Ανθρωπολόγοι βρήκαν προϊστορικό οικισμό άνω των 7.000 ετών ‑ Πιο παλιός και από τις Πυραμίδες
Ο νεολιθικός οικισμός που ανακαλύφθηκε βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/9/2018 | 19:53
Σε μια σημαντική ανακάλυψη έφτασαν οι αρχαιολόγοι της Αιγύπτου που ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε ένα χωριό, το οποίο χρονολογείται την εποχή πριν από τους Φαραώ και πιο συγκεκριμένα το 5.000 π.Χ. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα χωριά που έχουν βρεθεί ποτέ στο Δέλτα του Νείλου, με τα ευρήματα μάλιστα να μαρτυρούν ότι στο χωριό υπήρχε ζωή πριν από τους Φαραώ.
Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Associated Press, ότι ο νεολιθικός οικισμός που ανακαλύφθηκε βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου. Tα ευρήματα υποδεικνύουν κατοίκηση του χωριού από τους ανθρώπους από το 5.000 π.Χ. — δηλαδή 2.500 χρόνια προτού χτιστούν οι Πυραμίδες της Γκίζας.
Ο επικεφαλής αρχαιολόγος Φρεντερίκ Γκιό δήλωσε ότι η ομάδα του ανακάλυψε σιλό από οστά ζώων και τρόφιμα που έδειξαν ότι η περιοχή κατοικήθηκε από ανθρώπους ήδη από το 7.000 π.Χ.
Τα τελευταία χρόνια, η Αίγυπτος δίνει ιδιαίτερη σημασία στις αρχαιολογικές ανακαλύψεις, στην προσπάθειά της να αναζωογονήσει τον τουρισμό, ο οποίος επλήγη από τις αναταραχές που ακολούθησαν μετά από τη λαϊκή εξέγερση του 2011.