Ο Νεύτωνας είχε προβλέψει πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου
O διακεκριμένος επιστήμονας είχε και μια ακόμα πλευρά
Δημοσίευση 2/10/2018 | 21:26
Ο Σερ Ισάακ Νεύτωνας είναι γνωστός ως ένας επιστήμονας, που έμεινε στην ιστορία για τον νόμο της βαρύτητας. Αλλά εκτός από την επιστημονική του πλευρά ο Νεύτωνας φαίνεται πως είχε και μια ακόμα. Ήταν ταυτόχρονα και αλχημιστής με μεγάλο ενδιαφέρον για την ύπαρξη του θεού και την θεολογία.
Σύμφωνα με γραπτά του που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, ο Νεύτωνας είχε ασχοληθεί με «συνταγές» που θα μετέτρεπαν τα μέταλλα σε χρυσάφι, χρησιμοποιώντας τα πιο παράξενα συστατικά. Ταυτόχρονα, φέρεται να είχε προβλέψει και το «τέλος του κόσμου», ή καλύτερα την νέα αρχή του.
@biography.com
Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Jehovah Sanctus Unus, για προφανείς λόγους, έγραψε για μια «ολική επαναφορά» του κόσμου το 2060, όταν και η Γη θα μετατραπεί σε «Βασίλειο του Θεού», με μια δεύτερη έλευση του Ιησού. «Μπορεί να τελειώσει αργότερα, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να τελειώσει νωρίτερα», είχε γράψει.
Η αποκάλυψη ήρθε μέσα από το βιβλίο του Florian Freistetter, με τον προβοκατόρικο τίτλο «The A**hole Who Reinvented The Universe». Ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Γι’ αυτόν, το 2060 θα είναι μια νέα αρχή. Ίσως να έρθει με πόλεμο και καταστροφές. Αλλά θα είναι η αρχή μιας νέας θείας εποχής».
Ο Freistetter αναφέρει πως ο Νεύτωνας ήταν πεπεισμένος πως τα μελλοντικά γεγονότα «έχουν ήδη δρομολογηθεί από τον Θεό». Όπως υποστηρίζει, ο Νεύτωνας πέρασε πολύ χρόνο στην μελέτη θρησκευτικών κειμένων και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα χρονολόγιο του παρελθόντος, ώστε να βάλει τα πράγματα σε σειρά και να μπορεί προβλέψει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, αφού πίστευε βαθιά στην ύπαρξη «προφητικών χρονικών περιόδων».
@news.softpedia.com
Αν και η σχέση του με την αλχημεία, κυρίως, αλλά και την θεολογία, δείχνει πως ξέφυγε αρκετά από την επιστημονική του έρευνα και στράφηκε στον αποκρυφισμό, ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρει πως δεν πρέπει να αμαυρωθεί η συνολική φήμη του. «Υπήρξε ιδιοφυία, όσο λίγοι», αναφέρει ο Freistetter. «Κανένας άλλος, ίσως με εξαιρεση τον Αϊνστάιν, δεν άλλαξε τόσο πολύ την οπτική μας για τον κόσμο, όσο ο Νέυτωνας», συμπληρώνει.
Τον περασμένο Ιανουάριο το Bulletin of Atomic Scientists μετακίνησε τον δείκτη του ρολογιού που δείχνει το τέλος του κόσμου, λίγο πιο κοντά στα μεσάνυχτα. Προειδοποιήσαν μάλιστα πως η καταστροφή όλο και πλησιάζει. Το αν ο Νεύτωνας είχε δίκιο για το 2060, θα το μάθουμε σε κάτι περισσότερο από 40 χρόνια.