainableliving #sustainablelifestyle #organicliving #liveauthentically #nature_specialist #greenlifestyle #tablewaredesign #visitberlin #berlinfood #berlinblogger #materialfutures #thecreativesyouneedtoknow #artberlin #ベルリン #食器 #生ゴミ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KOSUKE ARAKI 荒木 宏介 (@kosukearaki) στις

"VESSEL MADE FROM FOOD WASTE - FOOD REVOLUTION 5.0 IN BERLIN" Two of my projects, FOOD WASTE WARE, which was my graduation work from RCA, and its sequel brand-new project ANIMA (the photo) are displayed in the exhibition "Food Revolution 5.0 - Design for the Society of Tomorrow" at Kunstgewerbemuseum (Museum of Applied Arts) of staatlichemuseenzuberlin in Berlin, Germaney. The exhibition started on 18th of May and runs through 30th of September 2018. You can find various containers, which are made from food waste, from both collections at the show. I made them with hope to serve visitors an opportunity of reflecting their habits of daily consumption. • https://www.smb.museum/en/museums-institutions/kunstgewerbemuseum/exhibitions/detail/food-revolution-50.html • For more details, please visit link in bio. • ドイツのベルリンにあるKunstgewerbemuseum (Museum of Applied Arts / ベルリン工芸美術館)で開催される食にまつわる様々な問題や事柄を扱う展覧会 "Food Revolution 5.0 - Design for the Society of Tomorrow" にて二つの作品 FOOD WASTE WARE と ANIMA が展示されています。 前者はRoyal College of Artでの卒業制作で地域の食料廃棄についてドキュメントをまとめたプロジェクト、後者はそれを漆を用いながら発展させたもので今展覧会で初の披露です。 食糧廃棄について考えを巡らせてもらうため残菜を素材として器を制作しました。 期間は今年の9/30までですので、機会がありました際には是非お立ち寄りください。よろしくお願いいたします。 * #designcraftsman * #kosukearaki #kunstgewerbemuseum #staatlichemuseenzuberlin #foodrevolution #foodrevolutionberlin #foodwasterevolution #foodwaste #foodwasted #appliedarts #zerowasteliving #zerowastelife #zerowastelifestyle #sustainableluxury #sustainableliving #sustainablelifestyle #organicliving #liveauthentically #nature_specialist #greenlifestyle #tablewaredesign #visitberlin #berlinfood #berlinblogger #materialfutures #thecreativesyouneedtoknow #artberlin #ベルリン #食器 #生ゴミ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KOSUKE ARAKI 荒木 宏介 (@kosukearaki) στις

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι αποδείξεις Αμερικανού επιστήμονα ότι υπάρχει μεταθανάτια ζωή

Νέα Εποχή 28.12.2024
«Οι ασθενείς που αναζωογονούνται μετά την ανακοπή καρδιάς συχνά διηγούνται ότι ξαναζούν κάθε στιγμή της ζωής τους»

Την σταμάτησαν για υπερβολική ταχύτητα και άλλαξε η ζωή της

Stories 28.12.2024
Η κίνηση του αστυνομικού που δεν ξέχασε

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Νέα Εποχή 28.12.2024
Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

10 σοφά ρητά για τον χρόνο, που πάντα περνάει

Πρόσωπα 28.12.2024
Πάρτε το χρόνο σας...

Ο εστιάτορας που κέρδισε βραβείο Michelin, έχοντας το πιο φτηνό φαγητό

Πρόσωπα 28.12.2024
Ένα απλό, ταπεινό πιάτο που έφτιαξε ο σεφ Chan Hon Meng αποτελούμενο από κοτόπουλο, ρύζι και σάλτσα τσίλι

Το «φαγανό» ζώο που πρωταγωνιστεί στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής

Περιβάλλον 28.12.2024
Τα ζώα θέλουν όμως και συμμάχους...

Ποιες είναι οι ώρες αιχμής σε έναν οίκο ανοχής;

Stories Χτες
Διευθύντρια οίκου ανοχής αποκαλύπτει τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Γιατί τα παιδιά δε βγαίνουν πια για κάλαντα;

Stories Χτες
Μην αφήσουμε να σβήσει μια τόσο όμορφη παράδοση!

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις του 2024

Νέα Εποχή Χτες
Τα μυστικά του παρελθόντος που αποκάλυψε η επιστήμη το 2024

Ανασκόπηση 2024 ‑ Όσα απασχόλησαν τον κόσμο τη χρονιά που μας πέρασε

Stories Χτες
Μια χρονιά καταιγιστικών εξελίξεων, πολιτικών ανακατατάξεων και κοινωνικής αντίδρασης

Γιατί η Gen Z λέει όχι στο αλκοόλ

Νέα Εποχή Προχτές
Τι αλλάζει στις κοινωνικές συναντήσεις