E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένταση αυτή την ώρα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα

Πολίτες μπήκαν στην αίθουσα και ζητούν την παραίτηση σύσσωμου του συμβουλίου

Δημοσίευση 3/8/2018 | 19:39

Ένταση αυτή την ώρα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του δημάρχου Μαραθώνα - Νέας Μάκρης Ηλία Ψινάκη έχουν εξαπολύσει οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν λάβει έως τώρα το λόγο στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με αντικείμενο την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται η παραίτηση Ψινάκη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι στηλίτευσαν τη στάση του Ηλία Ψινάκη, επισήμαναν ότι η παραίτηση δεν ζητείται για να ξεπλυθούν οι ευθύνες, ενώ καταγγέλθηκε και η ακύρωση της παράστασης της Αντιγόνης.

«Μετά από 4 χρόνια διοίκησης του ανίκανου δημάρχου, το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει να φύγει η πολιτική χολέρα Ψινάκης και το συμβούλιο πρέπει να τον αποπέμψει», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηγιαννάκης. Ο ίδιος συνέχισε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι «αυτός ο κύριος δεν ήρθε για να φτιάξει, ήρθε γιατί ήταν τελειωμένος από παντού και νόμιζε ότι θα βρει βλάχους να κάνει ό,τι θέλει. γελοιποιεί τον ιστορικό τόπο. Απέδειξε ότι όχι ως δήμαρχος, αλλά ως άνθρωπος δεν αξίζει. Επιδίωξε δια του δήμου να ανέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όπου ακούν Ψινάκη πρέπει να φεύγουν», είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει απόντος του Ηλία Ψινάκη. Αλλοι δημοτικοί σύμβουλοι επισήμαναν ότι ο δήμαρχος ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του, αλλά «ψυχές δεν χρεώνουμε στους ανθρώπους», ενώ τονίσθηκε ότι ο δήμος πρέπει να μείνει δίπλα στους ανθρώπους που τον χρειάζονται αφού «ο δήμος έχει καταρρεύσει», με ολέθριες συνέπειες. Όπως ειπώθηκε υπάλληλοι παραιτούνται, υπηρεσίες πλέον είναι ακέφαλες λόγω των παραιτήσεων, που «βοηθούν μόνο το πολιτικό μέλλον αυτών που παραιτούνται». Δημοτικός σύμβουλος αναρωτήθηκε τί θα γίνει αν ο Ψινάκης δεν παραιτηθεί; Θα καταρρεύσουν όλα;, αναρωτήθηκε.

Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σόμογλου, είπε μεταξύ άλλων για τον δήμαρχο Μαραθώνα: «Ακόμη και σήμερα σκηνοθετεί τον εαυτό του Αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα σοσιαλ μίντια και ν κάνει λόγο για συμπαραστάση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελη έλλειψη σεβασμού σστους ανθρώπους που χάθηκαν ».

Ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γεωργάτος είπε πως «η απαίτηση είναι αύριο το πρωί κιόλας να τον στείλουν στο καμένο του σπίτι μια ώρα αρχύτερα» και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτός ο Δήμος θα έφτανε σε αυτή τη κατάντια. Λειτουργεί μόνο με τη προσπάθεια των δημοτικών υπαλλήλων. Υπέγραψα και εγώ για την παραίτηση του δημάρχου γιατί αυτός ο δήμαρχος δεν πόνεσε ποτέ αυτόν τον τόπο».
Η δημοτική σύμβουλος κ.Ρίζου περιέγραψε τον Ηλία Ψινάκη ως εκβιαστικό, απειλητικό και απόλυτο, ενώ εξέφρασε την αμφιβολία της ότι θα παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα στο δήμο απαιτεί συναίνεση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η συνεργασία της μαζί του ήταν ανύπαρκτη, ενώ πρόσθεσε: «Μας διέλυσε εξαρχής ασχολούμενος μόνο με την ίντριγκα που ήταν η δεύτερη φύση του».

Περίπου στις 7 το απόγευμα, εκατό και πλέον πολίτες του Μαραθώνα μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και ζητούν επιτακτικά την παραίτηση σύσσωμου του συμβουλίου.

Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι- Στόχος ο διχασμός

Με δήλωσή του ο Ηλίας Ψινάκης καθιστά σαφές ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και αποδίδει το αίτημα σε προσπάθεια να διχασθεί το συμβούλιο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επανάσταση στους Νιου Γιορκ Γιάνκις: Μετά από 50 χρόνια επιτρέπουν τα γένια στους παίκτες

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ομάδα μπέιζμπολ αποφάσισε να δώσει τέλος σε μια παράδοση που κρατούσε από το μακρινό 1976

Φονική έκρηξη στο λατομείο στην Αλεξανδρούπολη – Νεκρός 57χρονος εργαζόμενος

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας φέρεται να διαμελίστηκε από την ισχυρή έκρηξη

Ριζική αλλαγή του καιρού: Τι έρχεται από την Τρίτη και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Καιρός Χτες
Συνεχίζεται την Κυριακή το έντονο κρύο στη χώρα μας

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη ‑ Ζελένσκι

Ελλάδα Χτες
Τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα

Γεωργιάδης για Τέμπη: Πρέπει να τελειώσει η περίοδος που ακούγαμε σιωπηλοί να μας λένε ότι κάνουμε συγκάλυψη

Ελλάδα Χτες
Όχι μόνο δεν υπάρχει συγκάλυψη... δεν μπορεί να υπάρξει συγκάλυψη, είπε ο υπουργός Υγείας

Χαλκίδα: Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση βιασμού 22χρονης

Ελλάδα Χτες
Δiκογραφία για τον βιασμό μίας γυναίκας στην Εύβοια σχηματίστηκε σε βάρος δύο ανδρών.

Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν νέο κορωνοϊό νυχτερίδας που θα μπορούσε να μεταδοθεί στον άνθρωπο

Κόσμος Χτες
Οι ερευνητές προέρχονται και από το Ινστιτούτο Γουχάν που θεωρήθηκε ύποπτο για τη διαρροή του SARS CoV-2 στην πόλη το 2019

Θρίλερ στη Βούλα: Βρέθηκε νεκρή γυναίκα σε σπηλιά

Ελλάδα Χτες
Η σορός φέρεται να ανήκει σε γυναίκα από την Κίνα

Πάγωσαν τα λουλούδια από το ψύχος στη Ρόδο ‑ Δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα Χτες
Εντυπωσιακές εικόνες από τα Στεγνά, στην περιοχή του Αρχαγγέλου

Αγωνία για τον εισοδηματία από τη Γλυφάδα: Απαγωγή βλέπει πίσω από την εξαφάνιση ο αδερφός του

Ελλάδα Χτες
«Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να εξαφανιστεί, ίσα – ίσα, τώρα που είχε αποκτήσει και χρήματα, ήθελε να ζήσει τη ζωή του», λέει ο λογιστής του Μανώλη Δράικου